bebek-ihtiya-listesi

Bebek İhtiyaç Listesi

Anne-Bebek İhtiyaç Listesi

Canlıların nesillerini devam ettirebilmeleri için üremeleri gerekir. Üreme, canlılık özelliklerinden biridir; yani her canlı türü üreme yeteneğine sahiptir. Ancak, insan türü içerisinde kadınların üreme olayındaki rolü çok daha özeldir. Çünkü,

Kadınlar sahip oldukları mucizevi bir sistemle, gözle görülemeyecek kadar küçük olan sperm ve yumurtayı bir araya getirerek mucizenin ilk tohumu olan zigotu oluştururlar 😍

Tek bir hücreden oluşan zigot, annenin ona sunduğu rahimde en iyi şekilde büyür, gelişir ve milyonlarca hücreden oluşan bebeği oluşturur.  

Sevgili anneler; bebeğinizin her bir hücresi oluşurken onu içinizde taşımanız, hissetmeniz, büyütmeniz, doğurmanız ve anne sütüyle beslemeniz mucizenin kendisidir. Ancak bu sürecin her an mükemmel olmayıp, bazen fiziksel bazen de psikolojik olarak sizi yoracağı gerçeğinin de farkında olmalısınız.

Sizin için gebelik, doğum ve bebek bakımı; bebeklerin ise büyüme ve gelişme süreçlerini en iyi şekilde geçirebilmesi için gerekli olacak bütün ürünlerin ihtiyaç listesini;

  • Hamilelik
  • 0-1 yaş dönemi
  • 1 yaş sonrası dönemler için

kategorize ettik.

hamilelik cinsellikHamileyim!

Kim kusursuz bir hamilelik dönemi geçirmek istemez ki! Sorunsuz bir hamilelik döneminin iki temel ayağı vardır. Bunlardan birini anne, diğerini ise bebek oluşturur.

Bu dönemle başa çıkılabilmesi için anne ve bebeğin ihtiyaçlarını bilmek ve mümkünse bir ihtiyaç listesi oluşturmak gerekir.

Hadi gelin bu ihtiyaç listesini birlikte oluşturalım ve işe anneden başlayalım 😊

Hamilelik Süresince Rahat ve Sağlıklı Giysiler Tercih Edin ❤

Bu dönemde fiziksel olarak rahat etmeniz her şeyin başında gelir. Bunun için de öncelikle hem sizi sıkıp huzursuz etmeyecek hem de bebeğinizi sıkıştırıp gelişimini olumsuz etkilemeyecek tarzda ve kumaşta kıyafetler seçmelisiniz.

Anne adaylarının gerek gebelik süresince dolaplarında bulunduracağı gerekse doğum çantasına koymak için alacakları giysilerin kumaşları pamuk ve bambu gibi organik olmalıdır. Kumaşlar esnek olup hareket kabiliyetini engellememeli ve büyüyen karnın rahatça genişlemesine fırsat vermelidir.

Üst için seçilen gömlek-bluz, elbise, gecelik, sabahlık, pijama takımı gibi kıyafetler robadan dediğimiz; yani göğüs altından büzgülü, mümkünse lastikli olup aşağıya doğru bollaşan model olmalıdır.

Annelerin yürüyüş, çarşı, pazar gezmelerinin vazgeçilmezi tişört ve sweatshirt modellerinin karın kısmı geniş kesim olmalıdır. Alt için seçilen pantolon, tayt ve eşofman çeşitlerinin karın kısmı gebeliğin ilerlemesiyle büyüyecek olan karnınızı sıkmayacak şekilde esnek ve geniş; bel kısmı ise karnınızın büyüklüğüne göre ayarlanabilir olmalıdır.

Göbek altı külot ve lohusa külodu gibi külot çeşitleri; emzirme sütyeni, emzirme atleti, emzirme badisi ve çorap gibi iç çamaşırları gebeliğin farklı dönemlerinde en çok ihtiyaç duyacağınız iç çamaşırlarındandır.

Gebelik döneminde ihtiyacınız olan ürünler için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.e-bebek.com/hamile-giyim-c3890/

Anne ile Bebek Arasındaki En Mükemmel Bağ Olan Emzirmeye Hazırlanın! ❤

Emzirme, hem bebeğinizi dünyanın en iyi besini olan anne sütüne ulaştıran hem de anne ile bebek arasındaki sevgi ve güven bağını güçlendiren mucizevi bir eylemdir.

İlk 6 ay bebeğiniz için en ideal besin anne sütüdür! 🤱🏻🤱🏻

Anne ve bebek sağlığı açısından emzirme döneminin en az krizle atlatılması ise alacağınız çok basit önlemlerle mümkündür. Size tavsiyemiz, daha gebelik döneminde emzirme ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri alıp hazırlamanızdır.

Çünkü, eve geldikten sonra sorunla karşılaştığınız an çaresizliğe kapılıp doğru çözümler üretemeyebilir, dışarı çıkıp çözüm için uygun ürünleri bulup özenle seçemeyebilirsiniz.

  • Öncelikle sütünüzün gelmemesi ihtimaline karşı evde süt artırıcı içecekler bulundurunuz.
  • Bu içeceklere rağmen sütünüzün gelmemesi durumunda bebeğinizi besleyebilmek için formül mama, biberon, önlük, biberon kordonu, ağız mendili; biberonun temizliğini sağlayabilmek içinse biberon fırçası almalısınız.
  • Sütünüzün gelmemesi gibi, fazla gelmesi de sorun yaratabilir. Sütünüzün fazla gelmesi durumunda kıyafetinize bulaşmaması için göğüs pedi almalısınız.
  • Süt normalden fazla gelir ve göğüsleriniz bebek tarafından tam olarak boşaltılamazsa; acı verici bir problem olan mastit oluşabilir. Bu sorunu engellemek için her emzirme sonrası göğüs pompası ile sütünüzü sağmanız gerekir.

Mastit makalemizi incelemek isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Mastit; https://www.bebek.com/emzirme-doneminde-en-sik-karsilasilan-3-problem/

  • Sağdığınız sütü, süt saklama poşeti/kabı ile buzlukta muhafaza edip ihtiyaç duyduğunuz anda güvenle kullanabilirsiniz.
  • Evde konforlu bir emzirme için emzirme minderi; dışarıda rahat ve güvenli bir emzirme içinse emzirme önlüğü almanızı tavsiye ederiz.
  • Bebeğinizin doyduğu halde sırf meme emmek için durmadan ağlama ihtimaline karşı emzik, emzik kutusu/ emzik askısı alarak huzurlu gece uykularını garanti altına alabilirsiniz.
  • Hamilelikle birlikte artan kilolarınızın sebep olacağı çatlakları engellemek adına, 5. aydan itibaren çatlak önleyici krem kullanmanız kalıcı iz oluşumunu en aza indirecektir.
  • Göğüs ucu yaralarını engellemek için de doğuma bir ay kala başlayıp, emzirme süresince de ihtiyaç duydukça göğüs ucu kremi kullanmanızda fayda var.
  • Anne adaylarının huzurlu ve konforlu bir şekilde uyuması, oturması ve araç yolculuğu yapabilmesi için hamile uyku destek yastığı, hamile bel destek bandı, hamile emniyet kemeri, destek yastığı/minderi gibi size özel tasarlanmış ürünleri güvenle kullanabilirsiniz.

Emzirme ile ilgili ihtiyacınız olan tüm ürünlere aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz!

https://www.e-bebek.com/emzirme-c3787/

Bebeğinize Huzurlu Bir Ortam Hazırlamak İçin Doğum Öncesi İhtiyaçlar ve Yapılması Gerekenler❤

Anne adayı olarak tüm hazırlıklarınızı yaptınız ve bebeğinizi bekliyorsunuz. Ancak eviniz bir bebek bekliyor mu? Bebeğinizin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilmek için daha dünyaya gelmeden birtakım hazırlıklar yapmalısınız. İşte acil yapılması ve alınması gerekenler;

  1. İşe elbette ki güvenli bir beşik ya da park yatak almakla başlamalısınız. Beşik içerisini organik malzemelerden üretilmiş yatak-yorgan, uyku seti, park yatak uyku seti, nevresim takımı, pelüş battaniye, penye battaniye, yastık, çarşaf, alez gibi ürünlerden ihtiyacınız olanları seçerek tamamlamalısınız.
  2. Bebeğinizin kıyafetlerini koymak için bir dolap ayarlamalı ve içerisine minik kıyafetler için yeterli sayıda küçük boy elbise askısı almalısınız. Askılara ve çekmece içlerine yıkanmış ve ütülenmiş olan 10’lu hastane çıkışı, patik alt, kundak, şapka, eldiven, iç zıbın, zıbın badi, 2’li takım, çorap, patikli tulum, kısa kol/uzun kol badi gibi tekstil ürünlerini yerleştirmelisiniz.
  3. Bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi, alt değiştirme örtüsü ya da alt açma gibi bebek bakım ürünlerini bebeğinizin altını değiştirirken kullanacağınız için birbirine yakın çekmece ya da dolap rafına koymalısınız. Böylece daha pratik ve hijyenik bir şekilde bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz.
  4. Bebeğinizin kirlilerini kendi kirlilerinizle bir arada biriktirmemeli ve yıkamamalısınız. Bu nedenle mutlaka bebeğinize özel kirli torbası almalısınız.
  5. Bebeğinize banyoda da yer açmalısınız. Çünkü bebeğinizi yıkarken ihtiyacınız olacak yenidoğan köpük şampuan, pudra, havlu, fırça ve tarak seti gibi ürünler pratik bir banyo deneyimi için elinizin altında ve bir arada olmalıdır.   
  6. Bebeğinize özel, onun kadar hassas ve doğal deterjan ve yumuşatıcı çeşitlerini önceden alıp deterjan dolabınıza koymalısınız.
  7. Travel sistem bebek arabası ve ev tipi ana kucağı almalısınız. Böylece bebeğiniz dünyaya geldikten sonra onu güvenle eve getirebilirsiniz.

Huzurlu bir gebelik için bütün ihtiyaçlarınız tamam. Artık tek eksiğiniz bu ihtiyaçlar arasında hastanede işinize yarayacak olanları bir araya getirip hastane çantası hazırlamak ve bebeğinizi beklemek.

Dilerseniz videomuzu izleyebilirsiniz:

YouTube video

 

0-1 Yaş Bebeğim İçin İhtiyaç Listesi

                                                        ❤ Bebeğimin İlk Hikayesi ❤

Bebeğinizi güvenle dünyaya getirdikten sonra nihayet onu yuvasına getirip, lohusa şerbeti ile bunu kutladınız. Bebeğiniz evinde ve sizin kanatlarınız altındayken eğer tüm ihtiyaçları karşılanırsa; ileride mutlu, kendine güvenen ve başarılı bir birey olması kuvvetle muhtemel.

Sağlam karakterli bir bebek yetiştirmek için hem fiziksel hem de psikolojik gereksinimlerini karşılamanız gerekir.

İşte mutlu ve güçlü bir bebeğin 0-1 yaş arasındaki ihtiyaçları;

Bebek İhtiyaç ListesiMutlu Bir Anne

Bir bebeğin mutlu olabilmesi için öncelikli koşul annenin mutlu olmasıdır. Bir annenin mutlu olabilmesi için ilk koşulsa sağlıklı olması ve bir an önce eski formuna dönmesidir. Bu süreçte ise en iyi yardımcılarınız;

çatlak önleyici krem, sıkılaştırıcı krem, göğüs ucu kremi ve doğum sonrası korse olacaktır.

Huzurlu ve Güvenli Bir Bebek Odası: Bebek odası öncelikle bebeğiniz için huzurlu ve güvenli, sizin içinse pratik ve kullanışlı olmalıdır.

Bunun için mutlaka almanız gerekenler;

  • Bebeğinizin güvenle uyuması için bir beşik, karyola ya da oyun parkı yatağı/park yatak; içerisine ise ortopedik yaylı yatak
  • Eşyalarını organize edip düzenle yerleştirebileceğiniz şifonyer, dolap, elbise askısı
  • İçeriye giren gün ışığını kontrol edebilmeniz ve bebek odanıza ahenk katmanız için perde
  • İhtiyaca göre kısık ya da yüksek ışık gücü ile kullanabileceğiniz aydınlatma
  • Bebeğinizi odasındayken her an kontrol edebileceğiniz telsiz ve kamera
  • Odada kolayca alt değiştirebilmeniz için ihtiyaç duyacağınız bebek bezi, yenidoğan ıslak mendil, alt değiştirme örtüsü, pişik kremi, kirli torbası, çöp kovası ve yedek poşet gibi malzemeler oda içerisinde uygun bir yere, kolayca ulaşabileceğiniz şekilde yerleştirilmeli.

Bebek odası ürünleri ile ilgili aradığınız her şeye aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz! 😎

Bebek odası ürüneri; https://www.e-bebek.com/bebek-odasi-c3771/

Bebek İhtiyaç ListesiBebeğiniz için Özel Banyo ve Bakım Ürünleri

Banyo zamanı bebeğinizin fiziksel ve psikolojik gelişimini etkiler. Bu etki, banyo zamanının çığlık çığlığa geçmesiyle olumsuz; neşeli ve keyifli bir şekilde geçmesiyle de olumlu olur.

Bu durum sadece bebeğinizin bireysel özelliklerinden kaynaklı değil; sizin banyo yaptırırken ve bakım yaparken ki tutumunuz ve kullandığınız ürünlerle de alakalıdır. Siz ne kadar sakin ve kendine güvenen bir tavır takınırsanız bebeğiniz de banyoda o kadar huzurlu olur. Siz stres yaptıkça bebeğiniz de gergin ve sinirli olacaktır.

  • Banyo yaptırmaya başlamadan önce küvet ayağı, küvet filesi ve banyo oyuncakları ile birlikte bebek küveti hazırlanmalıdır.
  • Kova ve maşrapa seti hazırlanmış ve kova içerisindeki suyun sıcaklığı ateş ölçer ve termometre ile kontrol edilmiş olmalıdır.
  • Bebek banyo lifi, yenidoğan şampuan, sabun, havlu ve bornoz hazırlanıp küvetin hemen yakınına konmalıdır. Çünkü bu malzemeler miniğinizi yıkarken lazım olacak ürünlerdir.
  • Bebeğinizi yıkadıktan sonra nerede giydirecekseniz o odada yumuşak bir zemine alt değiştirme seti ve minderi serilmelidir.
  • Minderin hemen yanına da banyo sonrası kullanacağınız losyonlar, bebek bakım yağı, pudra, kulak çubuğu, temizleme pamuğu, tırnak bakım seti, burun aspiratörü, bebek bezi ve giysileri konmalıdır.
Böylece banyo sonrası bebeğinizi üşütmeden, siz de strese girmeden kısa sürede bakımını yapıp miniğinizi giydirebilirsiniz.

Başarılı ve eksiksiz bir banyo nihayetinde iyice rahatlayan bebeğinizi, uygun sıcaklık ve nem koşullarındaki odasında mışıl mışıl uyutabilirsiniz. Oda soğuk ise ısıtıp, kuru ise buhar makinesi ve nemlendirici ile uygun nem koşullarını sağlarsanız bebeğiniz çok daha kaliteli bir uyku uyuyacaktır.

Bebeğiniz uyurken siz de bu arada bebeğinizin kirli çamaşırlarını granül sabun, leke çıkarıcı, deterjan ve yumuşatıcı ile güvenli bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Bebek banyosu ürünlerine aşağıdaki linki tıklayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

https://www.e-bebek.com/banyo-bakim-c3765/

hello-baby-bebek-montlari (1)Bebeğinizin Kendisi Gibi Doğal, Yumuşacık Giyim ve Tekstil Malzemeleri

Bebeğiniz vücut sıcaklığını koruyabilmek için giysi ve tekstil ürünlerine ihtiyaç duyar. İster yazın sıcak ister kışın soğuk günlerinde olsun bebeğiniz için seçeceğiniz giysilerin kumaşı bambu, pamuk gibi %100 doğal, yumuşak ve esnek olmalıdır.

Bebeğinizin en çok ihtiyaç duyacağı giysi çeşitleri; kısa kol badi, uzun kol badi, tulum, patikli-patiksiz tek alt, yelek, hırka, tişört, eşofman alt, pijama takımı, patik, mont-kaban, kozmonot tulum ve ilk adım ayakkabısıdır. Bu ürünler bebeğinizin dolabında bulunması gereken, her an ihtiyaç duyabileceğiniz ürünlerdir.

1 yaş bebek beslenmesiBebeğinizin Büyüme ve Gelişmesi İçin Gerekli Beslenme İhtiyaçları 😊

Uzmanlar 0-6 ay için bebeklere sadece anne sütünü öneriyor. Bu sebeple bebeğinizin 6. aya kadar en önemli beslenme ihtiyaçları anne sütü, anne sütü alamıyorsa formül mamadır 

Formül mama alıyorsa biberon, biberon emziği, biberon ve emzik temizleyici, sterilizatör, biberon ve mama ısıtıcı gelmektedir.

6. aydan sonra bir bebeğin temel besin kaynağı hâlâ anne sütü, anne sütü yetersiz ya da bebek alamıyorsa formül mamadır 😊

Ancak anne sütünün yanında bebek artık ek besinlere alıştırılmaya başlar. Bu süreçte bebeğinize sağlıklı besinler hazırlayabilmek için size yardımcı olacak ürünlerin başında cam rende, bebek suyu, alıştırma bardağı, buharlı pişirici gelir

Hazırlanan yemekleri bebeğinizin güvenle yiyebilmesi ve etrafı kirletmeden kendi başına yeme denemeleri yapabilmesi için mama sandalyesi, mama sandalye örtüsü ve önlük almanız gerekmektedir. Bebeğiniz için hazırladığınız enfes öğünleri dilediğiniz yere termos ve matara yardımıyla evdeki sıcaklığını kaybetmeden güvenle taşıyabilirsiniz.

Beslenme ürünlerine kolay ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz 😊

https://www.e-bebek.com/beslenme-c3799/

Bebek İhtiyaç ListesiGüvenli Yolculuk İçin Bebeğinizin İhtiyaç Duyacağı Araç ve Gereçler

Bebeğinizin güvenle yolculuk yapabilmesi için ilk ihtiyacınız bebek bakım çantası olacaktır. Böylece gün içinde bebeğinize lazım olacak bebek bezi, yiyecek, oyuncak, yedek giysi gibi malzemeleri yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz.

Güvenli yolculuğun diğer şartı ise ana kucağı havlu kılıf, oto koltuğu kılıfı, ana kucağı bel desteği, güneşlik gibi araç gereçlerle bebeğinizin otomobil içerisindeki konforunu sağlamaktır.

Bebeğinizin bakım çantasını aldınız, oto koltuğu ve aksesuarları ile güvenli bir yolculuk yaptınız ve nihayet otomobilden inme ve gezme vakti geldi. Dışarıda bebeğinizle güvenle gezebilmeniz için ihtiyaç duyacağınız ürünlerden biri kanguru diğeriyse bebek arabası olacaktır.

Bebek arabası filesi, bebek arabası oyuncakları, yağmurluk, rüzgarlık ve sineklik gibi yardımcı aksesuarlar sayesinde bebeğiniz hiçbir hava koşulu ve fiziki şartlardan etkilenmeyecek, arabasında eğlenceli dakikalar geçirebilecektir.

Bebek İhtiyaç ListesiBebeğinizin Zihinsel ve Fiziksel Gelişimini Destekleyen Oyun ve Kitap İhtiyaçları 🚗

Bebekler en iyi oyun ve kitapla öğrenirler. Minikleriniz oturmaya ortalama olarak 8. ayda başlarlar. Bu süreye kadar ise etrafı ya annelerinin kucağında ya da yatarak gözlemleme imkânı bulurlar.

Bu süreçte oyuncak bebek pelüşler, emekleme oyuncakları ve oyun halısı bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyecektir. 8. aydan sonra emekleyip oturmaya başlayan bebeğiniz, yürüteç ve yürüme yardımcısı gibi ürünlerle yürümeye teşvik olacak; hoppala, bebek salıncağı, oyun parkı ve aktivite masaları ile eğlenceli dakikalar geçirecektir.

Oyuncak ve kitap çeşitlerine kolayca ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.e-bebek.com/oyuncak-kitap-c3729/

Bebek İhtiyaç ListesiGüvenlik İhtiyaçları

 0-1 yaş arasındaki bebeğinizin yanında olmadığınız anlarda bile; gerek uykuda gerekse oyun oynarken iyi olduğundan emin olabilmenin en iyi yolu reflü yastığı, yan yatma yastığı, bebek telsizi ve güvenlik kameraları gibi bebek güvenlik ürünleridir.

1 Yaş ve Üzeri Bebeğiniz İçin İhtiyaç Listesi

                                                                      ❤ Bebeğim Büyüyor ❤

Anneliğin fiziksel olarak en zorlu dönemini nihayet geride bıraktınız. Artık yürümeye başlayacak olan bebeğiniz kısa bir süre sonra konuşmayı da öğrenecek.

Böylece bebeğinizle daha etkili bir iletişim kurup çok daha keyifli paylaşımlarda bulunabileceksiniz. Tabii bu sürecin hem bebeğiniz hem de sizin için keyifli geçmesi için birçok ihtiyacınız olacaktır. Bu ihtiyaçların çoğunu bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar karşılamış olsanız da bazı ürünlerin gerekliliğini 1 yaşından sonra çok daha iyi anlayacaksınız.

İşte bebeklerin 1 yaşından sonraki olmazsa olmazları; 😎

  • Bebeğinize kendisini içinde güvenli ve rahat hissedeceği, organik ürünlerden elde edilmiş pantolon, etek, elbise, ayakkabı, kaydırmaz çorap, uyku tulumu ve pijama takımı gibi tekstil ürünleri almalısınız.
  • Bebeğinizin odasının eksiklerini beşiğinden yatağına, halısından perdesine kadar tamamlamıştınız. Ancak artık etrafını daha dikkatli gözlemleyen ve daha hızlı öğrenen bebeğinizin duyularını bebek duvar dekorasyon ürünleri ile harekete geçirebilirsiniz. Duvar dekorasyon ürünleri bebeğinizin odasının havasını değiştirecek ve farklı bir ahenk katacaktır.
  • 1 yaştan sonra bebek arabası dışında, kısa seyahatlerinizde taşıması ve kullanımı daha kolay olan baston puset de kullanmaya başlayacaksınız.
  • Daha önce almış ve kullanmış olduğunuz oto koltuğu kemer kılıfı, boyun koruyucu minder, oto koltuğu oyuncakları, çocuk emniyet kemeri, seyahat yastığı, oto koltuğu kılıfı, oto yan cam güneşliği gibi aksesuarlara 1 yaşından sonra bebeğinizin daha çok ihtiyacı olacaktır.
  • 1 yaş öncesinde kullanmaya başladığınız isofix oto koltuğu ile daha güvenli seyahat edebilmek için; 1 yaş sonrasında yükseltici, isofix baza ve isofix kemere de ihtiyacınız olacaktır.
  • Bebeğinizin, 1 yaşından sonra artık anne sütünün yanında diğer tüm doğal besinleri de tüketmesi gerekir. Siz annelerin ise, bebeğinize lezzetli öğünler hazırlayabilmek için yoğurt makinesi ve buharlı pişirici gibi yardımcı araçlara ihtiyacınız olacaktır. Hazırladığınız lezzetli ve sağlıklı yiyecekleri bebeğinizin keyifle, güvenli ve özgürce yiyebilmesi için; tabak-kaşık-çatal ve önlük almanız gerekir.
  • Dişleri çıkan bebeğinizin diş bakımını yapabilmeniz için güvenilir bir diş fırçası ve diş macunu almalısınız.
  • Sünnet olan erkek bebekler ve tuvalet eğitimine başlayan kız ve erkekler için; sünnet ve alıştırma külotları almalısınız.
  • Tuvalet eğitimine başlayan bebekler için klozet adaptörleri ve oturak almanız gerekirken; tuvaletin hijyenini sağlayabilmeniz için doğal yüzey temizleyicisi gibi ürünler kullanmalısınız.
  • Bebeğinizin hassas cildini güneşin zararlı ışınlarından, mutlaka güneş koruma kremleri ile korumalısınız.
  • Her geçen gün daha da hareketlenen bebeğinizin eğlenceli ve güvenli banyo zamanları geçirmesi için; küvet kaydırmaz, banyo oyuncağı, banyo aksesuarları nem ve sıcaklık ölçer ihtiyacınız olacaktır.
  • Ev kazalarının çok fazla yaşandığı gerçeğini asla göz ardı etmemeli ve güvenlik kapısı, yatak korkuluğu, pencere kilidi, çok amaçlı kilit, priz kapağı, kapı stoperi, köşe koruyucu, buzdolabı kilidi, çekmece kilidi, klozet kapak kilidi, fırın kilidi, ocak düğme emniyeti gibi güvenlik ürünleri ile bebeğinizi tehlikelerden korumalısınız.
  • Bir bebeğin gelişimini en çok destekleyen aktivitelerden biri de oyundur. Bir oyunun en etkili yardımcısı ise doğru seçilmiş oyuncaklardır. 1 yaştan itibaren bebeğinizin yaşına ve gelişim özelliklerine uygun olarak alacağınız puzzle, bloklar, gelişim kitabı, akülü araba, masal kitapları ve aktivite oyuncakları ile bebeğinizin hayal dünyasının sınırlarını genişletmelisiniz.

Her ebeveynin beklentisi anne adayının sorunsuz bir gebelik geçirmesi ve bebeğin doğduğu günden itibaren huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyümesidir.

Bunu kim istemez ki! 😊

Ancak bir şeylerin gerçekleşmesi için temenni etmek yeterli değildir. Harekete geçmek ve önlem almak gerekir. Bunu gerçekleştirebilmek içinse yapılması gereken ilk şey hem kendi hem de bebeğinizin ihtiyaç listesini hazırlamaktır.

Sevimli Bilgi! Listenizi hazırlarken ihtiyaçlarınızı hamilelik, doğumdan itibaren ilk 1 yaş ve 1 yaş sonrası olarak ayırırsanız hem maddi olarak çok sıkıntı çekmemiş olur hem de ürünleri tek seferde alıp gereksiz kalabalık yaratmamış olursunuz ❤

İhtiyaç listenizi belirli önemli dönemlere göre oluşturduğunuz sürece sizin sorunsuz bir gebelik ve yavrunuzun sorunsuz bir bebeklik dönemi geçirmemesi için hiçbir sebep yok.

Post navigation

Bir yanıt yazın

Hamilelikte Uçak Yolculuğu Sakıncalı mı?

Aloe Vera’nın 7 Faydası!

Evde Acil Doğum