Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Kaslarımızı rahatlatarak vücuttaki stres seviyesini azaltan masaj tüm insanlarda olduğu gibi bebeklerde de oldukça önemlidir.

Sözlü iletişimin henüz kavranamadığı bebeklik döneminde dokunuşlar onlar için birçok şey ifade eder.

Tüm güzel enerjinizle bebeğinize dokunmak sevginizi, ilginizi, merhametinizi ve benzer çokça duygunuzu onlara aktarmanın en iyi yollarından biridir. Bu dokunuşların belirli tekniklerle bilinçli bir şekilde yapılması da bebekler için fiziksel,mental ve sosyal açıdan oldukça yararlıdır.

Ayrıca bu esnada  sadece bebeğiniz değil bebeveynleri olarak sizlerde onlardan aldığınız enerji ile daha huzurlu hissedebilirsiniz.

Bebek Masajı Faydaları Nelerdir?

  • Bebeklerde sebebini anlayamadığınız ağrıları azaltabilir hatta bitirebilirsiniz.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirirken  sindirim sistemini de rahatlatabilirsiniz.
  • Bebeğiniz uyumakta zorlanıyorsa hafif bir masaj buna çözüm olabilir.
  • Bebeveyn ve bebek arasındaki ilişki güçlenir.
  • Bebeğiniz huysuzlanıyorsa sakinler ve rahatlar .
  • Gaz ağrıları hafifler .
  • Kabızlığa iyi gelir.

Bebekler İçin Doğru Masaj Teknikleri Nelerdir?

Bebek masajları basit gözükse de dikkat edilmesi gereken noktaları vardır. Öncelikle bebeğinize masaj yaparken oldukça nazik davranmalısınız; küçük, yavaş ve şefkatli dokunuşlarda bulunmalısınız.

Direkt elinizle masajı uygulamanız bebeğinizin sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Bebeğinizin tüm vücuduna masaj uygulayabilirsiniz fakat bunu yaparken onların tepkilerini dikkate almalısınız.

Bebeğinizin cilt tipine uygun bir bebek yağı kullanmak masaj hareketlerini yapmakta size kolaylık sağlarken bebeğinizin cildinin tahriş olmasını da engeller.

Masaj sırasında zeminin yumuşak olmasına dikkat edilmelidir, tercihen yastık kullanabilirsiniz ve bebeğinizin etrafını battaniye veya benzeri bir şeyle sarıp destekleyerek masaj esnasında onlara daha güvende hissettirebilirsiniz.

Her gün masaj yapmak doğru olmamakla birlikte  bebeğinizi ve sizi yorabilir, bir iki gün aralıklarla özellikle bebeğinize yemek yedirdikten yaklaşık bir saat sonra bebek masajı için en uygun zaman dilimidir.

Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

Bebek Masajı Nasıl Yapılmalı?

Bebeklerin ciltler  oldukça hassas olduğu için masaja başlamadan önce kendi ellerinizi ve bebeğinizin cildini uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmelisiniz, aynı zamanda tırnak boyutunuz  bebeğinizin cildini rahatsız etmeyecek bir boyutta olmalı ve mümkünse oje ve benzeri kimyasal içerikli ürünlerden arınmış bir elle masaja başlamalısınız.

Masaja başlarken bebeğinizin kıyafetlerini çıkarmanız onlar için daha iyi olabilir. Uygun ortam, zemin ve tercihen hafif müzik de varsa masaja hazırsınız demektir.

Bebeklerde Ayak Masajı

Bebeklerde ayak masajı oldukça önemlidir bunun sebebi ayak altındaki noktalar beynimizle direkt bağlantılı olduğu için ayak altına yapılan bir masaj beyni uyararak mutluluk hormonu salgılanmasına ve rahatlamalara sebep olurken

Bebeğinizin ayağına yapacağınız masajın onun dişlerinde veya başında bir ağrı varsa bunu hafifletir, özellikle bebeğinizin diş çıkarma evrelerinde yapacağınız bu masaj onları rahatlatacaktır. Bunun yanında nefes almakta sorun yaşıyorsa yine minik dokunuşlarla yapacağınız ayak masajı ona iyi gelecektir.

Son olarak karın ağrısı şikayetinin de çözümü basit bir ayak masajı olabilir.

Bebeğinizi ayak masajına başlamadan önce sırt üstü yatırın ve ayak bileğinden hafifçe kavrayarak ayağını yukarı kaldırınız.

Ardından  topuk kısmından başlayarak dairesel hareketlerle parmak uçlarına doğru ayak altını ovunuz. Daha sonra parmaklarını da hafifçe hareket ettiriniz. Uygulamayı iki ayağa da sırayla yapabilirsiniz.

Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerde Sırt Masajı

Bebeklerde sırt masajı gaz çıkarmalarına yardımcı olur aynı zamanda kan akışı hızlanır,kasılmalarda azalmalar başlar ve bebeğinizin duruşu düzleşir.

Bebeğinizi  sırt masajına başlamadan önce yüzüstü çeviriniz ve başını daha rahat nefes alabilmesi için yan tarafa çeviriniz.

Ellerinizi yukarı aşağı şekilde sırtını süpürüyor gibi hareket ettirebilirsiniz.

Ardından omuzlarından başlayarak aşağı doğru küçük dokunuşlarla okşayabilirsiniz.Bunları yaparken bebeğinizin bel çukuruna ve omurgasına dikkat ediniz.

Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerde Kabızlık Masajı

Genellikle ek gıda döneminde meydana gelmekle birlikte anne sütü,devam sütü vb. sebeplerle de oluşabilen  bebek kabızlıkları için uygulayabileceğiniz birkaç basit hareket var.

Bunları bebeğinize uyguladığınız takdirde onları rahatlatmış olup ,kabızlık problemine son verebilir veya azaltabilirsiniz. Bu hareketlerin en temeli bisiklet hareketi; bebeğinizi sırt üstü yatırıp iki elinizle iki ayağını  bilek kısmından kavrayıp yavaşça  yukarı aşağı hareket ettirebilirsiniz.

Diğer bir hareketimiz ise bebeğinizin karnına uygulayacağınız hafif ısı hareketidir; ellerinizi hafif ısıtarak bebeğinizin karnına dairesel hareketler yapabilirsiniz. Böylece bebeğinizin sindirimini kolaylaştırmış olursunuz.

Bebeklerde Yüz Masajı 

Bebeklerde yüz masajı daha çok ona neşe vermek için yapılır ve yüz kasları gevşeyerek rahatlar.Parmaklarınızla bebeğinizin yanaklarını kulaklara doğru hafifçe iterek masaja başlayabilirsiniz.

Ardından alından şakaklara doğru yavaşça bastırarak alnına germe hareketleri yapabilirsiniz.

Bebeğinizin burnunu da yanaklarına doğru ovabilirsiniz. Bunları yaparken oldukça nazik davranmalısınız.

Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

”Bebek Gelişimi” ile ilgili yazılarımızı okumak için bağlantımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bebek Gelişimi: https://www.bebek.com/?s=bebek+geli%C5%9Fimi

Aklınıza takılanları yorum olarak iletebilirsiniz.

Sevgiler.

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebekler Ne Zaman Ayrı Odada Yatmalı?

Bebeklere Oturma Nasıl Öğretilir?

Bebeklerde Çölyak Hastalığı Hakkında Her Şey!