10-11 Aylık Bebek Beslenmesi

10-11 Aylık Bebek Beslenmesi

10-11 Aylık Bebek Beslenmesi

Herkese merhaba!

10. ve 11. aylarda bebeğinizin beslenmesine hangi yeni besinler ekleniyor? Öğün sıklıkları nasıl değişiyor?

Gelin birlikte göz atalım ?

Bebeğinizin 10.-11. ayında onun için yemek yemek bir oyuna dönüşebilir.

Yemekler bebeğinizin midesine gitmektense üstüne başına dağılabilir.

10.-11. aylarda yemek saatleri bebeğiniz için sadece yemek yemek değil aynı zamanda yeni keşifler yapmak ve yeni bilgiler öğrenmek demektir.

Bebeğiniz masada patatesleri ezebilir, yoğurdu mıncıklayabilir, üzerini kirletebilir ve kulağından yumurta parçaları çıkabilir. Bebeğiniz bu sayede yeni deneyimler kazanır. Siz bu dönemde sabırlı olmalısınız ve ona doğru olan neyse usanmadan öğretmeye çalışmalısınız.

10-11 Aylık Bebek Beslenmesinde Öğün Sayıları ve Beslenme Sıklıkları

10-11 Aylık Bebek Ne kadar Yemeli?

merak ediyorsunuz değil mi? 🙂 Hadi gelin birlikte inceleyelim

Hala bebeğiniz için en önemli besin anne sütü, anne sütünü alamıyorsa formül mamadır.

Gün içerisinde 3 öğün ek gıdadan gelmelidir.

10-11 aylık bir bebeğin, mide kapasitesi 210-250 ml’dir.

10-11 Aylık Bebek Nasıl Beslenmeli?

10-11 Aylık Bebek Ne Yer?

merak ediyorsunuz değil mi? Hadi gelin birlikte inceleyelim

6, 7, 8, 9. ayda verilen besinlere ek olarak,

https://www.bebek.com/6-aylik-bebek-beslenmesi/

https://www.bebek.com/7-aylik-bebek-beslenmesi/

https://www.bebek.com/8-aylik-bebek-beslenmesi/

https://www.bebek.com/9-aylik-bebek-beslenmesi/

Balık

Balık, A ve D vitamini, fosfor, magnezyum, selenyum, demir, çinko ve iyottan oldukça zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.

Balık, bebeklerin beyin ve sinir gelişimini destekler. Bebeklerin zeka gelişimi üzerine olumlu etkileri bulunur ve öğrenme kapasitesini geliştirir. Balık bebeğinizin retina gelişimini ve görme fonksiyonlarını da destekler.

10 ve 11. aylarda balık, bebeğinizin beslenme programına yavaş yavaş eklenebilir ancak bazı bebeklerde balık alerjik durum gösterebilir. Doktorunuza danışarak bebeğinizin beslenmesine balığı küçük miktarlarda ekleyebilirsiniz.

Not! Dip balıkları, ağır metal içerdikleri için önerilmez. Bu dönemde, yüzey balıkları verilmeye başlanmalıdır.
Bebeklerde zeka gelişimini desteklemek ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olmak ister misiniz? Aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Dip Balıkları Nelerdir?

  • Mezgit
  • Kefal
  • Levrek
  • Lüfer
  • Kalkan
  • Ton balığı

10-11. aylarda bebeğiniz, evde yaptığınız tüm yemekleri tüketebilir. Ancak, 9. ay bebek beslenmesinde bahsettiğimiz gibi yemeklere tuz, salça, baharat ilave etmememiz gerekiyor.

Hazır paketli ürünler, yumurta beyazı, basit şeker içeren besinler, domates, bakla gibi alerjik potansiyeli yüksek besinler bebeğiniz için hala tehlikelidir.

Dikkat!

Ispanak: Ispanağın bekletilmesi ile nitrit oranı artar. Ispanağı, bir öğün için yapmanızı ve diğer öğünlerde tekrar bebeğinize vermemenizi öneririm.

Portakal: Portakal bebeklerde hem gaz yapabilir hem de alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca yaz aylarında pişiği de tetikleyebilir. Bu sebeple, en az alerji potansiyeli olan meyve ve sebzeleri bebeğinize rahatlıkla verebilirsiniz. Ayrıca mevsimine uygun meyve ve sebzeleri tüketmenizi öneririm.

Önemli bir bilgi! Yumurta sarısının üzerine 1-2 damla limon eklenmesi ya da yumurtanın yanında C vitamini kaynaklarından birinin verilmesi önemlidir. C vitamini, demirin vücutta emilmesini kolaylaştırır.

Bebeğe Normal Süt Ne Zaman Verilir?

Taze inek sütü çocuklar için önemli bir kaynaktır.

Ancak, bebeğinizin altıncı ayından önce sindirim sisteminde mikro düzeyde kanamalara yol açması, düşük demir içeriğine, yüksek protein ve sodyum içeriğine sahip olması (anne sütüne göre 2-3 kat daha fazla) anne sütünün yerini alamaması nedeniyle inek sütü bir yaşından önce önerilmemektedir.

İnek sütünün, süt çocukluğu döneminde (0-11 ay) aşırı tüketimi, bebeklerin yeni tat ve lezzetlere alışmasını ve besinlerin çeşitlenmesini engeller. Yeme işlevlerinin gelişimini geciktirir.

Az yağlı süt 1 yaşından önce, yağsız süt ise 5 yaşından önce önerilmez.

Bebeklerde İnek Sütü

İnek sütü;

  • Yüksek doymuş yağ içerir.
  • İnek sütünde esansiyel yağ asitleri, C vitamini, çinko, ve niasin seviyeleri düşüktür.
  • Düşük biyoyararlılığa sahip düşük miktarda demir içerir.
  • Gastrointestinal kanamalara sebep olabilir.
  • İçerdiği yüksek protein ve bazı minerallerden dolayı yüksek böbrek solid yüküne sebep olabilir.

Bebeklerde Keçi Sütü

Anne sütü ile karşılaştığında 3 kat daha fazla sodyum içerir. Bu da bebeğinizde böbrek solid yüküne, (böbreklere aşırı yük binmesi ve böbreklerin yorulması) hipernatremiye (elektrolit dengesizliği), azotemiye (kandaki üre nitrojen, kreatin seviyesinin artması) sebep olur.

Keçi sütü anne sütünden, 3 kat daha fazla protein içerir. Bu da bebekte metabolik asidoza, (böbrekler yoluyla atılması gereken asit iyonlarının birikmesi veya aşırı bikarbonat iyonunun kaybedilmesi durumu), dehidratasyona (ishale veya kusmaya bağlı su kaybı) sebep olur.

Keçi sütü, anne sütünden daha az folik asit içerir ve ayrıca yapısındaki demir oldukça zayıftır. 

Keçi sütünün de, inek sütü gibi 1 yaşından önce verilmesi önerilmez. 1 yaşından önce verilmesi, gelişim bozukluğu, kansızlık gibi problemlere yol açabilir. Amman dikkat!

İnek, keçi ve koyun sütü proteinleri birbirlerine benzer yapıdadır. İnek sütü alerjisi olan çocukların en az %90’nında keçi sütü ve koyun sütü alerjik reaksiyonu görülür.

İnek sütü alerjisi olan bebeklere keçi sütü verilmemelidir. 

Bebeğinize keçi sütü vermeniz için 5 neden konulu makalemizi inceleyebilirsiniz.

https://www.bebek.com/bebeginize-keci-sutu-vermeniz-icin-5-neden/

10-11 Aylık Bebek Beslenme Tablosu

Uyanınca: Anne sütü
Kahvaltı:  Yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı lor peyniri + 1 tatlı kaşığı pekmez
Ara Öğün: Anne sütü
Öğle Yemeği: Sebze çorbası + 1 dilim tam çavdar ekmek içi
Ara Öğün: Anne sütü
Ara Öğün: 1 küçük kase yoğurt + 1/4 elma
Akşam Yemeği: 1 köfte
Ara Öğün: Anne sütü
Gece Boyu: Anne sütü
Dikkat! Bu liste her bebeğe göre değişebilir. Çok sık emen bebekler olduğu gibi, daha geniş aralıkta beslenmeyi seven bebekler de olabilir.
Bu beslenme tablosu sadece “ek gıdaya geçme aşamasında hangi öğünlere ek gıda ekleyebilirsiniz” örneğini gösterir.

 

Sevgiler.

Diyetisyen Beyza Uyan

Instagram: https://www.instagram.com/dytbeyzauyan/

Diyetisyen Beyza Uyan

Ben ebebek'in Beslenme ve Diyet Yöneticisi, Emzirme Danışmanı Beyza Uyan. Sizler için çeşitli konularda içerikler üretip aklınıza takılan soruları cevaplıyorum. En güvenilir kaynaklardan güncel bilgileri tarayıp sizinle buluşturuyorum. Ben Kimim? Haliç Üniversitesi - Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2018 senesinde mezun oldum. Çapa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Medistate Hastanesi, ve çeşitli Diyetisyen kliniklerinde stajlarımı tamamlayıp mesleki deneyim kazandım ve 5 senedir ebebek bünyesinde çalışıyorum. Sertifikalar: * 6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1. Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi-Acıbadem Üniversitesi * Beslenme AkademisiBeslenme Akademisi-Bahçeşehir Üniversitesi * İstanbul Beslenme ve Diyetetik III. Öğrenci Sempozyumuİstanbul Beslenme ve Diyetetik III. Öğrenci Sempozyumu-Haliç Üniversitesi * Diyetisyen Yolunda Öneriler ve Diyetlerde Ceviz KullanımıDiyetisyen Yolunda Öneriler ve Diyetlerde Ceviz Kullanımı-California Walnut Board & Commission * Obezite Diyetisyenliği KursuObezite Diyetisyenliği Kursu * Sporcu Diyetisyenliği Kursu

Post navigation

  • merhaba hocam. 10 aylık bir kızım var. 70 cm boyunda 7,5 kilo ağırlığında. çok hareketli ve ara ara yemek problemimiz oluyor. bu ara yine iştahı yok. Aile hekimimize götürdüm kilosunun az olduğunu söyledi. emziriyorum, ek besin veriyorum hepsi doğal ek mama falan hiçbirşey vermedim şimdiye kadar. iştahı için ne yapmam gerekir. önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

    • Merhabalar,

      Bebeğinizin ayına göre boyu normal, kilosu da endişelenecek derecede düşük değil öncelikle bunu söylemeliyim 🙂 Bebeklerde ara sıra iştahsızlık durumu görülebiliyor çeşitli sebeplerden dolayı. Bir yaşına kadar bebeğinizin ana öğünü anne sütü, ek gıdalar ise ara öğünüdür. Bu sebeple bol bol emzirmeye devam edin. Bebeğinizin iştahını artırmak için bu ara biraz daha bebeğinizin sevdiği besinlerden destek alın ve tabakları biraz eğlenceli hale dönüştürün örneğin zeytinden gözler yapın elmadan ağız yapın eminim hoşuna gidecek ve yemek için sabırsızlanacaktır 🙂

      Bebeğinizin iştahını artıracak 5 öneri konulu yazımız size bu dönemde destek olabilir. Aşağıdaki bağlantıya tıklayın.
      https://www.bebek.com/bebeginizin-istahini-artiracak-5-oneri/

    • Demir eksikliği olabilir. Doğumdan sonra hem ben hem de bebeğimde (8.aydan sonra) çıktı, ikimiz de bir miktar demir takviyesiyle atlattık. oğlum demir takviyesi almaya başladığı anda iştahı açıldı, ek gıdayı kolayca kabullendi. bir sonraki kontrolünüzde bir tahlil isteyin mutlaka. iştahsızlık vücuttaki sorunlarda verilen bir sinyal çünkü. umarım atlatırsınız.

    • Merhaba hocam, 10 aylik bir bebeğe bu yukarida yazdiğiniz beslenme tablosunu nasil uygulayabiliriz? Bizim bebegimizin uyanik kalma süresi 2.5-3 saat biz tabloya uyarsak acikmadan hep yemek vermemiz gerek? Zaten bizimki hic göstermiyor aciktigini ve bu bizi strese sokuyor, Saygilar..

  • Merhabalar dr hanım benim kızım 11 aylık.Sorum şu yemek ve formül mama ara öğün Aralıkları kaç saat olmalı.(mesela ara öğünü verdikten nekadar süre sonra formül mama yada yemeğini vermem gerek)? Birde kızıma hiç bir şekilde köfte tavuk et yediremiyorum.nekadar küçük olsada hatta kıyma bile ögürüp dışarı çıkarıyor.tamamen Rondodan geçirip püre kıvamına getirmem gerekiyor.bunun için ne yapabilirim?

  • Merhaba benim 10 aylık bebeğim var sabah uyandığında anne sütü verdikten sonra kahvaltısını ne zaman vermeliyiz öğle ve akşam öğünlerde de öyle.Yani emme ve ekgıda arasında ne kadar bir süre olmalı?Teşekkürler

      • Merhaba Özlem Hanım,

        Bebeğinizin ayına göre kilosunun biraz yavaş ilerlediğini söyleyebiliriz. Bu süreçte emzirme ve ek gıda dengesi de önem taşıyor. 1 yaşından sonra bebeğinizin ana öğünün ek besinler olup, ara öğünlerde anne sütüne yer vermelisiniz. Bebeğinizin beslenmesinde biraz daha sevdiği besinlerle ilerleyebilirsiniz. Yemek saatlerini biraz daha eğlenceli hale getirmek için sevimli tabaklardan yararlanabilirsiniz.

        Youtube kanalımızda bulunan HAMMM Vakti tariflerimiz tam size göre!

  • Anne sütü 4 aylıkken bıraktığı için formül mamayla beslendi 6 ayına kadar ek gıdaya başladım ama içim bir türlü rahat etmiyor çalışan annelerin ortak sorunu akılları hep çocuklarında kalır sebze çorbaları kemik sulu yapıyoruz sabah 1 yumurta bazen sarısı bazen hepsini yiyiyor ama gün içinde tam olarak kaç öğün yerse doyar bilmiyorum gece uykudayken de 1 ay öncesine kadar yiyiyordu şimdi onuda yemiyor lütfen yardımcı olun bu durum psikolojik men beni çok üzüyor şimdiden teşekkürler

  • Merhaba benimde 11 aylık bir kızım var. Biz sabah kahvaltısı kuşluk meyvesi öğle yemeği ve ikindi saatinden biraz geç yoğurtlu karışımlar veriyorum ve gün içerisinde de emiyor akşam öğününe geçiş yapmadık saatleri ayarlayamıyorum sizce akşam öğününe başlamalıyım

  • Merhaba hocam bebeğimiz 11 aylık malesef talihlisi bir durumla karşılaştık 2 gün ishal oldu buns bağı olarak bağırsak düğümlenmesi oluştu ve cerrahi tedavi oldu açıldı şimdi bunu nasıl bir Besin Zinciri önerisini çocuk çok iştahlı ne versek onu ver ama ameliyat dan dolayı tedirginiz mama hiç kullanmadık annesi emziriyor ve. Püre halinde besinler verdik bize önereceğiz bir Besin cetveli var mı şimdiden teşekürler

  • Merhaba kızım 10 aylik yemek yemeyi hic sevmiyor her öğünde iki uc kaşık anca yiyor sadece emiyor karin doyurmak icin ama kilosu da iyi yani kilo vermiyor demekki acikmiyor o yuzden yemiyor diye düşünüyorum ama ek gıdalardan vücudu icin gerekli seyleri alamıyor diye üzülüyorum hakimiyim uzulmekte

    • Merhabalar,

      Öncelikle bir yaşına kadar bebeğin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar sadece ara öğün olarak gelir. 11-12. aylarda yavaş yavaş artık durum tersi olur. Ek gıdalar ana öğünleri, anne sütü ise sadece ara öğün olarak tüketmeye başlarlar. Bebeğinizin kilo ve boyunu öğrenebilir miyim? Biraz daha yemek yemeği eğlenceli hale dönüştümeye çalışın, yaptığınız yemeklerden güzel, ilgi çekicek tabaklar hazırlayın. Örneğin: Sabah kahvaltısında, pankek üzerine zeytinden gözler, muzdan burun, portakal kabuğundan ağız yapın ayıcığa benzetin.

      Sevgiler.

      • Bebegim 9 buçuk kilo boyu 75 cm dediğiniz gibi de yapiyorum ama onu da iki üç parca yiyor hemen kafasini ceviriyor kendi yesin diye birakiyrm kendisinin yiycegini anlamiyor sanirim eliyle oynuyor sadece 10 aylik bebege anne sutu yeterli mi mevye sebze yogurt hepsinden azar azar yemesi onun beslenmesine yeterli mi

      • Merhabalar tekrardan benim bebegim 9 bucuk kilo ve 75 cm ayina gore iyi ama yemekleri guzelce hazırlayorum iki kasik alip bir daha yemiyor belki disi henüz cikmadi dis etleri hassastir o yuzden yemiyordur ama beslenememesine üzülüyorum ve surekli de kabiz oluyor ve geceleri de surekli uyaniyor

        • Merhabalar,

          Kabızlık problemi için ılık duş eşliğinde karnına masaj yapabilirsiniz, bağırsak hareketleri hızlanıcaktır. Bebeğinize yaptığınız yemeklere, sebze pürelerine zeytinyağı ilave edin ve bu ara biraz daha erik püresi, kayısı püresi gibi pürelere ağırlık verin. Poposuna biraz zeytinyağı sürebilirsiniz. Bebeğiniz iştahsız olabilir veya dediğiniz gibi dişleri çıktığı için geçici bir iştahsızlık yaşıyor olabilir. İştahsızlık ile ilgili aşağıdaki makale size destek olacaktır. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak makaleyi inceleyebilirsiniz.

          Bebeğinizin İştahını Artıracak 5 Öneri: https://www.bebek.com/bebeginizin-istahini-artiracak-5-oneri/

          Sevgiler.

        • Çorbalarına pırasa veya ıspanak ekleyin ben pırasanın faydasını gördüm benim oğlum da doğduğundan bu yana kabız şu an 10,5 aylık pırasaya başladım rahatladık zeytinyağı da ekleyin çorbalarına muhallebilerine hem sağlıklı hem de kabızlığı için iyi gelir

  • Meraba hocam oğlum 9 buçuk aylık ve 10 kilo 500 gram 75 cm boyunda ek gıda + mama ile besleniyor ama doktorumuz mamayı azaltmamizi istedi nasıl beslemem gerekir bundan sonra mamayı günde 3 defa 240 ml içiyordu sabah 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez 2 adet ev yapımı bisküvi ve 1 dilim peynir yeyip 240 ml mama içiyor öğlenleri de çorba pilav veya sebze yemeği yoğurt yiyip yine mama içiyordu akşamları da aynı şekilde şimdi nasıl bi düzen vermem gerekir doktorumuz ve hemşiremiz tam bir açıklama yapmadılar sorduğum halde çaresiz kaldım açıkçası

    • Merhaba benim oglum 10 aylik 8,5 kg boyunu bilmiyorum ama yetmişten fazlaydi sanırım.Kan degerleri düşük tanisi koyuldu kan şurubu veriyoruz sabah ve aksam ac karnina.Bir kac gündür midesi bulaniyo ve ishal oldu neredeyse her yedirmemde kusuyor.Anne sütü icerken kusmuyor ama.Kilo kaybi yasamamak icin ne yapmam lazim kusmadan yiyeceği birsey var mi?Kustuktan ne kadar süre sonra yemek yedirmeliyim?

  • Merhaba doktor hanım. Benim 11 aylık oğlum var geceleri.cok sık uyaniyo gece tokluğu yaşaması ve uzun süre açılmaması için nasıl beslemeliyim özellikle akşam.ogunlerinde ne tercih etmeliyim geceleri sık sık uyanip beş er dakika emiyo sadece

  • Hocam merhabalar, ben 1 aydır işe başladım. Bebeğim şuan 10,5 aylık ve emiyor, günde 11 saat işteyim. Akşamları, gece ve sabah emzirmem yeterli gelir mi? Günde 1 kez de biberonla anne sütü alıyor. Cevabınız için şimdiden teşekkürler, sevgiler.

    • Merhabalar,

      Anne sütünün devamlılığı için bebeğinizi emzirmeniz çok önemli bir yere sahip. Bebeğiniz ile birlikte olduğunuzda ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüze destek olmuş olursunuz. Bebeğinizin yavaş yavaş ana öğünü ek gıda sürecinden geleceği için biraz burada bebeğinizin talebini de göz önünde bulundurabilirsiniz 🙂

      Sevgiler.

  • Hocam merhaba 10 aylık kızım var sabaha kadar dönmekten uyumuyo sağa dönüyo yok sola dönüyo yok ama gözler kapalı durumda bi rahat edemiyo uyku saatini şaştı artık yatağı yastığ o kadar rahat ki tam onun ayına göre herşey ama olmuyo düz yatırmayı denedim yok yok olmuyo haliyle bende sabaha kadar onun uyumasına uygun pozisyon arıyorum bana yardımcı olur musunuz?

  • Meraba Hocam benim oğlum 1 yaşında boyunu bilmiyorum kilosun 9.200 gelişmiyor içim süt veriyorum anne sütüde alıyor. Yemek konusunda kahvaltıda bişey yemiyor diğer öğünler ise çorba türü gibi şeyler yiyor. Ek süt vermem sizce iyi mi yada bırakmalımıyım. Kilo alması için ne yapabilirim. Çocuğum geride kalsın istemiyorum. Bilgi verir iseniz sevinirim

    • Merhaba Hatice Hanım,

      Bebeğinizin kilo alımı biraz yavaş ilerlese de ayına göre normal aralıklar içerisinde bulunuyor. Bebeğiniz 1 yaşına gelmiş olsa da gelişiminin devamlılığı için anne sütüne ihtiyacı vardır. Gün içerisindeki ana öğünlerini çorba, sebze yemeği, kıyma veya köfte gibi besinlerden sağlayıp aralarda ise anne sütüne devam edin. Kahvaltıda bebeğinizin sevdiği besinleri içeren ve yemesini teşvik edecek şekilde eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Ana öğünlerdeki ek gıda porsiyonlarının doyurucu olmasını göz önünde bulundurun. Ek olarak pastörize sütü dilerseniz aralarda vermeye devam edebilirsiniz.

      Sevgiler.
      Seray Tekin
      ebebek Emzirme Danışmanı, Beslenme ve Diyet Stajyeri

  • Merhabalar hocam benim oğlum hiç anne sütü almadı mamayla beslendi 10 aylık kilosu en son 9200 dü boyu da 73 cm di bu aralar yemek yemekte zorlanıyoruz 4 saatte bir yiyo uyanıkken asla mama yemiyo biberon sevmiyo o yüzden ara öğün de zorlanıyoruz ve ben ara öğününü yani mamayı oğlum uyurken yediriyorum bir sakıncası var mı acaba

    • Merhabalar,

      Ara ara bebeklerin iştahsız olduğu zamanlar olabiliyor. Özellikle sıcak yaz aylarında bu durum daha çok artrabiliyor öncelikle geçici bir durum olduğunu kendinize hatırlatmanızı istiyorum. Bu ara bebeğinizin daha çok sevdiği ek gıdalara yer vermenizi öneririm. Belirli bir süre uyurken mama yedirmeniz sorun yaratmaz ancak bu durum uzun süreli olursa bebek sürekli uykusunda beslenmek isteyebilir.

      Sevgiler.

  • Merhabalar.benim çocuğum 10 aylik 9
    9.500 kilo ağırlığında gidiyo doktorumuzda normL diyor ama son 2 aydır kilo alması az gibi emziriyorum ben ek gıdada sabah yumurta peynir dio öğle yoğurt sonra corba makrna yemeklerden veriyorum sadece et kofte ağırlıkta gidemedik tam yatamadı icin ama bigun yese bi gün yemek istemiyor kafa çeviriyor zor yediriyorm dış damarlarla alakalı durum olabilirmi sizce

  • Hocam merhaba kızım 10 ay bıtmek üzere 9 kılı ama bu ara ıstah yok hıc bıeey yemek ıstemıyor artık mama bıle zorla yada uyudugunda veriyorum yeterli beslenmedıgını dusunuyorum paatates kızartması yemek ıstıyor sadece ne yapmalıyım

  • Merhaba kızım 10.5 aylık 75 cm boy 11.5 kilosu var doktorumuz persentili çok yüksek dedi formül mama ve ek gıdayla ilerliyoruz yemeyle ilgili problemimiz yok güzel yiyor ama kilosu beni endişelendiriyor ek gıdayı mi azaltmaliyim yoksa formül mamayı mi

Bir yanıt yazın

Bebekler İçin Eğlenceli Tabak: Civciv Yumurta

Burçlar Çocukların Karakterini Nasıl Etkiler?

Bebeğiniz Nasıl Tek Başına Uyur?