bebek-sampuani-secimi-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli

Bebek Şampuanı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Minik bir varlığın bakımını üstlenmeniz, onu dünyadaki her şeyden daha fazla sevmeniz ve önemsemeniz, her şeyi sorgulamanıza ve onun için en ideal hale getirmeye çalışmanıza neden olur. Minik bebeklerinizin yetişkinlere oranla çok daha hassas olduklarını göz önünde bulundurduğunuzda bu durum daha karmaşık bir hale gelebilir. Özellikle vücutlarını kavrayan ciltleri oldukça hassastır.

Yetişkinlerin kullandıkları şampuanlar bebeklerin kullanması için uygun ürünler değildir. Bu nedenle aklınıza; bebek şampuanı seçimi nasıl olmalı, bebek şampuanı seçerken nelere dikkat edilmeli gibi soruların gelmesi çok normaldir. Bu soruların cevaplarını bulmak için en doğru yerdesiniz. Miniğinizin cilt sağlığı, keyifli ve sağlıklı banyoları için ihtiyacınız olan bütün bilgiler bu yazımızda. 

Bebek Şampuanı Nasıl Seçilmeli?

Minik yavrularınızın ciltleri, sizin ciltlerinize oranla çok daha hassas, ince, keratin miktarı az ve yağ oranı düşüktür. Bütün bunlar göz önüne alındığında bebeğinizin cildinin tahriş olmaya çok daha müsait olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle bebeğiniz için alışveriş yaparken özellikle dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır. 

Yalnızca kişisel bakım ürünleri değil, aldığınız kıyafetlerin de, kıyafetlerin temizliğinin de bebeğinizin cildi için tahriş edici olmaması gerektiğini unutmayın. 

Buna göz atmak isteyebilirsiniz: Bebek Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?

Cilt, insanların bağışıklık sistemini oluşturan önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Yeni doğan minik canların bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişemediği için ciltleri, bağışıklık sistemleri açısından da büyük önem taşır. 

Bebek Şampuanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Her Şey 

Bebek şampuanı seçerken, minik yavrunuzun cildi için en zararsız maddeleri barındıran şampuanları seçmelisiniz. Eğer bahsettiğimiz maddeleri göz önünde bulundurursanız hem bebeğinize banyoyu sevdirmiş hem de sağlığını korumuş olursunuz. 

  • İçeriğinde kimyasal madde olmamalı veya minimum olmalı

Bu tür kişisel bakım ürünlerinin üretimlerinde raf ömrünü uzatmak için farklı kimyasallar kullanılır. Bunların başında da muhtemelen daha önce duymuş olduğunuz paraben gelir. Henüz kanıtlanmamış olsa da yapılan araştırmalar sonucunda parabenin insan sağlığına zararlı bir madde olduğu iddiaları sürmektedir. Uzmanlar yetişkinlerin kullandıkları ürünlerde bile paraben olmamasına özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparlar. Yetişkinlerden çok daha hassas bir bünye ve cilt yapısına sahip bebeklerin bakım ürünlerinde de, paraben içeren ürünlerden uzak durmaları önerilir. 

  • PH değeri nötr olmalı

Bebeğinizin cildi ile temas eden ürünleri seçerken önemsemeniz gereken bir diğer konu da ürünleri PH değerleridir. Kullandığınız ürünlerin asit-baz dengesi çok önemlidir. Bu nedenle PH değeri 7-7,5 civarı yani asit-baz dengesi nötr olan ürünleri tercih etmelisiniz. 

  • Saçları ve vücudu kurutmayan, yumuşatan ürünler tercih edilmeli

Minik yavrunuzun ipek gibi cildi ve mis gibi saçlarının yumuşaklığını kaybetmemesi için doğru şampuanı seçtiğinize emin olmalısınız. İçerisinde hindistan cevizi yağı, shea yağı, hodan yağı gibi yağları barındıran şampuanları tercih edebilirsiniz. Bebeklerin ciltleri yetişkinlere oranla daha az yağ salgılar. Bu nedenle kurumaya daha müsaittir. Tabi ki bu, bebeğinizin ihtiyacından fazla yağ kullanın demek değil. Farklı alternatifleri de değerlendirmek isterseniz, duş sonra bebek bakım yağları da ihtiyacınızı görecektir. Her bebek farklı olduğu gibi ciltleri de birbirinden farklıdır. Bu nedenle minik yavrunuzun cildi hakkındaki en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. Eğer bebeğinizin cildi ile ilgili farklı ve özel durumlar varsa, şampuan seçiminiz ona göre değişiklik göstermeli. 

  • İçerisinde parfüm ve boya olmamalı

Parfüm ve boya gibi kimyasallar bebeğiniz için oldukça zararlıdır. Belki size güzel gelen kokulu şampuanları satın almak isteyebilirsiniz ancak bu bebeğinizin narin vücuduna kimyasal değdirmeniz anlamına gelir. Ayrıca bebeklerin bünyesi yetişkinlere oranla çok daha hassas ve alerjendir. Özellikle parfüm içeren ürünler minik yavrunuzun alerjik reaksiyon göstermesine neden olabilir. Öte yandan Dünyanın en saf ve temiz kokusunu kimyasal kokularla gizlemek istemezsiniz diye düşünüyoruz. Şampuanların renksiz ve boyası olması da büyük önem taşır. Özellikle boyasız şampuanları tercih etmelisiniz.

  • Şampuan çok fazla köpürmemeli

Her ne kadar köpüklü banyo yapmak daha eğlenceli olsa da aslında tercih edeceğiniz şampuanlar çok köpürmemeli. Daha çok köpük daha çok temizlik anlamına geldiğini düşünebilirsiniz, ancak bu bir yanılgıdır. Köpürmeyen ürünler de yeterince temizlenmeyi sağlar. Bu ürünlerin çok fazla köpürmesi, içeriğinde sabun ve deterjan olduğu anlamına gelir ve bu durum sağlıksızdır. Az köpüren, içeriği temiz ürünleri tercih etmelisiniz. 

  • Alkolsüz olmalı

Cilt bariyerine değen her ürün gözeneklerden geçerek vücudun alt katmanlarına ulaşır. Bu nedenle seçilen ürünlerin alkolsüz olmasına dikkat etmelisiniz. Alkol içeren şampuanlar cildi kurutma özelliğini sahiptir. Zaten az yağlı ve henüz gelişimini tamamlamamış olan bebek ciltlerini kurutmayacak ürünler tercih edilmelidir.

  • Göz yakmayan bir şampuan olmalı

Bebeğinize banyoyu sevdirmek istiyorsanız hassas gözlerini yakacak ürünlerden uzak durmalısınız. Banyo yapmaktan korkan minikler, sizin için duş saatini ızdıraba çevirebilir. Genellikle bebek ürünlerinin göz yakmayan bir şekilde üretilir ancak yine de aldığınız ürünü kontrol etmenizi öneririz. 

goz-yakmayan-bir-sampuan-olmali

  • Organik ve bitkisel içerikli olmalı

Her şeyin doğal olanı çok daha güzel ve sağlıklıdır. Doğal içerikli şampuanlar, minik yavrunuz için özel olarak üretilir ve onun narin cildi için en uygun ürünlerdir. Bu ürünleri tercih etmeniz, içerikleri konusunda içinizin rahat olmasını da sağlar. Bitkisel ve organik şampuanlar, bebeğiniz için en risksiz ürünlerdir. 

  • Önce ebeveynler tarafından test edilmeli

Alınan ürünlerin oluşturabileceği deformasyonlar kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir ancak minik yavrunuz için seçtiğiniz ürünleri önce sizin denemenizde fayda var. Gözlerinizi yakıyor mu, gereğinden fazla köpürüyor mu, kokusu baskın mı, duş sonrası vücutta nasıl bir his bırakıyor gibi soruların cevaplarına böylece çok daha kolay ulaşırsınız. 

  • Dermatolojik olarak test edilmeli

Kişisel bakım ürünlerinin dermatolojik olarak test edilenlerini daha güvenilir bir şekilde kullanabilirsiniz. Miniğiniz için seçtiğiniz ürünlerde de bu konuda dikkatli davranmanız gerekir. 

  • Sizin yavrunuz için üretilen ürünlerde başka yavruların canı yanmamalı

Hayvan deneyleri, oldukça hassas olunması gerekilen bir konudur. Kişisel bakım ürünlerinin üretiminde kullanılan, acı içinde yaşayan hayvanların sömürülmesine ve bu sektöre destek olunmasına katkıda bulunmamanızı tavsiye ediyoruz. Sizin minik yavrunuzun bakımı için kullanacağınız ürünlerin üretimi için başka yavruların acı çekmemesi konusunda hassasiyet göstereceğinize inanıyoruz. 

Sizler için hazırlamış olduğumuz, şampuanların özelliklerinin ve kullanan annelerin yorumlarının bulunduğu “En İyi Bebek Şampuanı Tavsiyesi ve Yorumları” yazımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Biliyoruz ki küçük yavrunuz sizin en kıymetli varlığınız. Onun sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi için çabalıyorsunuz. Onunla eğlenceli vakit geçireceğiniz banyo vakitlerinizin de çok daha eğlenceli ve sağlıklı olması için sizlere birkaç öneride bulunduk. Bebek şampuanı seçiminde nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını sizler için verdik. 

Olabildiğince doğal, boyasız, parfümsüz, parabensiz, alkolsüz şampuanları tercih etmeniz gerektiğini sizlere aktardık. Sizin ve bebeğiniz için en uygun şampuanı belki ilk denemenizde olmasa da kısa sürede bulacağınızı unutmayın ve telaşlanmayın. Sizler için önerdiğimiz şampuanlardan bir tanesini seçerek denemeye başlayabilirsiniz.  

Bebek bakımı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler edinmek isterseniz buraya tıklayarak aklınızdaki soruların cevaplarını bulacağınız yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar!

En İyi 10 Bebek Şampuanı Tavsiyesi ve Yorumları: https://www.bebek.com/en-iyi-10-bebek-sampuani-tavsiyesi-ve-yorumlari/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebekte Deri Döküntüleri ve Cilt Hastalıkları

Bebek Masajının Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerde Süt Alerjisine Dikkat!