Anne Sütünün Akmasını Kolaylaştıracak İpuçları

Anne Sütünün Akmasını Kolaylaştıracak İpuçları

Sevgili anneler, bugün sizlerle anne sütünün akmasını kolaylaştıracak ipuçları paylaşacağım. “Sütüm bebeğime yetmiyor mu?” düşüncesine son vereceğiz birlikte.. ❤

İlk altı ay bebeğin fizyolojik ve psikososyal ihtiyaçlarını tek başına mükemmel bir şekilde karşılayan anne sütü, anne ve bebek bağının kurulmasında önemli rol oynuyor.

Bebeğin ilk altı ay tek başına anne sütü ile beslenmesi, altıncı aydan sonra ek besinlerle birlikte anne sütü ile beslenmenin devam etmesi ve emzirmenin iki yaşın sonuna kadar sürdürülmesi bebeğe sayısız faydalar sağlıyor.

Anne sütü ile beslenmenin yararları sadece anne sütü ile beslenme süreci ile sınırlı kalmayıp, ileri yaşam sağlığı üzerine önemli oranda olumlu etkiler sağlıyor. Emzirme sadece bebek için değil anne için de bir mucize 🤱🏻❤

Annelerimizin hepsi artık anne sütünün mucizesinin, hem bebeğine hem kendisine sağladığı faydaların farkında ve bebeğine bir damla daha fazla anne sütü verebilmesi için çabalıyor.

Biz de sizlere destek olabilmek için bugün anne sütünün daha rahat akabilmesi ve artması için neler yapabilirsiniz onlardan bahsedeceğiz.

Anne Sütünün Akmasını Kolaylaştıracak İpuçları ⭐

Emzirme döneminde sütün salınımından görevli oksitosin hormonu, annenin psikolojisinden, stres durumundan ve olumsuz düşüncelerinden direkt etkilenir.

Emzirme döneminde annenin sakin olması, olumsuz düşüncelere kapılmaması, stressiz olması çok önemlidir. Annenin bebeğine sütünün yetmediğini düşünmesi bile sütünün salınımını olumsuz etkiler.

Bu sebeple anne sütünün daha kolay akmasını sağlamanın ilk yolu annelerin sütüne inanması ve kendine güvenmesidir. 🤱🏻🤱🏻

Anne sütünün salınımını, daha kolay akmasını kolaylaştıran diğer bir yol ise sırt masajı tekniğidir. Masajı eşinizden, yakınınızdan destek alarak uygulayabilirsiniz.

Masaj yapılırken bebeğinizin yanınızda olması, kokusunu duymanız, minik çorabını koklamanız oksitosin refleksini daha çok uyaracaktır. 😍

Anne Sütü Akmasını Kolaylaştırıc Sırt Masajı
Görselde görüldüğü üzere masaj parmaklar ile daireler çizerek, sırtta aşağı, yukarı minik hareketler ile uygulanmalıdır.

Eşinizden veya yakınınızdan yardım alarak 15-20 dakika uygulayabilirsiniz

Bu masaj hem sütünüzün daha kolay akmasını kolaylaştıracak hem de sizi sakinleştirip, rahatlatacaktır.

Anne sütünün salınımını kolaylaştıracak ipuçlarından bahsettik. Peki sütümüzü nasıl artırabiliriz? Anne sütünü artırmanın 3 kolay yöntemi mevcut.

  1. Bebeğini bol bol emzirmek 🤱🏻
  2. Sütüne inanmak, kendine güvenmek
  3. Bol bol su tüketmek ve kaliteli beslenmek

Daha ayrıntılı öğrenmek isterseniz “Anne Sütü Nasıl Artar?” Konulu videomuzu izleyebilirsiniz.

YouTube video

Son olarak sevgili anneler gözlerinizi kapatın ve sütünüzün şelale gibi aktığını hayal edin.. ⭐⭐

Aklınıza takılan soruları yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgiler 😊

Beslenme ve Diyet Uzmanı – Emzirme Danışmanı Beyza Uyan

instagram: https://www.instagram.com/dytbeyzauyan/

Post navigation

  • Mrb benim kızım dodugunda agzında mantar vardı meme emmedi suan biberonla mama veriyorum sutumu sagıp vermeye calışıyorum.. geçti azda olsa agzı vermeye calışıyorum gögsumu ama almıyo aglıyo 2 aylık oldu Bi çare nasıl emzirmem lazım şimdi

    • Merhabalar,

      Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. Maalesef biberona alışan bebek, annesini emmekte zorlanıyor. Bebeğiniz için en ideal besin ilk 6 ay anne sütüdür. Bu sebeple bebeğin gelişiminin de devam etmesi için sütü sağarak vermeye devam etmelisiniz. Bebeği yeniden memeye döndürmek için öncelikle emzirme pozisyonlarını değiştirmenizi öneririz. Hangi emzirme pozisyonunda emziriyorsanız, farklı bir pozisyon deneyin ve sürekli bebeğinize emzirmeyi teklif edin. Sizin istemeniz, vazgeçmemeniz çok önemli.

      Sevgiler.

  • Merhaba. Kız bebeğim 2.5 aylık. 50 cm. 3200 doğdu.İlk ay 800 gr almıştı. İkinci ay 550 gr. Sütüm tazyikli geliyor. Bebeğim doyunca memeyi bırakıyor. Günde 6-8 bez değişiyoruz. Yetip yetmediğini bilemiyorum. Bebeğimi görenler zayıf olduğunu söylüyor. Emziren bir anneye söylenmemesi gereken şeyi yapıyorlar. Çok zalimler. 2 aylık ölçüleri boy 58 cnm. Kilo 4550 gr. Yardımlarınız için teşekkür ederim:)

    • Merhaba Hülya Hanım,

      Bir bebeğin gelişimini değerlendirmenin en sağlıklı yolu kilo alımını takip etmektir. İlk 6 ayda haftada 125 gr, ayda 500 gr kilo alımı, bebeğinizin gelişiminin sağlıklı olduğuna işarettir. Kilo alımları ortalama olarak bu şekilde ise bir problem yok demektir.

      Bebeğinizin gelişimi biraz yavaş ilerlese de sağlıklı aralıklar arasında yer alıyor. Yani endişelenecek bir durum olmadığını belirtmek isterim 🙂 Fakat yine de kilo takibini hassaslaştırarak haftalık olarak ölçüm yapmanızı ve bebeğinizin gelişimini takip eden doktorunuz ile iletişimde olmanızı öneririz.

      Emzirme konusu şüphesiz çok önemli. Sütünüzün tazyikli gelmesi emzirme verimini azaltabilir. Bunun önüne geçmek için arkanıza yaslanarak emzirip yer çekiminin avantajlarından faydalanabilirsiniz. Emzirmeden önce kendinizi rahatlatacak kadar sağım yapmanız da işe yarayacaktır.

      Pozitif düşünün ve sütünüzün gücüne inanın! Emzirme konusunda sizlerin her zaman yanınızdayız. Emzirme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşadığınızda, Emzirme Destek Elçilerimizden danışmanlık almak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli. 🙂

  • Merhaba bebeğim 6 aylık sadece sağ göğsümü emiyor. Sol göğüsü kavrayamadı daha sonrasında emmek istemedi. Kesinlikle almıyor uykusunda bile versem hemen uyanıyor. Bu benim için bir sorun teşkil eder mi ? Ve artık tamamen pes etme durumundayım. Nasıl emmesini sağlarım ? Teşekkürler şimdiden

  • Merhaba kızım 1 Ay 16 Günlük 3250 gram doğdu 1 aydan sonra 4 kilo oldu anne sutu ile besleniyor ama benim göğüslerin hep çok yumuşak ici boş gibi emziriyorum ama doymuyor ağlıyor derin uyumuyor ve bir memeyi emme süresi maçımız 3-4 dakika ne yapmam gerek bunu değiştirmem için

  • Bebeğim şuan 4 aylık ilk 2 ay sütüm gayet iyiydi ama şuan git gide azalmaya başları bebeğim şuan beni almak istemiyor mecburen mama başlangıcı yaptım sütüm 30 ml den fazla gelmiyor sütümü arttırmak için ve beni tekrardan emmesi için ne yapmalıyım

Bir yanıt yazın

Bebekler Neden Her Şeyi Ağzına Götürür?

Doğum Sonrası Doğum Kontrol Hapı Kullanmak Sakıncalı Mı?

Bebeklerde Bu Değerlere Dikkat!