Bebek oluşumu belki de hayattaki en büyük mucizedir. Bu mucizevi olayın aşamalarını merak etmiyor musunuz? O halde yazımızın devamını mutlaka okumanızı öneririz.
Hamileliği sağlayan ve destekleyen koşullara dikkat ederek bebeğinize bir an önce kavuşmak eminiz sizi çok heyecanlandırır. Peki ya bir bebeğin anne karnındaki oluşumunu görmek? Hiç şüphesiz ki hayalini kurduğunuz bebeğin karnınızda nasıl oluştuğunu bilmeyi çok istersiniz. Biz de anlatıyoruz o halde.
Hamilelik yumurtalıklarda başlar ve rahimde bulunan 2 küçük yumurta, rahim kenarına yerleşir. Bu yumurtalıklar doğum anından itibaren vücutta bulunan yumurtalarla kaplanır. Her kız bebek, yumurtalıklarında 450.000’den fazla yumurta ile dünyaya gelir.
Büyüdükçe bu yumurtaların çoğu ölür. Doğurganlık evresinde yaklaşık 400 yumurta daha kaybedilir. Bu evre ergenlik ile başlar, menopoza kadar devam eder. Her ay çoğunlukla adet dönemi ortalarında 1 ile 3 yumurta, yumurtalıklarda olgunlaşır.
En olgun yumurta, yumurtalıklardan rahme ulaşmak üzere bırakılır. Bu olayın adı “yumurtalama”dır ve regl döneminin onikinci ve onbeşinci günleri arasında gerçekleşir. Yumurtalar 12 saatten 24 saate kadar canlı kalır. Bebek isteniyorsa tam da bu dönemde yumurtaların sperm ile buluşması gerekir. Sağlıklı sperm ile buluşan yumurta, beraberinde hamileliği getirir. Aksi halde hamilelik gerçekleşmez.
Sperm Nasıl Oluşur?
Kadınların vücularında belli dönemlerde olgunlaşma yaşanırken erkeklerin vücudu neredeyse her an milyonlarca sperm üretmektir. Sperm üretimi testiste başlar. Testisler sıcağa duyarlıdır. Sağlıklı sperm 34 santigrat derecede oluşur. X kromozomlu sperm kız, Y kromozomlu sperm erkek çocuğun olmasını sağlar.
Cinsel İlişki Sırasında Neler Olur?
Cinsel ilişki biyolojik bir fonksiyonu ifade eder. Bu süreçte spermler yumurtalığa yol alır. Pek çok çift, bebek sahibi olmak için en iyi seks pozisyonunun ne olduğunu merak eder. Kesin olarak bilinmese de bazı uzmanlar erkeğin üstte olduğu pozisyonun ya da erkeğin kadının arkasında olduğu pozisyonun ideal olduğunu savunurlar.
Zira bu pozisyonlar en derin girişi sağlar. Yalnız şöyle de bir gerçek var ki her kadın adet döneminde yumurtlamayabilir. Hamilelik ihtimalini artırmak için regl döneminin her ikinci günü cinsel ilişkiye girilmelidir.
İşte Mucize Başlıyor!
Yumurta 24 saat içerisinde olgunlaşmaya başlar. Sperm, yumurtadaki genetik parça ile
bölünür.
Bu sırada kadın, tam olarak hamile değildir. Bu noktada embriyo rahim duvarına yerleşir. Mucizevi bu yolculuğun bu son adımı yaklaşık 3 gün alabilir. Sonrasında adet döneminizi takip etmeye başlamalı ve gecikme görüldüğünüzde hamilelik testi ile emin olmalısınız.