Bebekle Seyahat ve Tatil Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Bebekle Seyahat ve Tatil Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Ebeveynler için küçük bir bebekle yolculuk yapmak ve tatile çıkmak, çoğu zaman oldukça göz korkutucu olabilmektedir. Uçakla gitseniz, havaalanında ve uçakta bebeğinizi oyalamakta zorlanır, uçak basıncı yüzünden ağlayan bebeğinizi susturmak için uğraş verirsiniz. Seyahate araba ile çıkılsa miniğiniz uzun araç yolculuğundan bunalır ve yorulur. Üstelik gittiğiniz yerlerde bebek arabası kullanımı, şehir içi ulaşım ve besleme – alt değişimi gibi konularda da birçok sorunla karşılaşma ihtimaliniz olacaktır.

Olumsuzluklarla moralinizi bozmadan, her şeyi önceden düşünüp planlayarak sürprizleri en aza indirebilir ve “Bebekle seyahat ve tatil nasıl yapılır?” sorusunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Tatil Yeri Seçimi

Bebeği ile ilk defa tatile çıkanlar için tatil yerinin seçimi oldukça zorlayıcı olabilir.

Konaklayacağınız yerin seçimi, buradaki bebek yatakları, otellerdeki bebek- çocuk menüleri, gideceğiniz şehrin veya ülkenin bebeğinizle rahat gezebileceğiniz özellikte olması, sadece bebeğinizin rahat etmesini sağlamakla kalmaz, sizin tatil konforunuz üzerinde de fazlasıyla etkili rol oynar. Bu nedenle, yurt dışı seyahatlerinde geniş sokaklara sahip şehirler, merkezi konaklama yerleri, bebek dostu oteller ve hatta konaklamak için günlük kiralık daireler seçenekler arasında bulundurulabilir.

Gezmeyi düşündüğünüz lokasyona yakın bir konaklama yeri belirlemeniz yorulduğunuzda, bebeğiniz acıktığında veya uykusu geldiğinde, bezini değiştirmek için yer bulamadığınızda sizin için kurtarıcı olacaktır.

Otel ve oda seçimlerinde otelinizdeki her yere rahat ulaşabileceğiniz mesafede bir oda tercih etmeye dikkat edebilirsiniz.

Güzel bir yaz tatili düşünüyorsanız, plaja, denize, havuza yakın, bebeğinizin ve sizin rahat hareket edebileceği mekanlar tercih edebilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN PASAPORT NASIL ALINIR? Konulu makalemize aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN PASAPORT NASIL ALINIR? https://www.bebek.com/bebekler-icin-pasaport-nasil-alinir/

Mevsimlere Dikkat!

Yetişkinler için sıcak bir mevsimden çıkıp kar manzaralı bir ülkeye seyahat etmek keyifli olabilir, ancak yanınızda küçük bir çocukla bu durum, sadece bebeğinizin yakalanabileceği hastalıkların habercisi olacaktır. Çünkü çocukların bağışıklıkları, bir yetişkinle aynı düzeyde değildir ve bu tarz hava değişimleri, solunum yolu enfeksiyonları için risk oluşturabilir.

Bebekle tatile çıkmak için mümkün olduğu kadar yavrunuzun adaptasyon sorunu yaşamayacağı hava koşullarına sahip şehirler tercih etmeye özen göstermelisiniz.

İhtiyaç Listesi- Seyahate Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler

Çocuklu aileler, dışarı çıkarken dahi yanlarına birçok eşya ve malzeme almak durumunda kalır. Yedek kıyafet, alt bezleri, biberonlar en çok gerek duyulan ve anne- bebek çantasında yer alan ürünlerdir. Ancak bebeğinizle tatile çıkmaya karar verdiyseniz, gideceğiniz yerin mevsimine, hava koşullarına, konsepte ve miniğinizin ne kadarlık olduğuna göre değişkenlik gösterecek bir ihtiyaç listesi oluşturmanız gerekecektir.

Seyahat çantanızı hazırlarken şu noktaları göz önünde bulundurmayı unutmayın.

  • Eğer tatiliniz denize, havuza gireceğiniz bir plaj tatili ise, bebeğiniz için mayo, güneş kremi, şapka gibi eşyaları da mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.
  • Soğuk bir şehre veya ülkeye seyahat ediyorsanız veya miniğiniz için soğuk olabileceğini düşünüyorsanız, yanınıza kalın kıyafetler almalı, hırka ve ince bir bebek battaniyesini mutlaka listeye eklemelisiniz.
  • Bebek arabası, puset veya ana kucağı gibi yavrunuzu rahat taşıyıp gezdirebileceğiniz eşyaların seçiminde dikkatli olmalı ve hepsini yanınızda taşımaktansa rahat hareket etmenizi destekleyen parçaları seyahat listenize eklemelisiniz.
  • Pişik kremi, yedek alt bezleri, kavanoz mamalar, yedek kıyafetler, ateş düşürücü, oyuncak ve bol ıslak mendil çantanıza eklemeniz gerekenler arasındadır.

Seyahat Öncesinde ve Sırasında Önemli Noktalar

  • Bebeğinizin aşı takvimine göre hareket etmeye dikkat edin. Aşılarını kaçıracak kadar uzun tatillere çıkmanız belki olası değildir, ancak bir aşıdan hemen sonra yolculuk yapmak fikri de sıkıntılı olabilir. Bebeklerin, aşı sonrası ateşlerinde yükselme ve huysuzluk gibi durumlar yaşayabildiği mutlaka göz önüne alınmalıdır.
  • Bebeğinizin belli bir günlük rutini varsa, seyahatinize uyum sağlayabilmesi için mümkün olduğu kadar bu rutine bağlı kalmaya çalışın. Uçak veya araba yolculuğunu onun uyku saatlerine göre ayarlamaya çalışın.

Bebekle seyahat ve tatil, kimi zaman yorucu kimi zaman da eğlencelidir. Miniğinizle olan anılarınıza yenilerini eklemenin tadını çıkarmayı ve keyif almayı sakın unutmayın.

BEBEK İLE UÇAK YOLCULUĞU YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN 5 ALTIN KURAL! Konulu makalemize aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BEBEK İLE UÇAK YOLCULUĞU YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN 5 ALTIN KURAL! https://www.bebek.com/bebek-ile-ucak-yolculugu-yaparken-bilmeniz-gereken-5-altin-kural/

 

Post navigation

Bir yanıt yazın

Çocuklarda Öz Güven Eksikliği

Çocuk Gelişiminde Spor Yapmanın Önemi

Evinizde Çocuğunuzla Oynayabileceğiniz 5 Oyun Önerisi