bebeklerde-ay-ay-bebek-bezi-tablosu

Bebeklerde Ay Ay Bebek Bezi Tablosu

Bebek bakımı söz konusu olduğunda ebeveynler bebeği için hep en iyisini düşünürler. Bebek bezi seçimi de kafa karışıklığı yaratan konulardan biridir. Her geçen gün piyasaya sürülen yeni markalar ya mevcut markaların çıkardığı yeni ürünler bu kafa karışıklığının daha da artmasına sebep olur. Bebeğin konforu ve rahat hareket edebilmesi için doğru bebek bezi seçimi oldukça önemlidir.

Bebek bezleri pişik ya da alerji gibi sorunlara sebep olmazken aynı bez başka bebeklerde bu sorunlara yol açabilir. Bu sebeple bebeğinizin cilt yapısına uygun ve en doğru bebek bezi seçimi için deneme yanılma yöntemi işe yarayabilir. Biz de bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ebeveynleri düşünerek nelere dikkat edilmeli, markaların kilo ve bebek bezi numaraları nelerdir gibi konuları inceleyerek bebek bezi seçiminize yardımcı olmak istedik. 

Bebek Bezinde Olması Gereken Özellikler

Bebeğiniz için bebek bezi araştırmaya başladığınızda göreceğiniz ilk şey bir çok markanın varlığıdır. Hatta bazı markalar kendi içinde bile farklı özelliklere sahip bebek bezi seçeneklerine sahiptir. Ancak bebek bezi seçerken olmazsa olmaz bazı temel özellikler vardır. Bu özellikleri şu şekilde sıralayabilir:

  1. Kuruluk: Bebeklerde pişiğe yol açan en önemli faktör bezin ıslak kalmasıdır. Bu sebeple bebeğiniz çişini yaptıktan sonra bebek bezi sıvıyı tamamiyle emmeli ve çabuk kurumalıdır. 
  2. Emicilik: Kuruluk ile alakalı bir diğer özellik ise bezin emiciliğidir. Bu sebeple alacağınız bebek bezi sıvıyı hemen emmeli ve beze hapsetmelidir. 
  3. Doku: Bebeklerin cildi oldukça hassas olduğu için tahriş olmaya oldukça müsaittir. Bu nedenle bebeğinizin pamuk gibi olan cildini tahriş etmemesi için pamuk içerikli bezler tercih edilmelidir. 
  4. Hava aldırması: Bebeğinizin cildinde tahrişe sebep olabilecek bir diğer unsur ise hava almayan bezlerdir. Nem ve sıcaklık arttıkça bebeğinizin cildi tahriş olur ve pişik olma riski artar. Bu sebeple bebek bezi alırken hava aldırma özelliği olmasına dikkat edilmelidir. 
  5. İncelik: Bebeklerin rahat hareket etmesi onların daha mutlu olmasını sağlar. Bu sebeple bebek bezi seçiminiz ince olan bezlerden yana olmalıdır. 
  6. Ergonomi: En önemli maddelerden biri de ergonomidir. Alacağınız bebek bezinde sızdırmaların önüne geçmek ve bebeğin konforunu sağlamak için kilo ve boyuna uygun olan bezler seçilmelidir. 
  7. Yan bantlar: Bazen bebeğinizin altını kirlettiğine emin olamazsınız ve kontrol etmek için bez cırt-cırtları bir açıp bakmak istersiniz. Bu sebeple aç-kapa yaptığınızda bu bantların dayanıklı olması gerekir. Ayrıca güçlü olmayan bantlar gevşeme yapabilir ve bu da sızdırma sorununa yol açabilir. 
  8. Fiyat: Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi her bez her bebeğe uygun değildir. Pahalı olanlar kalitelidir gibi bir anlayış bu sebeple doğru değildir. Belki de o çok pahalı olup güvendiğiniz markalar bebeğinize uygun değildir. Bu sebeple bu anlayıştan uzak durup bebeğin cilt tipine ve kilosuna uygun bez seçilmelidir. 

Bebek bezine ayrılan bütçe küçümsenmeyecek bir orandadır. Bu nedenle bebek bezi alırken seçtiğiniz bezden maksimum faydayı görmek istemeniz en doğal hakkınızdır. Bu maddeler göz önüne alınarak bebeğinize en uygun bebek bezini bulduğunuzda kampanyaları takip ederek ya da fırsat paketlerinden tercih ederek aile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. 

Bebek Bezi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mucizeniz dünyaya gözlerini açtığında onun için en iyisini istemeniz ve bu doğrultuda seçimler yapmaya dikkat etmeniz gerekir. Bu noktada unutmamanız gereken her bebeğin kendine özgü kişisel özellikleri olduğu gibi fiziksel özellikleri de farklıdır. Bir arkadaşınızın bebeğine iyi gelen bebek bezi sizin bebeğinize uygun olmayabilir. Ebeveynlik bu noktada deneyimleyerek öğrenilen bir durumdur demek mümkün olacaktır. Bebeğiniz hareketleriyle, gülümsemesiyle, ağlamasıyla aslında doğru yolu bulmanıza yardımcı olacaktır. Bu sebeple onu iyi gözlemlemeniz ve yeniliklere açık olmanız oldukça önemlidir. 

Peki, bebek bezi seçerken nelere dikkat edilmelidir gelin birlikte inceleyelim:

  • Bebek bezi seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, bebeğinizin kilosuna uygun numarada bebek bezi seçmektir. Bazen aylara göre seçim yapılması gerektiği yönünde bir inanış olsa da bu doğru bir seçime engel olacaktır. Bu sebeple bebeğinizin kilosunu göz önünde bulundurarak bebek bezi paketleri üzerindeki listelerden uygun numarayı kolayca seçebilirsiniz. Eğer bebeğiniz 5 kiloysa ve almayı düşündüğünüz bebek bezi numarası 2-5 kilo arası için uygunsa böyle bir durumda 1 beden büyük bezi seçmeniz bebeğinizin hareketlerinin kısıtlanmaması açısından daha uygundur.
  • Bebek bezi kullandıkça bu konuda daha da uzmanlaşırsınız. Eğer bebeğinizin altını değiştirirken bel çevresinde ya da kalça kenarlarında kırmızı çizgiler görüyorsanız, bu sürtünme izleri bebek bezinin küçük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle bir büyük beden bebek bezi almanız gerekir. 
  • Bebeğinizin hareketleri davranışları aslında birçok şeyi anlatır demiştik. Bebeğiniz bezini çıkardığınızda gülücükler saçıyor ama bezini bağladığınızda mızıldanmaya başlıyorsa o bezle mutlu değil anlamını çıkarabilirsiniz. Bir büyük bez deneyebilir ya da başka markaya geçiş yapmayı gözden geçirebilirsiniz. 
  • Sızıntı olup olmadığını kontrol etmek de doğru bez seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Bu durum hem bebeğinizi rahatsız eder hem de size sürekli çamaşır işi çıkartır. Bu nedenle bebeğinizin giysilerini ve bedenini kontrol ederek bez numarasını büyütme zamanının gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. 
  • Bebekler için yapılan harcamaların ilk kalemini bebek bezleri oluşturur. Bu sebeple aile bütçesine katkı sağlamak adına indirim ya da kampanya olduğunda bebek bezi depolamayı düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu bebekler hızla büyüdüğü için doğru bir yöntem olmayabilir. Böyle durumlarda bebeğinizin memnun olduğu markadan farklı bedenlerde az sayıda bebek bezi alabilir ya da ihtiyacınız oldukça harcama yaparsanız daha doğru olacaktır. Gereğinden fazla aldıysanız bu bütçenize faydadan çok zarar verebilir. 
  • Bebek bezinin üretiminde kullanılan malzemeler de oldukça önemlidir. Bebeğinizin cildi oldukça hassastır ve bu nedenle bebek bezi satın alırken içeriğinde ne gibi ürünler var, kimyasal madde kullanılmış mı gibi noktalara da dikkat etmelisiniz. 
  • Bebek bezi alırken, beden tablosuna bebeğiniz için tercih edeceğiniz üzerinde açıkça yazmalıdır. Bebeğinizin kilosu beden tablosunda belirtilen beden aralığının sonunda yer alıyorsa bir beden büyük olanı tercih etmeniz daha doğru sonuç almanıza yardımcı olacaktır. 
  • Aldığınız bezin, bebeğinizin bacaklarını sıkmamasına ve bebek bölgesini saran özellikte olması gerekir. 
  • Bebeğinizi doyurdunuz, gazını çıkardınız, altını da temizlediniz ama hala ağlıyorsa bu belki de yanlış bebek bezi kullanımıyla ilgilidir. Alt temizliği bebek sağlığı açısından oldukça önemli olduğu için seçim yaparken farklı beden ve farklı markaları da deneyebilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin gün içinde kuru kalmasını, rahat hareket etmesini ve kendini iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. 

bebek-bezi-secerken-dikkat-edilmesi-gerekenlerMarkaların Beden ve Kilo Tabloları

Yeni ebeveyn olduğunuzda ilk etapta bebeğinize uygun bezi seçememiş olabilirsiniz. Böyle bir durumda telaşa kapılmadan sorunun ne olduğunu bulmaya odaklanmalısınız. Bu aşamada farklı beden ve markaları deneyerek bebeğinize en uygun olanı seçeceğiniz konusunda tereddüt yaşamamalı, sakinliğinizi korumalısınız. Doğru beden ölçüsünü bulduğunuzda hem bebeğinizin sağlığını koruyacak hem de rahat etmesini sağlayacaksınız. 

Bazı markaların kiloya göre beden numaraları aşağıdaki tablolardaki gibidir: 

Prima bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 4-8 kg 6-10 kg 9-14 kg 10-15 kg 11-16 kg 13-18 kg 15+ kg
Numara 1 numara 2 numara 3 numara 4 numara 4+ numara 5 numara 6 numara 7 numara

Prima bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 6-11 kg 9-15 kg 12-17 kg 15+ kg
Numara 3 numara  4 numara  5 numara  6 numara 

Molfix bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 3-6 kg 4-9 kg 7-14 kg 9-16 kg 11-18 kg 13-20 kg 15+ kg
Numara 1 numara Yenidoğan 2 numara Mini 3 numara Midi 4 numara Maxi 4+ numara Maxi Plus 5 numara Junior 5+  numara Junior Plus 6 numara Extra Large

Canbebe bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 3-6 kg 4-9 kg 7-14 kg 9-16 kg 11-18 kg 15-27 kg kg 17+ kg
Numara 1 numara Yenidoğan 2 numara Mini 3 numara Midi 4 numara Maxi  4+ numara Maxi Plus 5 numara Junior 6  numara XLarge 7 numara XXLarge

Sleepy bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 3-6 kg 4-9 kg  5-10 kg 7-14 kg 9-16 kg 11-18 kg 13-20 kg 15-25 kg 17-27 kg 20-30 kg
No 1 numara Yenidoğan 2 numara Mini 3 numara Midi 3+ numara Midi Plus 4 numara Maxi 4+ numara Maxi Plus 5 numara Junior 5+ numara Junior Plus 6 numara XLarge 6+ numara Xlarge Plus 7 numara XXLarge

Huggies bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 4-7 kg 4-9 kg 7-14 kg 9-16 kg 11-25 kg
Numara 1 numara Yenidoğan 2 numara Mini 3 numara Midi 4 numara Maxi  4+ numara Maxi Plus 5 numara Junior

Goon bebek bezi Premium Soft Bantlı  numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 4-8 kg 7-12 kg 9-14 kg 12-20 kg
Numara 1 numara  2 numara  3 numara  4 numara  5 numara 

Baby Me bebek bezi numaraları ve kiloları

Kilo 2-5 kg 3-6 kg 4-9 kg 7-14 kg 11-18 kg
Numara 1 numara Yenidoğan 2 numara Mini 3 numara Midi 4 numara Maxi  5 numara Junior 


En İyi 7 Bebek Bezi Tavsiyeleri ve Yorumları: https://www.bebek.com/en-iyi-7-bebek-bezi-tavsiyeleri-ve-yorumlari/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Sezaryen Doğumdan Sonra Hangi Egzersizi Yapabilirim?

Oto Koltuğu Nasıl Seçilir? (Oto Koltuğu Seçme Rehberi)

Hamilelikte Son Ay