Meyve Genel

Anne Karnındaki Bebek Hangi Meyveye Benzer?

Hamilelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Hangi Meyveye Benzer?

Merhabalar, öncelikle sizi tebrik ederiz. Eğer bu yazıyı okuyorsanız ya anne olmayı düşünüyorsunuz ya da bir anne adayısınız. Gebe olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren, her an içinizde büyüyecek olan miniğinizi düşünerek onu “küçük bezelyem, minik mercimeğim” şeklindeki hitaplarla sevip, büyüklüğü ile ilgili var sayımlarda bulunacaksınız. Peki minik mercimeğiniz o gebelik haftanızda gerçekten de bir mercimek kadar mı? Yoksa çoktan bir ceviz tanesi boyuna ulaştı mı? Bunun için size hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu ile ilgili eğlenceli bir kıyaslama yaptık. Bu kıyaslamada bebek hafta hafta hangi meyveye benzer onu göreceğiz.

Gebelikte 1-3. Hafta

Gebeliğin 1. haftası fetal yaş hesaplamak için kadın doğumcular tarafından hesaplansa da, üzgünüz ama aslında biyolojik olarak bu hafta hamile değilsiniz. Çünkü son regl tarihinizin 1. günü gebeliğinizin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu tarihte döllenme olasılığı zaten mümkün değildir. Yumurta ve sperm reglinizin 10-14. günlerinde döllendiğinden, esas gebelik 3. haftadan itibaren başlamaktadır. 3. haftadan 40. hafta gebeliğe kadar bebek büyüklüğü bir haşhaş tohumu büyüklüğünden bir karpuz büyüklüğüne kadar ulaşacaktır.

Gebelikte 4. Hafta: Haşhaş Tohumu

4.hafta-hashas

Hamileliğinizin 4.haftasında bebeğiniz henüz bir haşhaş tohumu tanesi büyüklüğündedir. Boyu henüz ultrason cihazında görülemeyecek kadar küçük, yaklaşık 1-2 mm civarındadır.

Gebelikte 5. Hafta: Elma Çekirdeği

5.hafta-elmacekirdegi

5. hafta hamilelikte bebek büyüklüğü 3-4mm kadardır. Kütlesi ise henüz ölçülemeyecek kadar küçüktür. Bu hafta bebeğinizin kütlesi ölçülemese de kalp atışları ultrason cihazından dinlenebilir.

Gebelikte 6. Hafta: Bezelye

6.haftabezelye

İşte bu hafta bebeğinizi minik bezelyem diye sevebilirsiniz, çünkü boyu bir bezelye tanesi kadar. Tabi bu kadar küçük bir bebeğin kilosundan bahsedemeyiz.

Gebelikte 7. Hafta: Yaban mersini

7.haftayabanmersini

Yedi haftalık hamilelikte bebek büyüklüğü bir yaban mersini tanesi kadardır. Ultrason cihazı bu haftada miniğinizi 7-8 mm civarında ölçecektir.

Gebelikte 8. Hafta: Barbunya

8.haftabarbunya

Nihayet bebeğinizin kilosu artık ölçülebiliyor. 8 haftalık hamilelikte bebeğin kilosu yaklaşık 1 gram; boyu ise yaklaşık 1,5 cm’ dir. Bu hafta bebeğinizi tatlı barbunyam diye sevebilirsiniz.

Gebelikte 9. Hafta: Üzüm Tanesi

9.hafta-uzum

Bu hafta bir üzüm tanesi kadar olan embriyonuz ortalama 2 cm boyunda ve 2 gram ağırlığındadır.

Gebelikte 10. Hafta: Çilek

10.haftacilek

Meyve ve sebzeler ile bebek büyüklüğünü karşılaştırırsak, bebeğiniz bir çilek boyuna ancak 10 haftalıkken gelebilecektir. Çileğiniz yaklaşık 3 cm boyunda ve 4 gram ağırlığında olacaktır.

Gebelikte 11. Hafta: İncir

11.hafta-incir

Bebeğiniz 11. Gebelik haftasında neredeyse bir incir boyuna ulaşır. Hem de 4 cm boylarında, 7 gram ağırlığında tatlı mı tatlı bir incir.

Gebelikte 12. Hafta: Misket Limonu

12.hafta-misketlimon

Bu hafta; ortalama 5 cm boyunda, 15 gram ağırlığında ve yaklaşık bir misket limonu büyüklüğünde bir bebeğiniz var.

Gebelikte 13. Hafta: Limon

13.hafta-limon

Meyve ve sebzelere benzeterek yaptığımız bu karşılaşmada 13. haftaya ulaştık. Artık 7 cm boyunda, 25 gram kütleli ve yaklaşık bir limon boylarında bir bebeği karnınızda taşıyorsunuz.

Gebelikte 14. Hafta: Şeftali

14.hafta-seftali

14 hafta hamilelikte anne karnında bebeğin boyu ve kilosu hakkında konuşacak olursak; boyu yaklaşık bir şeftali kadar, yani 9 cm’dir. Kilosu ise 45 gramdır.

 

Gebelikte 15. Hafta: Elma

15.hafta-elma

Hamileliğinizin bu haftasında bebeğiniz, ortalama 10 santimetrelik tatlı ve sulu bir elma boyunda, 70 gram kadardır.

Gebelikte 16. Hafta: Avokado

16.hafta-avakado

Bu haftaki anne karnında bebeğin kilosu ve boyu bir avokadoya benzetilebilir. Bu avokadonun boyu yaklaşık 11 cm, kütlesi ise 100 gramdır.

Gebelikte 17. Hafta: Nar

17.hafta-nar

Bebeğinizi güzel narım diyerek sevebilirsiniz. Çünkü gebeliğin bu haftasında ortalama bir nar boyundaki bebeğinizin boyu 13 cm, kütlesi ise 150 gram kadardır.

Gebelikte 18. Hafta: Enginar

18.hafta-enginar

Hamileliğinizin 18. haftasında bebeğiniz yeşil yaprakları üstünde, henüz soyulmamış orta boy bir enginar kadardır. Değerli enginarınızın boyu 14 santimetreyi, kütlesi 200 gramı bulabilir.

Gebelikte 19. Hafta: Mango

19.hafta-mango

Artık karnınızda pembe, dolgun ve sulu bir mango taşıyorsunuz. Evet, bebeğiniz yaklaşık 15 cm ve 250 grama denk gelebilecek bir mango kadardır.

Gebelikte 20. Hafta: Muz

20.hafta-muz

20 haftalık bir bebeğin büyüklüğünü bir muzun büyüklüğü ile karşılaştırabiliriz. Bu haftada bebeğinizin boyu 25 cm, kütlesi 300 gram kadardır.

Gebelikte 21. Hafta: Havuç

21.hafta-havuc

Havuç! Ama öyle küçük değil, iri bir havuç düşünün. Bebeğiniz, gebeliğinizin 21. Haftasında 27 cm, 350 gramlık iri bir havuç kadardır. Gördüğünüz gibi hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu hızla artmaya devam ediyor.

Gebelikte 22. Hafta: Hindistan Cevizi

22.hafta-hindistancevizi

22 haftalık gebelikte miniğiniz artık pek de minik değildir. 28 cm boylarında bir hindistan cevizi kadardır. Kütlesi ise ortalama 430 gram olarak ölçülür.

Gebelikte 23. Hafta: Greyfurt

23.hafta-greyfurd

Gebeliğin 23. haftasında karnınızda kocaman ve dolgun bir greyfurt taşıyorsunuz. Güzel greyfurtunuz yaklaşık 30 cm boyundadır. Bu hafta bebeğinizin yarım kiloya, yani 500 grama ulaşması beklenir.

Gebelikte 24. Hafta: Kavun

24.hafta-kavun

Panik yapmayın! O kocaman kavunlardan değil. Sıra ona da gelecek tabii ama şimdilik boyu şu küçük sarı kavunlar kadar olan bir bebeğiniz var. Bebeğinizin boyu ortalama 32 cm, kütlesi ise 600 gramdır.

Gebelikte 25. Hafta: Karnabahar

25.hafta-karnabahar

Nihayet bebeğiniz beyaz, tertemiz ve çiçek gibi bir karnabahar boyuna ulaştı. Pamuk karnabaharınızın boyu bu hafta neredeyse 34 santimetreye ulaşır. Kütlesi ise yaklaşık 650 gramdır.

Gebelikte 26. Hafta: Kabak

26.hafta kabak

Meyve ve sebzeler ile büyüklüğü karşılaştırılan bebeğinizin 26. haftada boyu bir kabak kadardır. Bu hafta ultrason cihazı bebeğinizi ortalama 35 cm, 760 gr kadar ölçer.

Gebelikte 27. Hafta: Kıvırcık

27.hafta-kivircik

27. haftada kütlesi değil ama boyu küçük boy bir kıvırcığa yetişmiştir. Bebeğinizin 37 cm, 875 gram gibi boy ve kütle değerlerine sahip olması beklenir.

Gebelikte 28. Hafta: Patlıcan

28.hafta-patlican

İri, tam karnıyarıklık bir patlıcanın boyuna yetişen bebeğinizin boyunun yaklaşık 37 cm olması beklenir. İste size iyi haber, bu hafta bebeğiniz yaklaşık 1 kg olur.

Gebelikte 29. Hafta: Tatume Kabağı

29.haft-tatumakabagi

Tatume kabağını hiç duymuş muydunuz? İşte bebeğiniz şuan onun kadar. Bu kabakçığın boyu 39 cm, kütlesi 1150 gram olabilir.

Gebelikte 30. Hafta: Lahana

30.hafta-lahana

Meyve ve sebzelere benzeterek yaptığımız bu karşılaştırmada bebeğiniz artık bir lahananın boyuna erişti. Boyu 40 cm olan beyaz lahananızın kütlesi ise henüz bir lahanaya yetişmedi. Sadece 1300 gram.

Gebelikte 31. Hafta: Kuşkonmaz Demeti

31.hafta-kuskonmazsepeti

31. haftada bebeğinizin boyu koca bir kuşkonmaz demeti kadardır. Nefis ve taze kuşkonmazınızın boyu ultrason cihazında 40 cm, kütlesi 1500 gram okunabilir.

Gebelikte 32. Hafta: Su kabağı

32.hafta-sukabagi

Bu hafta bebeğiniz su kabağı boyuna yetişti. Boyu yaklaşık 42 cm, kütlesi 1700 gramdır.

Gebelikte 33. Hafta: Kereviz

33.hafta-kereviz

Topanıyla, sapıyla kocaman bir kereviz kadar oldu bebeğiniz. Hamilelikte 33. haftada bebeğiniz 43 cm, 1900 gr kadardır.

Gebelikte 34. Hafta: Kavun

34.hafta-kavun

34 hafta hamilelikte anne karnında bebeğin boyu ve kilosu hakkında konuşacak olursak; boyu yaklaşık orta boy bir kavun kadar; yani 45 cm, kilosu ise 2150 gramdır.

Gebelikte 35. Hafta: Ananas

35.hafta-ananasYeşil sapıyla ve gövdesiyle neredeyse iri bir ananas boyuna yetişen bebeğinizin boyu 46 cm, kütlesi ise 2400 grama erişir.

Gebelikte 36. Hafta: Papaya

36.hafta-papayaTatlı, sevimli, 47 cm boylarında, 2600 gram kütleli papayanız bu haftadan itibaren artık karnınızı daha güçlü tekmeleyip duracak.

Gebelikte 37. Hafta: Marul

37. hafta-marul37 haftalık hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu uzun bir marul kadardır. Yani ortalama 48 cm. Kütlesi ise 2800 gramı bulabilir.

Gebelikte 38. Hafta: Kış Kabağı

38.hafta-kiskabagi

Henüz bal kabağı değil, kış kabağı kadar. Bu kabakçık 50 cm boylarında, 3000 gr kadar olabilir. 🙂

Gebelikte 39. Hafta: Bal kabağı

39.hafta-balkabagi

Meyve ve sebzelere benzeterek yaptığımız karşılaştırmada 39. hafta, bebeğinizin bir bal kabağı kadar olduğu haftadır. Bu bal kabağı 51 cm, 3200 gram olabilir.

Gebelikte 40. Hafta: Karpuz

40.hafta-karpuz

40 hafta hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu nihayet bir karpuza yetişti. Bebeğiniz bu hafta 51 cm boyunda ve 3400 gram kütleli olabilir.

 

Gayet sağlıklı sebze ve meyvelere benzeterek yaptığımız bu eşleştirmede, ortalama veriler kullanarak benzetme yoluna gidilmiştir. Hamilelikte bebeğin boyu ve kilosu değişkendir. Sizin bebeğiniz bu değerleri birkaç hafta geriden takip edebildiği gibi birkaç hafta ileriden de gidebilir. Bebeğinizdeki bireysel farklılıklar, daha anne karnındaki bebek boyu ve kilosu ile başlamaktadır ve bu çok normaldir.

Post navigation

Bir yanıt yazın

Orta Kulak İltihabı (Ottitis Media – Otit)

Kız ve Erkek Çocukları Arasındaki Farklılıklar!

Hamileyken Sigara İçmenin Zararları Nelerdir?