Güvenlik – Bebek.com https://www.bebek.com Hamilelik, Bebek, Çocuk ve Anne Sağlığı Mon, 30 Dec 2024 07:57:36 +0000 tr hourly 1 https://www.bebek.com/wp-content/uploads/2022/12/cropped-cropped-bebek-favicon-192x192-1-32x32.png Güvenlik – Bebek.com https://www.bebek.com 32 32 Bebeğiniz için Otomobilde Güvenlik Önlemleri https://www.bebek.com/bebeginiz-icin-otomobilde-guvenlik-onlemleri/ https://www.bebek.com/bebeginiz-icin-otomobilde-guvenlik-onlemleri/#respond Mon, 30 Dec 2024 07:57:36 +0000 https://www.bebek.com/?p=82160 İlk Yardım Eğitmeni ve İş Güvenliği Uzmanı Deniz Karadeniz ile bebeğiniz için seyahatleriniz sırasında otomobilde nasıl güvenlik önlemleri alabileceğiniz ve hangi ürünleri kullanabileceğinizi inceledik! ❤🥰

Siz de bebeğiniz için güvenli alanlar oluşturmak için web sitemizi veya mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

https://www.e-bebek.com/

]]>
https://www.bebek.com/bebeginiz-icin-otomobilde-guvenlik-onlemleri/feed/ 0 https://www.youtube.com/embed/3WuMPjIKXl8 Deniz Karadeniz - Bebeğiniz için Otomobilde Güvenlik Önlemleri nonadult
Bebeğiniz için Evde Nasıl Güvenli Alanlar Oluşturabilirsiniz? https://www.bebek.com/bebeginiz-icin-evde-nasil-guvenli-alanlar-olusturabilirsiniz/ https://www.bebek.com/bebeginiz-icin-evde-nasil-guvenli-alanlar-olusturabilirsiniz/#respond Mon, 30 Dec 2024 06:11:29 +0000 https://www.bebek.com/?p=82121 Evinize minik bir üye daha katıldıysa evi onun için güvenli hale getirmek siz bebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir. Her ne kadar onu gözünüzün önünden ayırmayacağınızı düşünseniz de tuvalete girdiğinizde, uyuduğunuzda ya da mutfakta yemek yaparken miniğinizin tam olarak ne yaptığını göremeyebilirsiniz.

Meraklı, öğrenme güdüsüyle gördüğü her kuytu köşeyi kurcalayacak olan minikler için evinizi bebek güvenlik ürünleri ile çok daha güvenli bir ortama çevirebilirsiniz.

İlk Yardım Eğitmeni ve İş Güvenliği Uzmanı Deniz Karadeniz ile bebeğiniz için evinizde nasıl güvenlik önlemleri alabileceğiniz ve hangi ürünleri kullanabileceğinizi inceledik!

Siz de bebeğiniz için güvenli alanlar oluşturmak için web sitemizi veya mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

https://bbk.team/3qAV4Id

]]>
https://www.bebek.com/bebeginiz-icin-evde-nasil-guvenli-alanlar-olusturabilirsiniz/feed/ 0 https://www.youtube.com/embed/49WR10h87TY Evde Güvenlik | Bebeğiniz için Evde Nasıl Güvenli Alanlar Oluşturabilirsiniz? nonadult
Bebeğinizi Ev Kazalarından Nasıl Koruyabilirsiniz? https://www.bebek.com/bebeklerde-ev-kazalari/ https://www.bebek.com/bebeklerde-ev-kazalari/#respond Tue, 12 Dec 2023 13:03:28 +0000 https://www.bebek.com/?p=80116 Bıcır bıcır, hareketli, neşeli… Evimizin göz bebeği çocuklarımız belirli bir yaşa geldikten ve yürümeyi öğrendikten sonra hareketlenir ve dur durak bilmeden sürekli oradan oraya koştururlar.

Bulundukları her yeri bir oyun alanı gibi gören çocuklar için en önemli şey sürekli oyun oynamak ve anın tadını çıkarmaktır. Bu kulağa her ne kadar çok güzel ve eğlenceli gelse de bazı istenmeyen durumlara davetiye çıkarması bakımından da oldukça risklidir.

Söz gelimi yeni yeni hareketlenmeye başlayan ve bulunduğu evi, odayı bir oyun alanı olarak gören çocuk, bulduğu her eşyaya potansiyel bir oyuncak olarak yaklaşacak, evin her bir köşesini her bir ayrıntısını ayrıca keşfetmek isteyecektir.

Bu durum çocuğun bilişsel, fiziksel ve kişisel gelişimi için son derece yararlı ve gereklidir. Ancak aynı durumun beraberinde çok ciddi tehlikelere davetiye çıkardığı ebeveynler tarafından kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

Bu nedenle ebeveynler, bebekleri ya da çocukları etrafı keşfedip, eğlencenin tadını çıkarırken olası tüm risklerden çocukları koruyarak istenmeyen durumların önüne geçmelidir. Şimdi gelin hep beraber istenmeyen ev kazalarının önüne geçebilmek için yapılması gerekenleri hep birlikte inceleyelim.

Evdeki Potansiyel Tehlikeler

Yeni yeni hareketlenen ve evi bir oyun alanı olarak gören bebekler, evde oynamanın büyülü dünyasına kendini kaptırmış erken dönem yaş grubu çocukları…

Hangi grup olduğu fark etmeksizin evimizin içinde çocuklarımız için maalesef çok fazla potansiyel tehdit vardır ve bunların çocukların yaş grubu, bilişsel durumu ve hareket kabiliyeti gibi çeşitli özellikleri göz önünde bulundurularak ortadan kaldırılması elzemdir.

Söz gelimi yürümeyi yeni öğrenen bir bebek için evde alınması gereken önlemler ve ortalıkta koşturan 4 yaşındaki bir erkek çocuğu için alınması gereken önlemler birbirinden farklıdır. Burada dikkat edilmesi gereken esas nokta, tüm faktörlerin doğru bir şekilde analiz edilerek önlem alınmasıdır. Bu sayede istenmeyen kazaların önüne geçilerek çocukların güvenliği sağlanmış olur.

 Tehlike Saçan Prizler İçin Önlem Alınmalı

Korunmayan ve ya herhangi bir kapakla üzeri örtülmemiş elektrik prizleri belki de çocuğun yaş grubu fark etmeksizin evdeki en büyük potansiyel tehditlerden birisidir.

Yeni yeni hareketlen bebeklerin en sevdiği aktivitelerden birisi elektrik prizlerine parmak sokarak keşfetmeye çalışmaktır.

Bunun yanı sıra elektrik prizleri konusunda daha önce uyarılmış erken dönem çocuklar da kimi zaman meraklarına yenik düşerek evdeki prizleri kurcalamakta ya da içine kalem ve çubuk gibi bulduğu oyuncakları sokarak deneyler yapmaktadır.

Her durumda oldukça riski ve tehlikeli olan bu durum için ebeveynlerin bebeklerin hareketlenmesine paralel olarak yapması gereken en önemli şey prizleri güvenilir ve sağlam bir mekanizma ile kapatmak ve olası tehditlerin önüne geçmektir.

Kırılabilecek Her Türlü  Eşya Ortadan Kaldırılmalı

Her birimiz evimizde çeşitli amaçlarla oldukça kırılgan eşyalar kullanırız. Elimizin altında her zaman kullandığımız baharat takımından, salonumuzun en kıymetli yerinde gösterişle sergilediğimiz vazolarımıza kadar birçok kırılgan eşyaya ev sahipliği yaparız.

Burada dikkat etmemiz gereken birkaç önemli faktör vardır. İlk olarak dikkat etmemiz gereken şey çocuğumuzun yaş grubudur. Çünkü yeni yeni hareketlenmeye başlayan bir bebekle koşup oynayan bir çocuğun ev içi hareketleri ve haliyle de maruz kalacakları tehdit birbirinden farklıdır.

Eğer yer seviyesinde bebeklerin ulaşabileceği mesafelerde kırılacak dekoratif eşyalar varsa bunların en kısa sürede kaldırılması elzemdir. Bu sayede hem yeni yeni hareketlenen bebek için olası tehditler ortadan kaldırırken bebeğe daha fazla hareket alanı tanınarak gelişimi desteklenmiş olur.

Bununla beraber eğer evde sık sık oyun oynayan hareketli bir erken dönem çocuğunuz varsa, yine evde çocuğun ulaşabileceği ya da oynarken çarpabileceği dekoratif ya da işlevsel kırılabilir eşyaların kaldırılması önemli ve gereklidir. Bu sayede çocuğun yaşayabileceği potansiyel kaza ve yaralanmalar güvenle önlenmiş olur.

Dikkat! Kaygan Zemin

Çoğu zaman önemsiz görülse de çocukların kayarak ve düşerek kendilerini yaraladıkları unutulmamalıdır. Bu durum yerin parke malzemesinden kaynaklanabileceği gibi çocuğun giydiği ev terliğinin zeminin kaygan olmasından bile kaynaklanabilir.

Çoğu zaman önemsiz görülen ve göz ardı edilen bu durum oldukça önemli ve hayati kazalara sebebiyet verebilmesi sebebi ile önüne geçilmesi elzem bir durum olarak karşımıza çıkar.

Bu nedenle ebeveynler çocuklarını ya da bebeklerini bu tarz istenmeyen kazalardan korumak amacıyla yerin kaymaz bir materyal ile kaplı olduğundan emin olmalıdır.

Bunun yanında çocuğun ev ayakkabısı varsa bunun zeminin de olası kazalara davetiye çıkarmayacak bir materyale sahip olması oldukça önemlidir.

Parmak Düşmanı Dolap ve Çekmeceler

Çocukların ve bebeklerin en sık kaza yaşadığı bir diğer unsur evlerdeki dolaplar ve çekmecelerdir. Evdeki dolap ve çekmecelerin hızla kapanmayacak bir mekanizma ile kilitlenmesi, çocukların ve bebeklerin ani hareketlerine karşı koruyucu bir kalkan görevi üstlenecek ve olası istenmeyen kazaların önüne geçecektir.

Sizler de evinizde bu önlemleri alarak, evinizi çocuğunuz ya da bebeğiniz için güvenli bir yaşam alanına çevirebilirsiniz.

Ev içi güvenlik ürünleri ile ilgili makalemize göz attınız mı?

Bebekli Evlerin Olmazsa Olmazı 11 Güvenlik Ürünü – https://www.bebek.com/bebekli-evlerin-olmazsa-olmazi-11-bebek-guvenlik-urunu/

Senem Tokuş

İçerik Editörü

]]>
https://www.bebek.com/bebeklerde-ev-kazalari/feed/ 0
Bebekli Evlerin Olmazsa Olmazı 11 Bebek Güvenlik Ürünü https://www.bebek.com/bebekli-evlerin-olmazsa-olmazi-11-bebek-guvenlik-urunu/ https://www.bebek.com/bebekli-evlerin-olmazsa-olmazi-11-bebek-guvenlik-urunu/#respond Thu, 12 Oct 2023 14:00:45 +0000 https://www.bebek.com/?p=27965 Evinize minik bir üye daha katıldıysa evi onun için güvenli hale getirmek siz ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir. Her ne kadar onu gözünüzün önünden ayırmayacağınızı düşünseniz de tuvalete girdiğinizde, uyuduğunuzda ya da mutfakta yemek yaparken miniğinizin tam olarak ne yaptığını göremeyebilirsiniz.

Ancak meraklı, öğrenme güdüsüyle gördüğü her kuytu köşeyi kurcalayacak olan minikler için evinizi bebek güvenlik ürünleri ile çok daha güvenli bir ortama çevirebilirsiniz.

İşte bebeğinizin kendi evinde korkmadan güvenle büyümesi için kullanabileceğiniz güvenlik ürünleri:

  1. Bebek telsizleri

Bebek güvenlik ürünleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de bebek telsizleridir. Özellikle dublex, tribleks gibi merdivenli ve büyük bir eviniz varsa, arada evinizin bahçesine çıkmak istiyorsanız, hatta küçük bir evde olmanıza rağmen miniğinizin odasında güvenle yatıyor olduğuna emin olmak istiyorsanız bu ürün tam da size göre.

Bebek telsizleri genellikle iki telsizden oluşan sistemlerdir. Birini bebeğinizin odasına bırakır diğerini ise yanınızda taşıyabilirsiniz. Ürünlerin size sağlayacağı avantajlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • En küçük kıkırdamayı bile duyabileceğiniz netlikte ses aktaran ürün modelleri mevcuttur. Böylece sadece çığlık atarak ağladığında değil mutlu mutlu uyanmalarında bile hemen yavrunuzun yanına gidebilirsiniz.
  • Ses aktarımı çift yönlü olduğundan ağlayarak uyandığında, yanına gidene kadar kendisiyle konuşarak miniğinizi sakinleştirebilirsiniz. Sadece bedenen değil ses ile de olsa her uyandığında yalnız olmadığını bilmek ona güven verir. Bu güven bebeğin ileriki zamanlarda uyku düzenini olumlu etkiler ve uykuya direnmeden güvenle yatar.
  • 100 metreden 1000 metreye kadar farklı menzillerde çalışan ürün seçenekleri mevcuttur. Böylece kullanmak istediğiniz mekanın özelliklerine göre ihtiyacınız olan telsizi alabilirsiniz.
  • Bazı modeller kapsama alanı dışına çıkıldığında uyarı verir.
  • Aynı anda hem şarjlı hem pilli çalışma özelliği olan seçenekler ile ihtiyacınız olduğunda pili bitti ya da şarjı yok telaşından sizi kurtarır.
  • Üzerinde sıcaklık ve nem göstergesi bulunan telsiz modelleri de mevcuttur.
  • Bazı ürün çeşitlerinde gece lambası olarak kullanabileceğiniz loş bir ışık verme özelliği de bulunur.
  • Kameralı modelleri mevcuttur. Böylece bebeğinizi hem duyar hem de güvende olduğunuzu kendi gözlerinizle görürsünüz.

bebek-telsizleri

  1. Bebek- Bakıcı İzleme Sistemi

Bebek izleme sistemleri kamerayla izleme esasına dayanır. Bebek güvenlik ürünleri arasında özellikle çalışan ve her an bebeğinin yanında olamayan ebeveynlerin ilk tercihidir.

Sistem ev içerisinde bütün mekana hakim olacak şekilde kameralar yerleştirilerek kurulur. Seçeceğiniz ürüne göre sistem yalnızca görüntü ya da hem ses hem görüntü aktaracak özellikte olabilir. Ardından görüntü ebeveynin telefon ve bilgisayar gibi akıllı cihazına aktarılır.

Böylece yetişkinler diledikleri an bebeklerinin bakıcıları ile nasıl vakit geçirdiğini gözlemleyebilir. Bu sistemi sadece uzakta değil evdeyken de kullanabilirsiniz. Böylece bebeğiniz salonda güvenle oynarken siz de mutfakta ona güzel yemekler pişirebilirsiniz.

  1. Bebek Güvenlik Kapısı

Bebekler için en güvenli yer elbette ki bütün temel ihtiyaçlarını giderdikleri evleri olmalıdır. Öyleyse önce bebeğinizin evin sınırları içerisinde kaldığından emin olmalısınız. Bebekler için özel olarak tasarlanmış güvenlik kapıları ile onların girip çıkacakları alanları sınırlayabilirsiniz.

Ürünü ister dış kapı önü için ister ev içerisinde girmesini istemediğiniz odalar için kullanabilirsiniz. Güvenlik kapıları daha çok dublex ya da triblex evlerde merdiven güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılır.

Kolayca açılıp kapanabilen ve bebeğin açamayacağı şekilde kilitlenen ürünler aynı zamanda kapı, koridor ya da merdivenin genişliğine göre ayarlanabilir özelliktedir. Farklı yükseklik seçenekleri ile ihtiyacınızı karşılayabilecek çeşitliliktedir. Bazı ürünlerde genişlikle beraber yükseklik de ayarlanabilir özelliktedir.

Baklava dilimli akordeon, şeffaf ve sert plastik, kumaş ya da çıtalı modelleri mevcuttur. Genellikle boyuna çıtalı şekilde tasarlanmış olup çıtalar arasındaki mesafe bebeğin kafasını araya sokmasına izin vermeyecek şekilde tasarlanır. Üstelik farklı renk ve malzeme seçenekleri ile evinizin dekorunu da bozmadan güvenlik önlemi almanıza olanak tanır.

bebek-guvenlik-kapisi

  1. Pencere Koruyucu Çit

Evlerde en ciddi güvenlik önlemlerinin alınması gereken yerlerden biri de hiç şüphesiz pencerelerdir. Pencerelerin çoğunda üstten açılım özelliği bulunuyor, sizler bir de üzerine güvenlik kilidi taktığınızda alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünebilirsiniz.

Ancak her ne kadar size güvenli gibi gelse bebeğiniz pencereyi üst açılım konumundan normal açılıma geçirebilir. Bu sebeple özellikle yüksek katlı dairelerde ve boydan boya cam olan pencerelerde ekstra olarak pencere koruyucu çitlerden kullanmak gerekebilir.

Koruyucu çitler dar çıtalar şeklinde olabileceği gibi çelik halattan örülmüş ağ şeklinde de olabilir. Korkuluk tipi çıtalı modelleri sadece açık pencere önüne değil Fransız camların önüne de güvenlik amaçlı kullanabilirsiniz.

Ürün her ne kadar camınıza uyum sağlayacak şekilde yaptırılmış olsa da montajının sağlam yapıldığından emin olmalı ve pencere çiti ya da çelik ağ var diye çocuğun kontrolsüzce cama çıkmasına izin vermemelisiniz.

  1. Kenar ve Köşe Koruyucu Aparatlar

Evde miniklerin en çok karşı karşıya olduğu ev kazaları mobilya gibi sert eşyaların kenar ve köşelerine çarpmadan kaynaklı yaralanmalardır. Bu nedenle en çok kullanılan bebek güvenlik ürünleri arasında kenar ve köşe koruyucular da ilk sıralarda yer alır.

Koruyucular genellikle kauçuk gibi esnek ve yumuşak materyallerden üretilir. Ürünler dış yüzeyi bebeğin çarpması durumunda ona yumuşak bir zemin oluşturacak; iç yüzeyi ise eşya üzerine kolayca yapışacak özelliktedir.

Bebeğiniz ev içerisinde güvenle yürümeye başladıktan sonra koruyucuları eşya üzerinden kolayca çıkarabilirsiniz, üstelik çıkardığınızda yapışkanlar iz bırakmayacaktır. .

  1. Dolap Kapağı ve Çekmece Kilitleri

Bebekli evlerde güvenlik önlemi alacağınız yerlerden biri de dolaplar ve çekmecelerdir. Çünkü dolaplar içerisinde yer alan temizlik malzemeleri başta olmak üzere bebeğiniz için tehlike oluşturacak kimyasal ve kozmetik maddeler ya da çekmecelerde tehlike oluşturacak çatal, bıçak benzeri kesici ve delici eşyalardan bebeğinizi korumanız gerek.

Güvenlik adına bütün eşyalarınızı üst raflara koyamayacağınıza göre bebek güvenlik kilitleri tam da ihtiyacınız olan üründür.

Dolap ve çekmece kilitleri kapak ve çekmeceleri bebeğinizin açamayacağı şekilde güvenle sabitler. Ürünler çocukların açamayacağı ancak yetişkinlerin kolayca kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Farklı klips seçenekleri ile sizin için en kullanışlı tasarımı seçerek tek elle bile kapak kilidinizi güvenle açıp tekrar sabitleyebilirsiniz.

Üstelik görselliği bozmamak adına her mobilyaya uyum sağlayacak farklı renk seçenekleri ile üretilmiştir. Bazı modellerde kilidin açık ya da kapalı olduğunu gösteren göstergeler bile bulunur.

dolap-kapagi-ve-cekmece-kilitleri

  1. Bebek Priz Koruyucuları

Evdeki en büyük tehlikelerden biri de elektrik çarpmalarıdır. Bebek ve çocuklar için en büyük elektrik kazası tehlikesi ise prizlerdedir. Çünkü her duvarda yer alan o küçük delikler meraklı minikler için cazibe kaynağıdır. Prize sokulan iletken herhangi bir eşya ise istenmeyen kazalara sebep olabilir. Bu nedenle ebeveynler bebekleri emeklemeye başlar başlamaz priz koruyucuları ile yavrularını güvende tutmak isterler.

Farklı kullanım özellikleri ile üretilen priz koruyucuları arasında en çok tercih edilen tasarımlar otomatik kapanır yaylı sistem ve soket içerisine doğrudan yerleştirilen dişli modellerdir. Otomatik kapanır yaylı modeller soket yuvarlağı üzerine yapıştırılarak kullanılır.

Bebeğin herhangi bir nesne ya da parmağını içeri sokması için iki deliği aynı anda ve zıt yönlerde çevirmesi gerekir. Bunu bebeğinizin 7-8 yaşına gelene kadar tek başına yapabilmesi ise pek olası değildir. Soket içerisine yerleştirilen modellerde fiş gibi iki diş bulunur ve bu doğrudan prize fiş takar gibi yerleştirilir. Bu modellerde de bebeğin tek başına koruyucuyu çıkarması pek kolay değildir.

bebek-priz-koruyuculari

  1. Bebek Kapı Stopperı

Evdeki en büyük tehlikelerden biri de kapılardır. Minikler yürümeye başladıkları andan itibaren özgürlüğün tadına varıp kontrolü eline almak isterler. Kapıları açıp kapatmak da kolayca kontrol edebilecekleri bir olaydır. Hele bir de kapının hızla çarparken çıkardığı ses onları daha da cezbeder ve böylece kapı çarpmaların sonu gelmez.

Bebeklerin narin parmaklarının kapıya sıkışması parmak kopmasına varacak kadar ciddi sonuçlar doğurabilir. Kapı stopperları ile bebeklerin parmak başta olmak üzere diğer uzuvlarını kapıya sıkıştırma olasılığını da ortadan kaldırmış olursunuz.

Kapı stopperları kapıların tam kapanmasını önlemek üzere tasarlandığından ürün modelleri ya kapının duvardaki kasaya yerleşip- kasadan ayrılarak açılıp kapandığı yüzeye ya da menteşe üzerine takılacak şekilde tasarlanmıştır. Kapının kulp tarafına yakın yüzeyine takılan stopperlar genelde C şeklinde olup yumuşak ve esnek materyallerden yapılır.

Böylece bebeğiniz kapıyı çarptığında kapı kapanmaz yumuşak bir şekilde esneyerek geri açılır. Menteşe üzerine yerleştirilen ürünlerin tasarımı ise bluetooth kulaklığına benzer. Kapının arka tarafından, aradaki ince boşluk üzerinden geçirmek suretiyle menteşe üzerine yerleştirilir. Böylece kapı tamamen kapanmaz ve miniklerin ayak, el ya da ya da parmakları araya sıkışmaz.

  1. Körüklü Parmak Koruyucu

Kapılar sadece kulp tarafından değil menteşe tarafından da parmakların sıkışabileceği yapıdadır. Bu sebeple miniklerin parmaklarını korumak için kapı stopperının koruyamadığı menteşe boşluğu için de önlem almak gerekir. Bunun için en etkili çözüm ise körüklü parmak koruyucularıdır.

Körüklü koruyucuların birbiri üzerine katlanan körük ya da menteşe boşluğunu boydan boya örten modelleri mevcuttur. Her iki modelde de koruyucu kapıyı duvara sabitlenen yani menteşenin olduğu taraftan, kapıyı hem oda içine hem de dışına bakan her iki yönü ile boylu boyunca sararak kapatır. Böylece miniğiniz kapı arasına parmaklarını sıkıştıramaz ve ev içerisinde güvenle odadan odaya gezebilir.

  1. Koruyucu Banyo Musluğu Kapağı

Belki de birçoğunuzun ilk defa duyacağı ve duyduğunda “Evet yaa! Çok mantıklı.” diyeceği türden bir güvenlik ürünüdür. Bebeğinizi banyo yaptırırken genellikle banyoda kaymaması üzerine yoğunlaşırsınız ancak musluk da birçok beklenmedik kazaya sebep olabilir.

Duş içerisinde kafasını sert musluğa çarpıp yaralanabilir. Siz banyo yaptırmak ile uğraşırken yanlışlıkla musluk bataryasına eliniz çarpabilir ya da bebeğinizin batarya ile oynayarak suyun sıcaklık ayarını bozabilir. Bu da sıcak su ile bebeğinizi yakma ya da aniden soğuk su ile temas edince banyo yapmaya karşı olumsuz duygular geliştirme gibi dezavantajları beraberinde getirir.

Sizler yavrunuzun banyo keyfine gölge düşürecek kazalardan korunmak istiyorsanız koruyucu banyo musluğu kapağı kullanabilirsiniz. Her ne kadar adı kapak olsa da kendileri genellikle çok sevimli hayvan figürlü modeller ve rengarenk seçeneklerle tasarlanır.

Ürün esnek silikon ya da kauçuk benzeri materyallerden üretilir, böylece musluğu bataryası ile kavrayarak tamamen sarar. Farklı banyo bataryalarına uyacak seçenekleri mevcuttur. Bazı ürün seçenekleri bataryayı sardıktan sonra istediğiniz takdirde suya farklı akış şekilleri kazandırabilir.

Mesela şelale etkisiyle geniş ve ince akış ya da fıskiye tarzında püskürtme ile yıkanmayı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bazı kapaklar üzerinde, akan suyun sıcaklığını ölçen termometre bile mevcuttur. “Banyo musluğunun da korunmaya ihtiyacı mı olur?” diyenlerin artık bunun da bir güvenlik ihtiyacı olma durumunu gözden geçireceğine eminiz.

  1. Ocak /Fırın Düğmesi Koruyucu Kapaklar

ocak-firin-dugmesi-koruyucu-kapaklar

Evde minikler için diğer bir tehlike de elektrikli aletlerdir. Evet küçük ev aletlerini el altında bırakmadığınız ya da fişini takmadığınız sürece tehlike oluşturmaz. Ancak fırın gibi fişe takılı olmasa bile düğmesi çevrildiğinde gaz kaçıran ocak ve fırınlar ya da bulaşık makinesi gibi her an fişini çekemeyeceğiniz elektrikli aletler için farklı bir çözüm bulmak gerekir.

Bu çözüm, ürünün elektrikli aleti tamamen kapatması üzerine olmamalıdır, çünkü bulaşık makinesi çalışırken, çamaşırlar yıkanırken ya da ocakta yemek pişerken de çocuğunuz düğmelerle oynamamalı. İşte ocak /fırın düğmesi koruyucu kapaklar bu süreçte iyi bir tercih olacaktır.

Fırın, ocak, çamaşır ya da bulaşık makinesi gibi elektrikli aletlerin açma-kapama ve ayar düğmeleri genellikle yuvarlak şekilde tasarlanır. Bu nedenle düğme koruyucu kapaklar da yuvarlaktır. Kapak bir yüzeyi açık bir silindir gibidir ve İçi boş yuvarlak bir allık kutusu şeklindeki kapak açılıp kapanma özelliğine sahiptir.

Açık yüzey düğme üzerine yerleştirilir ve düğmeyi komple sarar. Kapalı yüzeyde yer alan, çocuklar için açması zor ama yetişkinler için kolay olan klipsli kapağı açarak dilediğiniz zaman makinenizi güvenle çalıştırabilirsiniz.

İçerisinde bulunduğunuz yaşam alanını ihtiyaca göre uygun bebek güvenlik ürünleri ile çok daha güvenli bir ortama dönüştürebilirsiniz. Böylece minik yavrunuz özgürce evinde gezerken siz de korkmadan, güvenle büyümesini izlemenin tadına varacaksınız.

 

“Yatak Bariyeri Seçim Rehberi” Konulu yazımızı okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Yatak Bariyeri Seçim Rehberi : https://www.bebek.com/yatak-bariyeri-secim-rehberi/

]]>
https://www.bebek.com/bebekli-evlerin-olmazsa-olmazi-11-bebek-guvenlik-urunu/feed/ 0
Korona Virüse Karşı Bebeğiniz için Evde Güvenlik Önlemleri https://www.bebek.com/korona-viruse-karsi-bebeginiz-icin-evde-guvenlik-onlemleri/ https://www.bebek.com/korona-viruse-karsi-bebeginiz-icin-evde-guvenlik-onlemleri/#respond Sun, 17 Jan 2021 10:00:41 +0000 https://www.bebek.com/?p=29762 Dünyanın uzak bir köşesinde başlayıp tüm dünyaya hızla yayılan Korona Virüsü sebebiyle hepimizin evde kalmaya çalıştığı bu günlerde farklı aktivitelerle uğraşarak zamanımızı geçirmeye çalışıyoruz. Ancak çocuklu ailelerde farklı soru ve sorunlar da gündemde… “Acaba aile bireylerime virüs bulaştı mı?” “Bulaşırsa ne yapmalıyım?” ya da “Evde almam gereken korona virüs önlemleri nelerdir?” gibi sorular sebebiyle endişelenmeniz gayet doğal. Bu gibi endişelere mahal vermemek için alabileceğiniz korona virüs önlemleri hakkındaki araştırmamıza göz gezdirmelisiniz.  

Korona Virüs Nedir? Bebeklere Bulaşır mı?

İnsanları sokağa bile çıkmasına engel olan Korona; solunum yolu enfeksiyonuna yol açan bir çeşit Covid-19 virüsüdür. Çin’in Wuhan kentinde 2019 Aralık ayında ortaya çıkan bu virüs oldukça hızlı bulaşma özelliğine sahip olduğu için Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik hastalık olarak kabul edilmiştir. Sonrasında dünya genelinde görülen vakalar ise bunun pandemik bir hastalık olduğunu bize kanıtlamıştır. 

Korona Virüsü, diğer virüslerde olduğu gibi cansız haldedir. Ancak kendisine canlı bir konak bulduğunda çoğalmaya başlar. Bulduğu konağa yani canlı hücrelere yerleşen virüs çoğalarak büyüdükten sonra insanda hastalık belirtileri görülmeye başlar. Kuluçka süresi olarak isimlendirilen bu süre Korona virüsünde, minimum 5-6 gün olabileceği gibi, 14 günü de bulabilir. 

Bulaşma sonrası hastalık semptomlarının görülmeye başlamasından 1-2 gün önce, bireyin virüsü yaymaya başladığı yapılan çalışmalar sonucu görülmüştür. Bu sebeple belirtiler görülmeden önce herkesin taşıyıcı olabileceği söylenebilir. Bu yüzden öncesinde tedbir almak oldukça önemlidir. Bulaşma, diğer solunum yollarında olduğu gibi öksürme, hapşırma, konuşma sırasında ortalığa yayılan salgıların ağız ve burundan girmesiyle olmaktadır. Bu sebeple öpüşme, sarılma, tokalaşma gibi yakın temaslarla ya da virüs bulaşmış yere temas ettikten sonra elden ağız, burun veya gözlere temasla bulaşmaktadır. 

Korona virüsünün etkilediği yaş gruplarından biri de bebekler ve çocuklardır. Bu sebeple dünyanın birçok yerinde 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Yine dünyanın birçok yerinde çocuklara olan etkinin minimum seviyeye düşürülmesi için okullar tatil edilmiş ve uzaktan eğitime başlanmıştır. 

Dilerseniz “Bebeklerimizi koronadan nasıl koruyabiliriz?” konulu yazımıza aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bebeklerimizi koronadan nasıl koruyabiliriz? : https://www.bebek.com/bebeklerimizi-koronadan-nasil-koruyabiliriz/

Virüse Karşı Bebeğiniz için Evde Güvenlik Önlemleri

Bu basit kurallara uyarak ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak Korona virüsüne karşı güvenlik tedbirleri alabiliriz. Dışarı çıkmamak çocuklu ailelerde farklı sorunların yaşanmasına zemin hazırlasa da evde kalan çocukların vakitlerini doğru şekilde değerlendirmeleri süreci kolaylaştıraalmış durumda. Ancak büyüme çağında olan çocuklarda düzenli ve yeterli uyku oldukça önemlidir. Bu sebeple bebeğinizin yatma kalkma saatlerine uymasına özen gösterin. Korona öncesi dönemde çocuğunuz nasıl bir düzene sahipse içinde bulunduğumuz dönemde de o şekilde devam etmelisiniz. Örneğin; hafta içi ve hafta sonu yatma ve kalkma saatleri farklıysa bu uygulamaya devam etmeniz doğru olacaktır. 

  • Evde daha önce koyduğunuz kuralları uygulamaya devam edebilirsiniz. Disiplini bırakırsanız sonu olmayan isteklerin içinde kaybolabilirsiniz. Bu sebeple bazen kurallar esnetilebilir ancak çocukları başıboş bırakmamakta fayda vardır. 
  • Evde çocuğunuzun yaşına uygun sorumluluklar vererek onun sorumluluk sahibi biri olmasına yardımda bulanabilirsiniz. Odasını ya da oyuncaklarını toplama ya da yemek hazırlığına yardım etme gibi görevler belirleyebilirsiniz. Bu sayede hem biraz da sizin yükünüz hafiflemiş olur. 
  • Aile içi iş bölümü yapabilirsiniz. Çocukların anne ve babalarına yardım edebilecekleri işlerde iş bölümü yaparak hem çocuğunuzda dayanışma, paylaşma, iş bölümü gibi becerilerin gelişmesini sağlarsınız hem de çocuğunuza daha fazla vakit ayırarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Bizde sizler için hem bu dönemi verimli geçirmek hem de bebeğinizin sağlığını korumak adına bebeğiniz/ çocuğunuz için evde uygulayabileceğiniz korona virüs güvenlik önlemlerini bir araya getirdik. 

korona-virus-guvenlik-onlemleri

  • Öncelikle bu virüsün ne olduğunu ve neden evde kalmanız gerektiğini çocuğunuzun yaşına uygun olacak şekilde sade ve kısa bir şekilde anlatmalısınız. Bu konuda uzman kişilerden ya da öğretmenlerden yardım alabilirsiniz. 
  • Çocuğunuzu korkutmak yerine ona pozitif mesajlar vermeniz oldukça önemlidir. Bu yüzden “sokağa çıkarsan hasta olursun!” yerine “evde kalarak hem kendi sağlığımızı hem de parktaki arkadaşlarımızın sağlığını korumuş oluruz.” gibi olumlu cümleler kurmalısınız. Ayrıca çocukları televizyondaki korkutucu haber ve görüntülerden uzak tutmak da faydalı olacaktır. 
  • Ev yaşantısına ait alışkanlıklarınızı devam ettirmeye özen gösterin. Temizlik bu alışkanlıklar içinde oldukça önemlidir. Korona virüsünden korunmak için oldukça önemli olan bu alışkanlık için çocuğunuzla birlikte sık sık ellerinizi yıkayın ya da birlikte şarkı söyleyerek diş fırçalayın. Böyle keyifli hale getirilen dakikalar bir süre sonrasında çocuğunuzda alışkanlık haline gelecektir. Ayrıca evinizi sık sık havalandırmaya dikkat edin. 
  • Beslenme ritüelinizi bozmamalısınız. Hem çocuğunuzun bağışıklığını güçlü tutmak için hem de dengeli beslenme için bu oldukça önemlidir. Evdesiniz diye öğün atlama ya da sürekli yeme gibi alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Çocuğunuzun yaşına uygun besin ve öğünlerle, yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat etmelisiniz. 
  • Uyku da bu süreçte dikkat edilmesi gereken önlemli noktalardan biridir. Sürekli evde kalmaya devam ettiğimiz bu günlerde hepimiz uyku düzenimizin bozulmasından şikayetçiyiz. Bu durum ister istemez çocukları da etkisi altına den kurtulmuş olur ve vaktinizi verimli şekilde değerlendirebilirsiniz. Eğer okul çağında bir çocuğunuz varsa onun eğitimine uygun olacak şekilde günün ilerleyen saatlerini programlayabilirsiniz. Ödev saati, aile aktivitesi ya da oyun zamanı bu planlamalardan bazılarıdır. Çocuğunuz okul çağında değilse onun uyku düzenini bozmadan günlük aktivitelerinizi planlayabilirsiniz. Böylece çocuğunuz evdeyken günlük yapılan planlar sayesinde boşluğa düşmez. 
  • Ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz aktiviteler yapabilirsiniz. Bu aktiviteler aile bağlarını güçlendirmesinin yanı sıra çocukların psikolojisi içinde oldukça önemlidir. Çünkü korona sebebiyle evde kalan çocuklar bu farklı duruma adapte olmakta zorlanabilir hatta dışarı çıkmak için ağlama krizlerine girebilir. Bu sebeple bir arada olduğunuz keyifli aktiviteler düzenlemeye dikkat etmelisiniz. 
  • Hep birlikte yapabileceğiniz aktivitelerin yanı sıra anne ve baba olarak ayrı ayrı aktivite zamanları düzenleyebilirsiniz. Böylece anne ya da babadan biri çocukla ilgilenirken diğeri kendine vakit ayırabilir. Evden çalışan anne ve babalar için bu oldukça önemlidir. 
  • Eğitimin bilgisayar üzerinden sağlandığı dönemde çocukları ekran önünden uzakta tutmak bir hayli zor olmaya başlamış olabilir. Ancak bu noktada disiplinli davranmak daha faydalı olacaktır. Bilgisayar ya da tablet başında geçireceği süreyi ve ne yapacağını önceden planlayarak işe başlayabilirsiniz. 
  • Ortaklaşa seçeceğiniz bir film ile ailecek keyifli bir sinema seansı düzenleyebilir, uykudan önce hep birlikte kitap okuyabilir ya da el becerilerini güçlendirecek evde bulunan atıklarla farklı projeler yapabilirsiniz. 

Korona Virüs sebebiyle zorunlu olarak evde kaldığınız bu günleri çocuklarınızla birlikte keyifli ve verimli geçirmeye çalışmak için hazırladığınız evde uygulayabileceğiniz korona virüs önlemleri hakkındaki listeyi uzatmak mümkün. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta her gün programa uymak adına katı bir disiplin uygulamasının yanlış olacağıdır.

Bazı günler ne yaparsanız yapın çocuğun sıkılmasının önüne geçemeyebilir ya da siz sabrınızın sonuna doğru yaklaşmış olabilirsiniz. Bu sebeple bazı kuralların esnetilebileceğinin bilincinde olup bu durumu kabullenmek en doğru yöntem olabilir. Bazen planlanmamış aktiviteler de eğlenceli olabilir. Bu sebeple günlük planınızı yaparak günün akışına göre çocuğunuzla keyifli ve sağlıklı şekilde vakit geçirmenin, bu dönemde yapılabilecek en güzel şeylerin başında geldiğini unutmamalısınız. 

Covid-19 Dönemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları: https://www.bebek.com/covid-19-donemi-ile-ilgili-sikca-sorulan-sorular-ve-cevaplari/

]]>
https://www.bebek.com/korona-viruse-karsi-bebeginiz-icin-evde-guvenlik-onlemleri/feed/ 0
Bebeğinizi Bekleyen Tehlikeler! https://www.bebek.com/bebeginizi-bekleyen-tehlikeler/ https://www.bebek.com/bebeginizi-bekleyen-tehlikeler/#respond Wed, 04 Apr 2018 10:46:29 +0000 https://www.bebek.com/?p=11475

Evde Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Kendimizi en güvende ve huzurlu hissettiğimiz alan evimizdir. Zamanımızın çoğunu evimizde geçiririz. Özellikle soğuk havalarda dışarıda çok fazla vakit geçiremeyiz. Doğal olarak bebeklerimiz de zamanlarının çoğunu evde geçirmiş olurlar.

Bebekler emeklemeyi, yürümeyi öğrenirken ve etrafındaki nesneleri keşfederken elbette düşüp kalkacaktır; ancak bildiğiniz üzere bebekler afacandırlar. Kaşla göz arası ne yapacakları kestirilemez. Bu durumda evinizi bebeğinize uygun hale getirmek için bazı düzenlemeler yapmanız gerekecektir.

Henüz bebeğiniz dünyaya gelmeden önce evinizde tehlike arz eden herhangi bir durum olmadığını düşünebilirdiniz, ancak bebeğin emeklemeye başlamasıyla birlikte durumun vahametinin farkına varmışsınızdır. Şimdi daha önce aklınıza gelmeyen birçok şeyi düşünmek ve gözden geçirmek durumunda kalacaksınız. Peki, evinizde bebek güvenliğini sağlamak için neler yapmanız gerekiyor?

Gözünüzü Bebeğinizden Ayırmayın!

Aslına bakılacak olursa evde bebek güvenliğini sağlayacak en önemli unsur gözünüzü bebeğinizden ayırmamak olacaktır. Bebeklerinizi asla küçümsemeyin. “Daha yeni emeklemeye başladı, ne yapabilir ki?” ya da “2 dakika dursun şurada, ben çamaşır asayım” gibi yanılgılara asla düşünmeyin. Siz farkına varmadan o kadar hızlı büyüyorlar ki! 2 dakikadan ziyade, saniyeler içerisinde bebeğinizin neler yapabileceğini gördüğünüzde gerçekten çok şaşıracaksınız. Bunun için önce bebeğiniz gibi düşünmeniz gerekecektir. Yani bir ebeveyn olarak size düşen görev, onun neler yapabileceğini önceden kestirmek olacaktır. Kendinizi onun yerine koyun ve etrafa şöylece bir bakın. Ona zarar verebileceğini düşündüğünüz şeyleri kafanıza not edin, kaldırılması gerekenleri kaldırın ve önlem alınması gerekenlere de derhal önlem alın.

Ortalıkta Küçük Parçalı Oyuncaklar ve Zarar Verebilecek Eşyalar Bırakmayın!

Bebekler, çevrelerini tanımaya çalışırken her şeyi ağzına sokma eğilimindedirler. Bu durumda bebeğinizin boğazına kaçabilecek her türlü şeyi ortalıkta bırakmamanız gerekiyor. Mesela;

  • Bozuk paralar, piller ve düğmeler bebeğinizin ağzına atabileceği, boğulmalarına yol açabilecek şeylerdir.
  • Balonlar, patladığında dağılan parçalarıyla bebeğin boğulmasına neden olabileceği için ortada bırakılmamalıdır.
  • Oyuncak bebeklerin minik gözleri gibi bebek oyuncaklarının küçük parçaları, yutma tehlikesi barındırdığı için ortada bırakılmamalıdır. Çocuğun gelişimine uygun ve güvenli oyuncaklar alınmalıdır.
  • Saçınızdan çıkarıp bir kenara attığınız saç tokası bile çocuğunuz için tehlike arz eder. Bu konuda dikkatli olmalısınız.mutfakta-bebek-guvenligi

Bebek Mutfaktaki Tehlikelerden Nasıl Korunmalıdır?

Sadece evin yaşadığınız odalarını değil mutfağınızı da gözden geçirmelisiniz. Siz yemek yaparken minik yavrunuz içerde sizi beklemeyecek yanınıza gelmek isteyecektir. O da sizinle mutfakta vakit geçirecek ve elbette ki boş durmayacaktır. Çocuklarımıza oynamaları için birçok çeşit oyuncak alsak da onlarla yetinmezler. Bu konuda onları yargılayamayız. Merak duygusu insanın genetiğinde vardır. Bebeğiniz etrafındaki her nesneyi tanımak için ona dokunmak isteyecektir. Her nesne, ki özellikle keskin mutfak eşyaları bebeğin eline ve ağzına alması için uygun değildir. Peki bunun için ne yapmalısınız? Cevabı düşündüğünüz kadar zor değil.

  • Çatal-bıçak gibi eşyalarınızı genellikle üst çekmecelere koyar ve bebeğinizin oraya yetişmeyeceğini düşünebilirsiniz, ancak bebeğiniz o kadar hızlı büyüyor ki ona yetişemezsiniz. Bu nedenle bu tip eşyalarınızı daha üst raflara ve kapalı dolaplara koyabilirsiniz.
  • Temizlik maddelerinizin her an elinizin altında olmalarına alışkın olabilirsiniz, ancak bu maddeleri bebeğinizin ulaşamayacağı üst raflara koymalısınız. Bir diğer çözüm ise kapak ve dolap kilitleri Bu kilitleri kullanarak, bebeğinizin içinde tehlikeli şeyler olan dolap kapaklarını açmasını engelleyebilirsiniz.
  • Yemek pişirirken tencerenizin sapını iç kısma doğru çevirmeli ve arka gözü kullanmalısınız. Böylece kolunuzu yanlışlıkla sapa çarpıp da sıcak yemeğin dökülmesini engellemiş olursunuz. Eğer daha güvenilir olmasını isterseniz ocak bariyerleri işinizi görecektir.
  • Bebeğiniz henüz yürümeye başlamamış olsa bile, bir yerlere tutunup ayakta durabileceğinden fırınınız veya ocağınızın düğmelerini açabilir. Bu tehlikeyi önlemek için PVC kapaklı ocak kilidi alabilirsiniz, bu ürünler ocağın gaz düğmesini yalnızca sizin kullanmanıza olanak sağlar.
  • Bulaşık makinenize deterjanını koyup bırakmayın. Deterjanı çalıştıracağınız zaman koyun.
  • Bebeğiniz buzdolabını açabilecek yetideyse, alt raflarda boğazına kaçabilecek yiyecekler ve kırılabilecek şeyler bulundurmayın.

guvenlik-kapisi

Mutfak, çocuklar için her açıdan tehlikeli bir yerdir. Siz mutfakta olmadığınız zamanlarda da bebeğiniz size hissettirmeden mutfağa gidebilir. Böyle durumlarda bebeğinizi mutfaktaki tüm tehlikelerden korumanın en iyi yolu bebek güvenlik kapısı kullanmaktır.

Bebek güvenlik kapısı, siz içeride yokken bebeğinizin mutfağa girmesini önleyecek ve onu güvende tutacaktır. Ayrıca eğer evinizde merdiven varsa, merdiven başlarında da konumlandırabilirsiniz.

 

 

Bebekli Ev Nasıl Güvenli Hale Getirilir?

Oturma odaları evimizin yaşam alanlarıdır. Evimizde gün içinde en çok orada vakit geçiririz. Tabii bebeklerimiz için de durum öyle. Bu nedenle bu odalarda bebek için tehlikeli olabilecek şeyleri göz ardı etmememiz gerekir. Örneğin;

  • Televizyonunuz ünitenin üzerinde değil de duvara monte olmalıdır. Böylece miniğinizin o kocaman eşyaya ulaşması zor olacak ve devirme riski olmayacaktır.
  • Televizyon kumandalarının pil kapaklarının takılı olduğundan emin olmasınız.
  • Ünitenizin veya sehpanızın üzerindeki fotoğraf çerçeveleri bebek güvenliği açısından tehlikeli unsurlardır. Çerçevenizin kenarları plastik olsa dahi fotoğraf bölümü camla kaplıdır. Bu nedenle onları duvara asmayı deneyebilirsiniz.
  • Kırılabilecek diğer dekoratif ev eşyalarını da bebeğinizin ulaşamayacağı yerlere koymalısınız.
  • Eğer salonunuzda şömine kullanıyorsanız ısıya dayanıklı kapak takmalısınız. Kullanmadığınız zamanlarda da kapağını kapalı tutmalısınız. Şöminenin sivri kenarlarına yumuşak köşe koruyucu pedlerden takabilirsiniz.
  • Mum ve kibrit gibi eşyalarınızı ortadan kaldırın. Odada yanan mum bebek için çok tehlikelidir. Yanmasa dahi mumu ağzına sokabilir ve balmumunu çiğneyerek boğulma tehlikesi yaşayabilir. Eğer mum ışığından hoşlanıyorsanız mum efekti veren pilli ışıklardan faydalanabilirsiniz.
  • Evinizde merdiven varsa güvenlik kapısı kullanmalı ve kullanmadığınız zamanlar kapalı olduğundan emin olmalısınız.
  • Evde çocuk güvenliği için tavsiyelerden bir diğeri de, eğer odanızda kitaplık gibi ağır mobilyalar varsa muhakkak yere veya duvara sabitlemeniz gerektiğidir. Önüne engel koysanız dahi çocuğunuz kaşla göz arası oraya ulaşabilir ve feci bir kaza yaşayabilir.

Çocuklarda yaşanan kötü sonuçlu kazaların çoğu bu şekilde gerçekleşir. Bu nedenle evde bebek güvenliğini sağlamak için bu gibi şeyleri ertelemeyin ve derhal çözüme ulaştırın.

Sivri Köşeleri Tespit Edin!

Evinizdeki mobilyalar genellikle köşelidir ve ayaklanan minikler için oldukça tehlikelidir. İşte burada devreye köşe koruyucular girer. Masa ve sehpalarınızın keskin ve sivri köşelerine bu koruyuculardan takabilirsiniz. Bu ürünleri bebek güvenlik gereçlerinde görüntüleyebilirsiniz. Hatta isterseniz birçok koruyucu malzemelerin bir arada olduğu bebek güvenlik seti de alabilirsiniz.

Evde cam sehpanız varsa camın temperli olup olmadığını öğrenin. Eğer temperli ise herhangi bir darbede bin bir parçaya ayrılmayacaktır. Bu durumda köşe koruyuculardan faydalanabilirsiniz, ancak eğer temperli değilse, bebeğin güvenliği için mümkünse o sehpayı kaldırın.

priz-koruyucu

Bebeğim Prizle Oynuyor, Ne Yapabilirim?

Bebeklerin oynamaya bayıldıkları şeylerden biri de maalesef priz ve kablolarımızdır. Olabilecek herhangi bir tehlikeye karşı şunları yapmalıyız;

  • Eğer prizleriniz alçaktaysa bebek güvenliği için tasarlanmış priz kapaklarından taktırın.
  • Bazı evlerde prizler bebeklerimizin erişemeyeceği yükseklikte olabilir, ancak uzatmalı prizler de oldukça sık kullandığımız ürünlerdir. Bebeklerimiz bu prizlerin içine metal bir nesneyi sokabilir. Bu nedenle uzatmalı prizleri yerde bırakmamalıyız.
  • Genellikle televizyonların yanında birbirine geçmiş bir kablo yığını olur. O yığını toplayarak kapalı bir şeye oturtup ünitenin arkasında görünmeyen bir yere monte edebilirsiniz. Bunu havlu kağıt rulosuyla kendiniz bile yapabilirsiniz.

bebek-odasi-guvenligiGüvenli Bebek Odası 

  • Yatak odalarında bebek güvenliğini sağlamak için bebeğinizin yatağını pencereye dayamamalısınız.
  • Bebeğin odası başta olmak üzere, evde bebeğin çıkıp ulaşabileceği bütün pencerelere pencere kilidi takmalısınız. Siz bebeğinizi uyuyor sanırken o tehlikeli işler peşinde olabilir.
  • Onu uyutup yanından ayrıldığınızda gözünüzün arkada kalmaması için dijital bebek dinleme telsizi kullanabilirsiniz.
  • Beşiğin parmaklıklarının bebeğinizin geçemeyeceği kadar küçük olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Bebeğinizin büyüdüğü ve oturmaya başladığı zaman içinden düşmemesi için beşiği alçaltmanız gerekecektir.
  • Bebeğiniz uyurken düşmesinden endişeleniyorsanız yatak bariyeri kullanabilirsiniz.
  • Yatak odalarında ve diğer odalarınızda bebeğinizin tırmanıp ulaşabileceği noktalarda stor perde kullanmamaya özen gösterin. Bu perde tipinin ipleri bebeğiniz için oldukça tehlikelidir.
  • Bebeğiniz sizin yatağınızda uyuyorsa duvar arasındaki boşluklara yastık koyabilirsiniz.
  • Bebeğinizin odasında alıp ağzına atabileceği dekoratif eşyalar kullanmamalısınız.
    banyo-guvenlgi

Bebek Banyosunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • Banyoda en çok dikkat edilmesi gereken husus kaygan zemindir. Bu nedenle banyonuzu ıslak bırakmamalısınız.
  • Banyoda kullandığınız halıların altına kayıp düşmeleri engellemek için kaymaz paspas koyabilirsiniz.
  • Kullandığınız saç kurutma makinesinin fişini takılı bırakmamalısınız.
  • Eğer banyonuzda ilaç bulunduruyorsanız onları kapalı bir kutu içerisinde üst raflarda saklayın.
  • Mutfakta olduğu gibi temizlik maddelerini bebeğinizin ulaşamayacağı bir yere koyun veya dolap kilitleri kullanın.
  • Bebeğinize banyo yaptırırken ısıyı iyi ayarlamalısınız. Bunun için termometre kullanabilirsiniz.
  • Banyoda içi su dolu kova gibi boğulmaya neden olabilecek şeyler bırakmamalısınız.
  • Klozet kapağını devamlı kapalı tutmalısınız. Ayrıca klozetiniz ve etrafı çok kolay mikrop olabileceğinden banyonuzu daima temiz tutmalısınız. Klozet kapağı kilitleri kullanarak da, bebeğinizin açmasını engelleyebilirsiniz.

 

Evde bebek güvenliği sağlanırsa birçok ev kazası önlenecektir, ancak burada değinilmesi gereken bir başka husus da vardır. O da güvenlik meselesini paranoyaklık haline getirmemenizdir. Elbette çocuğunuz düşecektir, hatta bazen bir yerleri kanayacaktır. Bu büyümenin bir parçasıdır. Size düşen görev ona gerekli güvenliği sağlamak ve gözünüzü üzerinden ayırmamaktır. Güvenlik meselesi bebeğinizi kısıtlamanız için bir sebep değildir.

 

 

 

 

 

]]>
https://www.bebek.com/bebeginizi-bekleyen-tehlikeler/feed/ 0 https://www.youtube.com/embed/zIc03F8yyGE Bebek Güvenliği - Bebek.com nonadult
Bir Mont Tüm Güvenliği Yok Ediyor https://www.bebek.com/bir-mont-tum-guvenligi-yok-ediyor/ https://www.bebek.com/bir-mont-tum-guvenligi-yok-ediyor/#respond Fri, 08 Jan 2016 00:00:00 +0000 https://bebek.com/?p=2962 Oto koltuğu, kış ve bebek kelimelerini bir araya getirdiğimiz zaman gözünüzde nasıl bir görüntü canlanıyor? Muhtemelen şişkin montu ve beresi ile oto koltuğuna oturmuş ve seyahat eden bir bebek değil mi? Peki bebeğinizi soğuktan korurken çok ciddi bir tehlikeyle baş başa bıraktığınızın farkında mısınız?

Oto koltukları arabada bebeğinizin ve çocuğunuzun güvenli şekilde seyahat etmesine imkan sağlayan araçların en başında geliyor. Uzmanlar tarafından da ilk hastane çıkışında bile mutlaka araba koltuğu kullanmanın üzerinde durulan önem oldukça fazla. Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında ülkemizde de oto koltuğu kullanmak 2010 yılından bu yana boyu 135cm’den küçük olan çocuklar için zorunlu hale gelmiş bulunmakta. Fakat trafik kazalarındaki çocuk ölümlerini ciddi bir oranda azaltan oto koltukları yanlış kullanım sonucunda bebeğinizin ciddi şekilde zarar görmesine sebep olabilir.

Özellikle kış aylarında anne ve babaların önceliği bebeklerini kalın giydirerek soğuk havadan korumaktır. Bakıldığı zaman son derece doğru görünen bu önerme bebeklerin oto koltuğu ile buluştuğu anda tahmin edilmesi güç bir probleme yol açıyor.

Son dönemde yapılan ayrıntılı güvenlik testleri ve araştırmalar oto koltuğuna kalın montuyla oturtturulan çocukların ani fren veya kaza halinde montun içerisinden kayıp önemli yaralanmalar yaşayabileceğini ortaya koydu.

Peki soğuk kış aylarında bebekleri en güvenli şekilde nasıl oto koltuğuna oturtabiliriz? Bu sorunun cevabını ise şu şekilde verebilmek mümkün. Bebeğinizin üzerindeki montunu onu oto koltuğuna yerleştirirken çıkartın. Kemerinin onu sıkı tuttuğundan ve bebek ile kemer arasında boşta kalan mesafe olmadığından emin olduktan sonra kemeri kilitleyin. Daha sonrasında ise montunu veya onu sıcak tutacak bir battaniyeyi üzerine örtün. Böylece üzerine koyduğunuz montu onu soğuktan korurken aynı zamanda da oto koltuğunda güvenli biçimde seyahat etmesini sağlayacaktır.

 

Bebek ürünleri ve alışveriş ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/bebek-urunleri-ve-alisveris/

]]>
https://www.bebek.com/bir-mont-tum-guvenligi-yok-ediyor/feed/ 0
Bebeğinizle Gezmeye Gitmek https://www.bebek.com/bebeginizle-gezmeye-gitmek/ https://www.bebek.com/bebeginizle-gezmeye-gitmek/#respond Tue, 29 Jul 2014 03:00:00 +0000 https://bebek.com/?p=2658 Bebeğinizle gezmeye gitmek, dikkat etmeniz gerekenler bir adım önde olmanız için burada!
Eğer evde bebek bakmanın çok zor olduğunu düşünüyorsanız, bebeğinizle yola koyulduğunuzda sizleri neler beklediğini düşünmeden karar vermeyin. Onu beslemek, ağladığında sakinleştirmek ve bebeğin altını değiştirmek için sakin bir kafaya ama öncelikle sıkı bir hazırlığa ihtiyacınız var. Evdeki en küçük canlı olan bebeğiniz, içinizde en çok eşyaya ihtiyaç duyanınız olacak. Bunun yanı sıra dışarı çıkmadan önce duygusal olarak da duruma hazırlanmanın bir zararı olmaz. Ne de olsa dışarı çıktığınızda en çok ihtiyaç duyacağınız esneklik, yaratıcılık ve biraz da mizah anlayışı olacak.

1. Alışveriş merkezindesiniz ve bebeğiniz acıktı! İmdat!

Aslında olabileceğiniz en iyi yerlerden birindesiniz. Büyük alışveriş merkezlerinin çoğunda ailelerin rahatlıkla dinlenebileceği bebek değiştirme ve emzirme odaları bulunur. Böylece bebeğinizi rahatça ve kimse tarafından rahatsız edilmeden emzirebilirsiniz. Ayrıca anne-bebek mağazalarını da güvenli bir yer olarak kullanabilirsiniz. Genellikle oturabileceğiniz ve bebek arabasını kolaylıkla içeri alabileceğiniz deneme odaları olan bu mağazalarda çocuğunuzu emzirebilirsiniz. Pek çok batı ülkesine kıyasla ülkemizde emziren anneler, çok daha anlayışla karşılanır. Bu da size, bebeğinizi rahatça emzirme şansı tanır. Bebeğinizi biberonla besleyecekseniz, çok daha fazla hazırlığa ihtiyaç yapmanız gerekiyor. Bebeğinizi evden çıkmadan önce besleyin. İkinci şans için çok iyi hazırlanın. Yanınıza hazır mama, biberon ve termosta sıcak su alın. Mamanızı önceden hazırlayarak yanınızda taşımayın, bu şekilde mamada bazı bakteriler oluşabilir. Daha hafif dolaşmak için sıcak suyu alışveriş merkezinin yiyecek içecek bölümünden sağlayabilirsiniz. Yemek bölümünde nazikçe sıcak su istemeniz, hatta biberonu sıcak su ile doldurmalarını rica etmeniz yeterli olacaktır. Her zamanki gibi bebeğinize mamayı vermeden önce sıcaklığını kontrol etmeyi de unutmayın.

2. Bir arkadaşınızın evine öğle yemeğine gittiniz. Bebeğinizin uyuması gerekiyor, ama nerede?

Eğer bebeğiniz üç aylıktan küçükse, bebeğiniz nerede olsa uyur, yeter ki güvenli bir yer olsun! Bebeğiniz büyüdükçe onu evin dışında uyutmaya çalışmak da zorlaşır. Başka bir evdeyken sessiz bir oda bulun ve bir “kamp yeri” hazırlayın. Yerde güvenli bir alana bir battaniye ya da havlu serin. Bebeğinizi asla bir yatağın üzerinde tek başına bırakmayın ve çevresinde nefes alıp vermesini engelleyecek, ekstra battaniye ve yastıkların olmamasına dikkat edin. Eğer ev sahibinizin kedisi ya da köpeği varsa ya odanın kapısını kapatın ya da hayvanın başka bir yerde olduğundan emin olun.
Güvenli bir portatif bebek yatağı taşımak zor olabilir, ama kafanızı rahat tutmanın en iyi yolu da budur. Pek çok farklı çeşidini bulabileceğiniz bu tarz bebek gereçlerini bebek mağazalarından kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca bebek monitörünü yanınızda taşırsanız, bebeğinizi sık sık kontrol etmenize de gerek kalmaz.

3. Bebeğinizle bir maça gittiniz ve bebeğinizin altının değişmeniz gerekiyor, ama tuvaletler çok pis!

Tuvaletlerin temizliğine güvenmeniz mümkün olmadığından, iyi hazırlanmış bir bebek çantası en çok şimdi işinize yarayacak. Bebek değişim odası olsa bile temizliğinden emin olmadığınız hiçbir yerde bebeğinizin altını değiştirmeyin. Bebeğinizin alt değiştirme bezini yere serin. Bulabilirseniz altına gazete kağıtları yerleştirin. Bebeğiniz ile “kim bilir orada ne var”ın arasına ne kadar çok şey yerleştirebilirseniz o kadar iyi! Islak mendil, bez, bebeğinizin ilgisini dağıtacak oyuncak ve dezenfekte edicinin elinizin altında olmasına özen gösterin. Ne de olsa oyalanacak fazla zamanın olmadığını fark etmişsinizdir! Eğer tuvaletler fazlasıyla pis ise bu işi oturduğunuz yerde yapmaya çalışabilirsiniz. Önceden biraz egzersiz ile bunu başarabilirsiniz. Hele yanınızda size yardım edecek bir arkadaşınız varsa, gerçekten şanslısınız demektir. Çünkü bir kişi bebeği tutarken, diğeri bebeğin altını rahatça değiştirebilir.

4. Bebeğiniz restoranda ağlamaya başladı, peki ama ne istiyor olabilir?

Öncelikle paniklemeyin, çünkü sizin gerginliğinizi hisseden bebeğinizin daha çok ağlamasına neden olabilirsiniz. Ayrıca çevrenizdeki anne babalar da size anlayış göstereceklerdir. Yapılacak en iyi şey önce dışarı çıkmak, sonra soru sormaktır. Dışarıya çıkarken bir yandan da bebeğinize emziğini verin. Daha sonra gizemli sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın. Eğer kısa süre önce karnını doyurup altını değiştirdiyseniz, belki de onu rahatsız eden şey kalabalık ve gürültü olabilir. Onu şaşırtacak pek çok şeyle de karşılaşmış olabilir. Bazen bebeğinizi sevmek için gelenler bile bebeğinizin isyan etmesine neden olur. Bebeğinizi sakinleştiremezseniz, eşinizle sıra ile yemeğinizi yiyerek, bebeğinizi dışarda dolaştırın. Bu şekilde sakinleştirmeyi beceremediyseniz ve ağlama krizinin daha uzun süreceğini düşünüyorsanız yemeğinizi paket ettirerek eve gelin. Ancak bu tarz durumların sizi olumsuzluğa itmesine ve eve kapatmasına da izin vermeyin.
Aktivite önerile ile ilgili içerikler için https://www.bebek.com/cocuklar-icin-10-yaz-tatili-aktivitesi-onerisi/
]]>
https://www.bebek.com/bebeginizle-gezmeye-gitmek/feed/ 0