8 Aylık Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebek Neler Yapar?

  • Ayakta tutulduğu zaman ayaklarının üzerine bir miktar ağırlık veriyor olmalıdır.
  • Bir küpü yada başka bir nesneyi bir elinden öbür eline geçirebilmesi lazımdır.
  • Bir oyuncağı arayıp bulmalı ve avucunun içine almalıdır.
  • Duyduğu bir sese doğru dönebilmelidir.
  • Artık bebeğiniz bir yere veya bir kişiye tutunarak ayakta durabilir.
  • Oyuncağını vermemek için direnir.
  • Ulaşamayacağı bir oyuncağı almak için çabalar.
  • Ce-e oynayabilir.
  • Karnının üstünde yatarken oturur duruma geçebilir. Baş parmağı ile işaret parmağını kullanarak küçük nesneleri parmaklarının arasında tutabilir.
  • Bebeğiniz biraz erken olmakla beraber oturur durumda iken kendini itip ayakta durur pozisyona gelebilir.
  • Yarı anlaşılır bir şekilde anne-baba diyebilir.
  • Hatta bebeğiniz güle güle oyunu oynayabilir ya da giden birisine baş baş yapabilir.

8 Aylık Bebek Beslenmesi – Parmak Besinlerine Geçiş

Çoğu bebekler yedi aylık olduklarında bazen daha da önce parmak besinlerini yemeğe hem istekli hem de yetenekli duruma gelirler (artık parmakları ile nesneleri kavrama yetenekleri gelişir). Bu geçiş yavaştan daha ziyade birden olur. Bebekler ağızlarının içine birilerinden bağımsız besin götürebileceklerini keşfettikleri zaman, ağızlarının içine ustaca sokabilecekleri besinlerin sayısı süratle artar. İlk önceleri birçok bebek ekmek parçasını yumruğu içine alarak kemirir. Parmaklarını tam kullanamadığı için ekmek onun en rahat tutabileceği besindir.

8 aylık bebek beslenmesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayın.

Blw yöntemi nedir? Konulu videomuzu izleyebilirsiniz.

YouTube video

Avuç içinde kalan son besin parçasını yemek biraz sorun yaratabilir ve bu durumu ağlayarak protesto edebilir veya bunu avucundan yere bırakıp yenisini isteyebilir. 🙂

Parmak besinlerini idare etmeyi öğrenmek genelde yemek masasında özgür kalmak yolunda ilk atılmış adımdır. İlk parmak besini olmayı hak edecek besinler arasında bebeğin diş etleri arasında dolaştırılıp yutulabilir hale getireceği veya ağız içinde çiğnemeye gerek kalmadan dağılabilen besinler yer alırlar. Bu besinler büyük çoğunlukla çiğnenebilir parçalar halinde kesilmiş olmalıdırlar. İyi seçimler arasında saf buğdaydan yapılmış ekmekler veya tostlar, küçük peynir çubukları, yumuşak muz, armut, şeftali ve kayısı parçaları, yumuşak pişirilmiş havuç, patates, brokoli, yumuşak köfteler, lop pişirilmiş yumurta sarısı ve beyazını yiyebilecek duruma geldiğinde tüm yumurta sayılabilir. Parmak besinlerini vermek için kırılmayan bir tabak üzerinde veya bebeğin beslenme masasının üstüne dört beş parça serpiştirin ve bebek yedikçe yerlerine yenisini koyun.

8 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

8 aylık erkek bebek ortalama 8500 gr, 8 aylık kız bebek ise ortalama 8200 gr ağırlığındadır.

8 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

  • 8 aylık kız bebek boy alt sınırı: 62
  • 8 aylık kız bebek boy üst sınırı: 75
  • 8 aylık erkek bebek boy alt sınırı: 63
  • 8 aylık erkek bebek boy üst sınırı: 77

8 Aylık Bebek Uykusu

Bu dönemde ek gıdaya geçişi iyice tamamlamış olacağından geceleri daha uzun süre uyuyabilir. Bebeğinizi ek gıdaya geçtikten sonra gece emzirmek için uyandırmanıza gerek yoktur.

Ancak bebeğiniz daha hareketli bir döneme girdiğinden daha erken saatlerde uyanmaya başlayabilir. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken şeylerden biri yatakta güvenliğidir. Çünkü 8 aylık bir bebek, artık tutunup kalkma eğilimleri gösterebilir. Bu nedenle yatağı onun için özellikle geceleri tehlikeli olabilir. Yatak bariyerleri alabilir veya fermuar ile çıkma bölmeleri olan park yatakları tercih edebilirsiniz.

8 Aylık Bebek videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

8 Aylık Bebek Emekler Mi?

Öncelikle emeklemenin tamamen bebeğe özgü bir davranış olduğunu unutmayalım. 8 aylık bir bebeğin henüz emeklemeye başlamamış olması onun gelişiminin yavaş olduğu anlamına gelmez.

Kilosundan dolayı bazen emeklemekte bebeğiniz zorlanabilir veya yalnızca canı istemediği için emeklemiyor olabilir. 🙂 Bunu iyi gözlemlemeli ve eğer gerçekten bir sorun olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.

8 Aylık Bebekler Neler Yiyebilir?

İşte bebeğinizin keyifle yiyebileceği bazı tarifler:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

8 Aylık Bebek Oyunları

Artık bebeğiniz kendi kendine oturduğu için, önüne oyuncakları koyduğunuzda oynamaya başladığını göreceksiniz. Tek başına oyuncakları tutabilir, oynayabilir, elden ele değiştirebilir. Bu nedenle ona yumuşak oyuncaklar alıp gelişimine destek olabilirsiniz.

Bebeğiniz bu aylarda emekleme hazırlıklarına başlar, bu nedenle onu teşvik edecek oyunlar oynayabilirsiniz.

8 Aylık Bebek Doktor Kontrolü

Doktorların çoğu bu ayda rutin sağlam çocuk muayenesi yapmazlar, ancak eğer bir sorununuz ya da bebeğinizin bir problemi varsa hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Alışveriş Önerisi – Satın Alın

8 aylık bebeğiniz artık tutunup kalkmaya başlayabilir, bu  durumlarda ev kazaları yaşanmaması için evde güvenlik ürünlerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Şimdi Sıra Sizde – Yorum Yazın

8 Aylık bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz? Bu ay içerisinde yaşadığınız sorunlar nelerdi? Nasıl üstesinden geldiniz? Diğer anneler için, yorumlarınızı bekliyoruz.

Beğenip Paylaşmayı Unutmayın!

Diğer annelerin ve anne adaylarının da okuyup bilgilenmesi için 8 aylık bebek gelişimi konulu makalemizi beğenip paylaşmayı unutmayın!

 

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebeklerde Büyüme Atakları

Dolunay ve Uyku İlişkisi

Bebek Bakıcısı Seçiminde Ailelerin Dikkat Etmesi Gerekenler