2-yas-bebekler-icin-evde-etkinlik-onerileri

2 Yaş Bebekler İçin Evde Etkinlik Önerileri

Sadece konuşmakla kalmayıp aynı zamanda konuşabilen, giderek bağımsızlaşan bir çocuğa hazır mısınız? Çocuğunuzun ikinci doğum gününü kutladıktan sonra, dünyasını keşfetmesine ve anlamlandırmasına yardımcı olacak büyük entelektüel, fiziksel, sosyal ve duygusal değişiklikler yaşamasını dikkatle gözlemleyin…

Ebeveynler olarak, çocuğunuzu desteklemek için mümkün olduğunca çok şey yapmak isteyeceğinizden hiç şüphemiz yok. Küçük meleğinizin gelişimini desteklemekle başlayabilirsiniz. Yararlı oyun ve oyuncaklar sağlayabilir ve çocuğunuzu oynamaya teşvik edebilirsiniz.

Ebeveynler olarak, bebeğinizin gelişimine dahil olmak daha az çaba gerektirir, ancak çok sayıda avantajı vardır. İşte gelişimsel aktivitelerin bazı avantajları:

  • Problem çözme becerilerini artırır ve çocukların stratejik düşünmelerini sağlar
  • Çocuklar, dokulardan, renklerden, sayılardan vb. şeylerden yeni kavramları tanır.
  • Bazı aktiviteleri doğru uygulamak için birden fazla deneme yapmak gerekebilir. Bu, çocukların duygularını işlemenin yanı sıra başarılı olana kadar çok çabalamalarını sağlar.
  • Çocukların korkuları ile yüzleşmelerine ve başarısız olma korkusu olmadan yeni şeyler denemelerine yardımcı olur.
  • Çocuklar gelişimsel aktivitelerle daha esnek düşünmeyi öğrenirler.

2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromunun belirtileri nelerdir? Konulu yazımızı aşağıdaki bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromunun belirtileri nelerdir? https://www.bebek.com/2-yas-sendromu-nedir-belirtileri-nelerdir/

2 Yaş Bebekler İçin Evde Etkinlik Önerileri

Çocuklar, hareketleriyle bedenlerini bu yaşta daha iyi tanırlar ve çevrelerinin giderek daha fazla farkın da olurlar. Duygularını ifade edebilir, başkalarıyla iletişim kurabilirler.

2 yaşından itibaren çocuklar kendi başlarına çok şey yapmak isterler. Bu nedenle, çocuğunuz için en iyi destek, ona oynamak için yeterli alan ve zaman vermektir.

Bu zamanlarda zaten kendi ayakları üzerinde durduğundan, hareket etme isteğini destekleyebilirsiniz. Bunun çocuğunuzun dayanıklılığı, büyümesi, bağışıklık savunması üzerinde uzun vadeli olumlu bir etkisi vardır.

  • Yemek Servisine Yardımcı Olmasını Sağlayın!

Bebeğinize plastik yemek tabağı verin ve onu mevcut aile üyelerine dağıtmasını isteyin. Oyunu daha kullanışlı ve eğlenceli hale getirmek için oyuncakları arasında bulunan tüm mutfak araçlarını kullanın. Onun için tehlike arz etmeyen gerçek nesneleri de kullanabilirsiniz.

Bu oyunun amacı, öncelikle başkalarıyla paylaşmak için eşyalarından vermesine imkan tanımasıdır. Bu nedenle, kardeşleri olmayan çocuklar için iyi bir etkinliktir. Gerçekten de bu aktivite anaokuluna başladığı zamanlar için yararlı olacaktır. Bu oyunda ona bazı rakamları da öğretebilirsiniz.

  • Boyama ile Yaratıcılığını Canlandırın!

Yürümeye başlayan çocuk, oyun oynarken her şeye elleriyle dokunmak ve farklı olan şeyleri keşfetmek ister. Boyama, 2 yaşındaki çocuklar için idealdir.

Gelişimi şakacı bir şekilde teşvik edebilir, konsantrasyonu arttırabilir ve hayal gücünü canlandırabilirsiniz.

Parmak boyası ile kelebek yapımı:

Malzemeler: Farklı renklerde parmak boyası, resim fırçası ve kağıt

  • Kağıt yaprağının dört köşesinden bir masanın üstüne bantlayın.
  • Sulandırılmamış boya ile elinizi fırça yardımıyla boyayın.
  • Vücudu oluşturmak için işaret parmağınızı boyayın ve bastırın.
  • Üst kanatlar için baş parmağınızın, alt kanatlar için işaret parmağınızın ucunu boyayın ve 2 şer kez bastırın.
  • Antenleri yapmak için, serçe parmağınızın kenarını boyayın ve iki kere bastırın.
  • Kelebeğiniz hazır.😊

Kalemlerin ve boyaların gücünü hafife almayın. Yaratıcı gelişimlerinin bu aşamasında, çocuklar sadece biçimsiz figürler çizebilir. Çabalarını takdir etmeniz ve gelişmeye, eğlenmeye devam etmeleri için onları teşvik etmeniz gerekir.

Parmak Boyası

  • Taklit Oyunu Oynayın!

Erken yaşlardan itibaren çocuklar yetişkinmiş gibi davranarak ve belirli bir işi yaparken eğlenirler. Ayrıca anne ve baba rolünü oynamayı severler. Bu nedenle, onunla oynayabilir ve doktorunuz, aşçınız, babanız veya anneniz olmasına izin verebilirsiniz.

Çevresinde gördüğü insanları ve olayları taklit etmeye başlarlar. Oyunlarında anne, baba olur, bebek besler. Çocuk, oyunda hayvanlarla konuşur. Sopayı at olarak, bir kapağı direksiyon olarak kullanabilir.

Çocuklar ilk başta ne yapacaklarını bilemeyebilir. Bu nedenle, bu aktivitede anlam bulmakta zorlanabilirler. Ancak, onlara rehberlik edip ipucu verirken, hayal güçlerinin canlanmasını sağlayabilirsiniz.

  • Evde Gelişimine Destek Olacak Oyuncaklar ile Oynayın!

Tabii ki, evde olanlarla doğaçlama her zaman iyi bir seçenek olacaktır. Özellikle çocuğa ne yapmak istediğini sorarsanız ve ona zaman ayırırsanız, birlikte eğlenmenin bir yolunu bulabilirsiniz.

Bununla birlikte, 2 yaşındakiler için faaliyet göstermek üzere tasarlanmış ticari seçenekler de vardır. Bu seçenekler neler? Kostümler ve maskeler kendisini en sevdiği karakterlerin yerine koymasına izin verir.

Buna ek olarak, ev için bir top havuzu çok uygundur. Motor becerilerini, denge ve derinlik algısını oluşturur. Çocuklar ayrıca top havuzuna atlamanın, dalmanın ve toplar tarafından hafif masaj yapmanın tadını çıkarırlar. Ayrıca, havanın soğuk ve yağışlı olması durumunda evde yapılacak en güzel aktivitelerden biridir.

Son olarak, açık havada öğleden sonralarının tadını çıkarabilmeleri için üç tekerlekli bisikletleri unutmayın. Yağmurlu veya soğuk günler için mükemmel bir seçenek olan masa oyunlarını da düşünün. Açıkçası, bu oyunlar basit, fakat bir o kadar da eğlenceli!

Oyuncak Saklama Oyunu!

Küçüklerin favori aktivitelerinden biridir. Gerçekten de çocukluğumuzun klasik oyunlarından biri olan saklambacın öncüsüdür. Oynamak için odanın içinde belirli bir nesneyi gizleyin ve çocuğunuzdan onu bulmanıza yardım etmesini isteyin.

O zaman bazı ipuçları vererek onu bulmasına yardım edin. Örneğin: yaklaştığında “Aaa koltuğun altında oyuncak yokmuş.” “Aaa bak oyuncak neredeymiş?” Dolabın içindeymiş gibi cümleler kurarak ona, sağ-sol, iç-dış, var-yok kavramlarını öğretebilirsiniz.

Oyun, bebeğin başlıca ilgi alanıdır. Vazgeçilmezdir ve oyun oynayan çocuk sağlıklı bir çocuktur. Küçüklükten beri çocuk için, denemenin, tecrübe kazanmanın, bedensel yeteneklerini görmenin ve çevresindeki dünyaya dahil olmanın en etkili yolu oyundur. Oyunu planlamadan oynar.

Biraz zaman geçince, oyunlar sembolik hale gelir. Çocuğun ilk oyunları ona çevresine saygılı olmayı ve sosyalleşmenin yollarını öğretir.

Bir çocuğa sahip olmak ve onun gelişimine destek olmak, eşsiz ve zenginleştirici bir deneyimdir. Psikomotor gelişiminin uyumlu olması için; motor, bilişsel, duyusal ve sosyal becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak deneyimler yaşamalıdır.

Çocuğun, güvenli ilişkiler kurabilmesi, bedensel ve ruhsal bireyselliğini kazanabilmesi için ona yöneltilmiş dikkate gereksinimi vardır.

2 yaşındaki çocuklar için bu aktiviteler, göründüğü kadar basit, bebeğinizin genel gelişimine yardımcı olacak ve ilerlemesini sağlamak için onu test edecektir. Buna ek olarak, onunla unutulmaz anlar geçirmenizi sağlayacaklar!

Bebeğinizin gelişimini destekleyecek evde oynayabileceğiniz 7 Oyun! Konulu yazımızı aşağıdaki bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bebeğinizin gelişimini destekleyecek evde oynayabileceğiniz 7 Oyun! https://www.bebek.com/bebeginizin-gelisimini-destekleyen-evde-oynayabileceginiz-7-oyun/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Çocuklarda Bronşiyolit ve Solunum Yolları

Menenjit Belirtileri: Menenjitten Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Sonbaharda Çocuk İle Yapılacak Aktiviteler