Bebek Beslenmesi İçin Organik Gıda Kullanmanın Önemi
Bebeklerin doğumdan büyüme evresine kadar beslenmelerine oldukça özen gösterilmedir. Bebekler bu dönemde bedensel ve zihinsel olarak büyük gelişim göstermektedirler. Bu nedenle bu dönmede organik gıdalara yönelmek en doğrusudur.
Özellikle de ilk 6 ayda en yararlı organik gıda anne sütü olacaktır. Daha sonraki dönemlerde de anne sütüne ek olarak sağlıklı organik gıdalar tercih edilmelidir.
Bu dönemde kimyasal içerikli gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir. Bu gıdalar bebeğin bedensel ve zihinsel sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.
Bebekler için gıda tercihi yapılırken organik gıdalara yönelmek en doğrusu olacaktır. İleride oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçmek açısından da bu oldukça önemlidir.
Tamamen doğal şartlarda yetişen organik gıdalar bebeğin sağlığını ve geleceğini olumlu yönde etkileyecektir. Özellikle de mevsimine göre gıdaları tüketmek en doğrusu olacaktır.
Gelişen teknoloji ile her mevsimde her ürünü elde edebiliyoruz. Bu konuda oldukça dikkatli olmalıyız. Bebeğimize mevsimine uygun olarak yetişen ürünleri vermeliyiz. Aksi halde katkı maddeleri ve hormonlarla yetiştirilen ürünler bebeğimizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Biz de organik gıda ürünlerinin bebek beslenmesindeki önemini vurgulamak için bu yazıyı hazırladık. Siz de yazımızı okuyarak bebeğinizin sağlığı için gerekli tedbirleri alabilirsiniz.
Organik Gıda Ürünleri ve Bebek Sağlığına Katkıları
Organik gıda ürünleri bebek gelişiminde oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Bebeğimizi daha sağlıklı yetiştirmek istiyorsak onaylanmış organik gıdaları tercih etmeliyiz. Bu ürünler, tarımsal üretimi desteklemektedirler.
Aynı zamanda bu gıdalar tohum aşamasından paketleme süreçlerine kadar onaylı olarak üretilmektedirler. Bu nedenle organik gıdaları gönül rahatlığıyla bebeklerinize verebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta Tarım Bakanlığı onaylı ürünlerin tercih edilmesi olacaktır.
Bebeklerin organik gıdaları tüketmesi ile kemikleri de oldukça kuvvetlenir. Yani kemik gelişimi açısından da organik gıdaları tüketmek önemlidir.
Organik gıda ürünlerini tercih ederken onaylı ürünleri tercih etmeliyiz. Bunlar dışında ise kırsal hayatta yetiştirilen organik gıdalar tercih edilebilir. Bu alanlarda ürünler yetiştirilirken genelde kimyasal maddeler kullanılmaz.
Hormonlu yiyecekler üretilmez. Organik gıdalar doğal şartlarda ve doğal ortamlarda yetiştirilir. Bu nedenle bu alanlarda üretilen gıdalar tercih edilebilir.
Bebeğimiz böylece doğal ve organik gıdalar ile beslenir. Daha sağlıklı olur. Kırsal ortamlarda yetiştirilen organik gıdaların fiyatları da diğerlerine göre daha ucuz olur. Ev ekonomisi açısından da kırsal alanlarda yetiştirilen organik gıdalar tercih edilebilir.
Organik Ürünler Çevresel Toksinlerden Koruyor
Çevresel toksinler (meyve ve sebze üretimindeki ilaç kalıntıları, hava kirliliği ve su kirliliği gibi), bebeklerimizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Diğer yandan organik gıdalar sayesinde sağlıklı beslenen bebekler bu tür çevresel toksinlere karşı daha dayanıklı olurlar. Bu nedenle büyümenin oldukça hızlı olduğu ilk 3 yılda bebeklerimizi organik gıdalarla beslemeliyiz.
Kimyasal Ürünlerden Uzak Durmalıyız
Kimyasal ürünler bebekler için oldukça zararlıdır. Bu nedenle bu ürünleri tüketmekten kaçınmalıyız. Hem anne adayı hamilelik döneminde bu ürünleri tüketmekten kaçınmalıdır.
Hem de doğumdan 3 yaşına kadar ki süreçte bebekler bu ürünlerden uzak tutulmalıdır. Özellikle de bir bebeğin henüz yeterince gelişmemiş karaciğeri ve böbrekleri, zararlı kimyasalları vücuttan atamaz.
Bu nedenle bu ürünlerin tüketilmesi bebekler için oldukça zararlı olabilir. Organik gıdaları tüketmek bebeklerimizin için en iyisi olacaktır.
Alerji Riski Düşük Organik Gıdalar Tercih Edilmeli
Bebeklerimizin büyüme sürecinde hangi gıdalara alerji gösterip göstermeyeceğini bilemeyebiliriz. Bu nedenle bebeklerimize besin verirken oldukça dikkat etmeliyiz. Diğer taraftan alerji riski düşük organik ürünler tercih edilebilir.
Örnek olarak elma, havuç ve kabak gibi alerji riski düşük organik gıdalar tercih edilebilir. Yine de bu ürünlerin tüketiminde de gözlemlemeler yapılmalı.
Bebekler için doğumdan çocukluk dönemine kadar ki süreç oldukça önemlidir. Bu nedenle bu dönemde bebeklerimizin ne yediğine oldukça dikkat etmeliyiz. Organik gıdaları dahi bebeklerimize yedirirken dikkat etmeliyiz. Hassas ve dikkatli bir şekilde beslenme rutinleri oluşturmalıyız.
Taze ve Besin Değeri Yüksek Organik Gıdalar Tercih Edilmeli
Organik gıdaları bebeğimize verirken dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Sırf organik olduğu için her gıdayı da tüketmemek gerekir. Bu organik ürünlerin taze olmasına özen göstermeliyiz.
Böylece bu sağlıklı organik gıdaların verimini daha fazla almış oluruz. Bebeğimiz böylece daha sağlıklı şekilde büyütecektir. Diğer taraftan bebeklerimizin iştahları da kendileri gibi küçüktür. Bu nedenle onlara verdiğimiz organik gıdalar arasından da seçimler yapabiliriz.
Bu organik gıdalar arasından da besin değeri yüksek gıdaları tercih etmek en iyisi olacaktır. Bu nedenle anne sütünü 2 yaşına kadar vermeyi kesmemeliyiz. Anne sütü hem organiktir hem de besin değeri oldukça yüksek bir gıdadır.
Özetle, bebeklerimizin beslenmeleri oldukça önemlidir. Bu konuda özenle hareket etmeliyiz. Bu konuda kimyasal ürünlerden uzak durmalıyız.
İşlenmemiş ve organik olan gıdaları tercih etmeliyiz. Anne sürü bu noktada oldukça kritiktir. Organik gıdalar ile beslenen bebeklerin bedensel ve zihinsel gelişimi de olumlu yönde etkilenir. Bu sayede daha sağlıklı ve kuvvetli kemiklere sahip olurlar. Bu gıdalar, onların daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur.
O halde bebeklerimizin sağlığı için kimyasal ürünlerden uzak durmalı ve organik gıdalara yönelmeliyiz.
”Bebek Beslenmesi” ile ilgili makalemizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Bebek Beslenmesi: https://www.bebek.com/?s=bebek+beslenmesi
Aklınıza takılanları yorum olarak iletebilirsiniz.
Sevgiler.