Bebeğinize Hijyenik Bir Ortamı Nasıl Sağlarsınız?

Bebeğiniz için Antibakteriyel Bir Hijyen Ortamını Nasıl Sağlayabilirsiniz?

Hijyenik koşullarının öneminin arttığı son günlerde, bebeğiniz için antibakteriyel hijyenik bir ortam oluşturma endişesine kapılmanız çok doğal. Bu makalemizde sizlerle bebeğiniz için antibakteriyel bir hijyen ortamını nasıl oluşturabileceğinizden bahsedeceğiz.

Bebeğiniz henüz gelişimini tam olarak tamamlayamamış, zayıf olan bağışıklık sistemi ile dışarıdan gelebilecek tehlikelere ve hastalıklara karşı savunmasızdır. Özellikle gitgide artan keşif duygusu ile bulunduğu ortamla daha fazla etkileşime girmek ister. Bu sebeple bebeğinizin bulunduğu ortamın hijyen koşulları, önem verilmesi gereken bir unsur haline gelir.

Gelin, bebeğinize antibakteriyel bir hijyen bir ortamını yaratmak için yapabileceklerinizi inceleyelim!

El Temizliği

Bebeğiniz için hijyenik bir ortam oluştururken dikkat edilmesi gerekenlerin başında el temizliği geliyor.

El temizliğinde, elleri mikroplardan arındırmanın en etkili yolu elleri su ve sabun ile yıkamaktır. Peki doğru bir el yıkama nasıl olmalıdır?

Doğru Bir El Yıkama Nasıl Olmalıdır?

  • Etkili bir el yıkamada su ve sabun elin tüm yüzeylerine ulaşmalıdır.
  • Ellerinizi bileklerinize kadar ıslatın.
  • Ellerinizi ıslattıktan sonra sabun ile avuç içlerinizi ve parmak aralarınızı ovalayın.
  • Elinizin dışını da temizledikten sonra parmak uçları ve tırnak içlerine geçin.
  • Ellerini sabun ile en az 20 saniye köpürtün.
  • Elinizi bol su ile durulayın.

Özellikle bebeğin bakımıyla ilgili olan herkesin el temizliğine dikkat etmesi çok önemlidir. Aksi takdirde gün içerisinde bebeğin beslenmesi esnasında, oyun sırasında ya da altını değiştirirken temas anında bebeğin mikrop kapma riskini arttırmaktadır. Özellikle bazı durumlarda el hijyenine daha da dikkat etmesi gerekmektedir.

Ellerin Mutlaka Yıkanması Gereken Durumlar

  • Bebeğin yiyeceklerini hazırlamadan önce
  • Bebeğin beslenmesinden önce
  • Bebeğin altını değiştirmeden önce ve sonra
  • Tuvalete girmeden önce ve sonra
  • Hapşırdıktan ya da öksürdükten sonra
  • Dışarıdan eve geldikten sonra
  • Para ile temas ettikten sonra
  • Çöp, bebeğin kirli bezleri gibi atıklarla temas ettikten sonra

El Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yüzük, bilezik gibi el aksesuarlarınızı da düzenli aralıklarla dezenfekte etmeyi unutmayın. Ellerinizi yıkamadan önce el aksesuarlarınızı çıkarın.
  • Ellerinizde mantar hastalığı, açık yara gibi enfeksiyonla ilişkilendirilen durumlar mevcutsa mutlaka en doğru şekilde tedavisine başlayın.
  • Kullandığınız havlunun sadece size özel olmasına özen gösterin.
  • Ellerinizi iyice kurulayın. Nemli ortamlar mikropların gelişmesi için uygun ortamlardır.
  • Tırnaklarınızın çok uzun olmamasına dikkat edin. Uzun tırnaklar, mikropların daha fazla yerleşmesine olanak tanır.

Bebeğin Altının Düzenli Olarak Değiştirilmesi

Bebeklerin cildi çok hassastır. Nemli ortam mikropların üremesine olanak sağladığı için özellikle pişik, tahriş gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu gibi sorunları sık sık yaşamamak adına bebeğinizin altının düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

Bebeğinizin altını değiştirirken yeterince temizlendiğinden iyice kurulandığından emin olmalısınız. Özellikle kız bebeklerin altı, anatomi gereği ıslak kalmaya daha müsaittir. Kalan idrar ya da dışkılar hem pH değişikliği hem de bakterilerin üremesi bakımından büyük risk taşır.

Bebeğinizin cildi çok hassas olduğu için cildine uygun pH’a sahip dermatolojik olarak test edilip onaylanmış ürünler tercih edebilirsiniz.

Dokunduğu Ortamların Hijyenik Olması

Bebekler gün içerisinde birçok nesneye dokunur. Mama sandalyesi, odasının halısı ya da en sevdiği oyuncağı… Bebeğinize hijyenik bir ortam oluşturmak istiyorsanız dokunduğu tüm bu yüzeylerin ya da nesnelerin de hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz.

Özellikle halılar çok fazla toz tutar. Bebeğinizin gün içerisinde vakit geçirdiği oyun halısını belirli aralıklarla havalandırmalı ve yıkamalısınız.

Bebeğinizin yatağı da dikkat etmeniz gereken bir diğer bölüm. Bebeğinizin nevresimlerini düzenli olarak, bebeğinize uygun deterjana ek olarak antibakteriyel bir hijyen sağlayıcı ürünüyle yıkamalısınız.

Bebeklerin gün içerisinde vakit geçirmeyi en çok sevdikleri saat oyun saatidir. Bebeğiniz özellikle diş çıkarma döneminde ise en sevdiği oyuncağını ağzına götürmeden duramayacaktır. Peki bebeğinizin oyuncaklarını nasıl dezenfekte edebilirsiniz?

Pilsiz ve plastik olan oyuncakları ılık su ve sabun ile yıkayabilirsiniz. Pil ile çalışan oyuncakları temiz, sabunlu bir bez ile silebilir, yıkanabilir peluş oyuncakları ise çamaşır makinesinde deterjana ek antibakteriyel bir hijyen sağlayıcı kullanarak hijyenik hale getirebilirsiniz.

Kıyafetlerinin Hijyenik Olması

Gün içerisinde bebeğinizin cildine temas eden kıyafetlerinin hijyenik olması, bebeğinizin sağlığı bakımından önem arz eder.

Bebek kıyafetleri gerek beslenme esnasında gerek oyun esnasında sık sık kirlenir.

Söz konusu bebeğinizin kıyafetleri olunca onları hijyenik hale getirme durumu daha da önem kazanır. Gün içerisinde çok sayıda yüzeye temas eden bu minik kıyafetler için bilinen hijyen standartları yeterli olmayabilir.

Özellikle de bebek giysilerinin birçok ortamda maruz kaldığı bakterileri düşünürsek, etkili bir hijyenin sağlanması için mutlaka antibakteriyel özelliği olan ek bir ürün gerekir.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da kullandığınız çamaşır deterjanları… Bu deterjanlar yüksek sıcaklıklarda, narin yapıya sahip olan bu giysilerin hem rengini soldurabilir hem de kumaşına zarar verebilir.

Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken çamaşır makinasının bebek kıyafetlerine yönelik programını kullanmaya ve kıyafetlerin uygun sıcaklıktaki suda yıkanmasına özen göstermelisiniz. Düzgün bir şekilde kurutulması ve ütülenmesi de etkili bir hijyen sağlanması için önerilmektedir.

Bebeğinizin kıyafetlerini hijyenik hale getirirken antibakteriyel özelliği olan bir ek ürün kullanılması gerektiğinden bahsettik. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

Bebeğiniz için Lysol Çamaşırlar için Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı’yı güvenle tercih edebilir ve bebeğinizin kıyafetlerini gönül rahatlığıyla hijyenik hale getirebilirsiniz.

Bebeğinizin hassas cildine uyumu açısından dermatolojik olarak test edilip onaylanmıştır. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde ek durulama yapılması önerilir. 3 aydan küçük bebek eşyalarında kullanılması önerilmez.

Lysol Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı

Pediatristlerin 1 numaralı önerisi** Lysol Çamaşırlar için Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı hastalıklara sebep olan bakterilerin %99.9’unu yok eder.*

  • Çamaşır suyu içermez, soğuk suda bile etkilidir.
  • Renkliler ve beyazlar için uygundur.

Günümüzdeki çoğu tekstil ürünü en fazla 40 derece sıcaklıkta yıkanmaya dayanıklıdır ancak düşük sıcaklıklardaki yıkamalarda bakteriler yok olmayabilir ve yıkama esnasında diğer çamaşırlarınıza bulaşır.

Lysol Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı, bakterilerin %99.9’unu yok eder.* Sıcaklığın 20 derece kadar düştüğü durulama aşamasında bile bakterilerde sonuç verdiği kanıtlanmıştır.

Bebeğinizin hassas yapıdaki cilt sağlığı açısından dermatolojik olarak test edilip onaylanmıştır.

Lysol Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı’yı bebek kıyafetleri, yatak takımları, havlular, spor kıyafetleri, iç çamaşırları ve diğer hassas çamaşırlar için kullanabilirsiniz.

*Test edildiği mikroorganizmalar için ürün etiketine bakınız.

**Pediatristlerle yapılan 2021 yılı bağımsız araştırma sonuçlarına göre. Biyositleri güvenli kullanınız. Kullanmadan önce her zaman ürün etiketini ve kullanım talimatlarını okuyunuz.

Lysol Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı’yı keşfetmek için bağlantıya tıklayın.

Lysol Çamaşırlar için Antibakteriyel Hijyen Sağlayıcı 

Post navigation

Bir yanıt yazın

Karın Düzleştiren Kür – Diyetisyen Beyza Uyan

Bebekler Neden Dilini Çiğner?

Bebeklerde Süt Alerjisi!