dogum-yapilacak-hastane-nasil-secilmelidir

Doğum Yapılacak Hastane Nasıl Seçilmelidir?

Annelik, bir kadının hayatındaki en güzel evrelerden biridir. Herhangi bir anne için nihai olarak önemli olan şey, dünyaya geldiğinde bebeğinin iyi olmasıdır. Ve hamilelik sırasında planlanması gereken en önemli şeylerden biri doğum hastanesidir. Doğum hastanesinin anne adayı ve çocuk için rahat olması önemlidir ve bu nedenle planlama bir öncelik olmalıdır.

Bir doğum hastanesini seçerken akılda tutulması gereken bazı şeyler var. Bebeğiniz ve sizin doğumda ve sonrasında yaşayabileceğiniz olası durumlar ya da süreç içindeki konforunuz çok önemlidir. Aynı zamanda profesyonel bir ekip ve temiz bir hastane de sizin ve bebeğiniz açısından oldukça önemlidir. Hastane seçerken dikkat etmeniz gereken önemli birçok nokta var ve bu kafa karıştırıcı olabilir. Daha rahat bir şekilde hastane seçimi yapmanız için size göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta öneriyoruz.

Doğum Uzmanı ve Personel Bilgileri

Bu, ilk birkaç görüşmede öğrenilebilir. Kadın doğum uzmanının zamanı ve sabrı olmalı, soruları açık ve sabırla cevaplayabilmelidir. Anne rahat olmalı ve onun hamilelik takibini yapan doktora güvenmelidir. Bunun nedeni, anlayışlı bir kadın doğum uzmanının, hasta özellikle ilk kez anne oluyorsa, ona güvenli ve normal bir doğum konusunda güvence vermesidir. 

Şeffaflık

Doğum hastanesindeki doktorun hamilelikle ilgili her konuda açık olduğundan emin olun. Hamileliğinin tüm evrelerinde anneyle konuşabilmeli ve sahip olabileceği şüpheleri netleştirebilmelidir. Annenin ve gebeliğin gidişatına göre karşılaşılabilecek her durumu anneyle dürüstçe paylaşmalı ve anne adayının onayıyla bir plan yapmalıdır. Bilinen kaynaklardan alınan geri bildirimler, doğum hastanesinin yeterince iyi olup olmadığının anlaşılmasına yardımcı olabilir.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi (YYBÜ) ve Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi

Çoğu durumda bebeğin yenidoğan yoğun bakım ünitesine (YYBÜ) yerleştirilmesi gerekmese de, doğum hastanesinin herhangi bir son dakika acil durumuyla başa çıkmak için iyi donanımlı olması yine de önemlidir. Bir YYBÜ ve yetişkin yoğun bakım ünitesine sahip olmak, doğum sonrası yaşanabilecek acil bir durumda hem anne hem bebek açısından hayati önem taşır. Bu nedenle seçeceğiniz hastanede yenidoğan ve yetişkin yoğun bakım ünitesinin varlığını sorgulamanız faydalı olacaktır.

Hastanenin Eve Yakınlığı

Doğum hastanesinin mümkün olduğunca anne evine yakın olması gerektiğini söylemeye gerek yok. Hamilelik boyunca, annenin kontrol ve testler için doğum hastanesini ziyaret etmesi gereken birçok zaman vardır. Ayrıca hamilelik boyunca acil herhangi bir durumda hastaneye rahat ve hızlı ulaşım için ev ve hastane arasındaki mesafe oldukça önemlidir.

24 Saat Müsaitlik

Doğum hastanesindeki personel 7 gün 24 saat hazır olmalıdır. Bunun nedeni, hamilelikte beklenmedik bir şekilde kliniğe gitme ihtiyacının ortaya çıkabileceği bir durumdur. Bu çok geç saatlerde bile olabilir. Doktorun doğumun sorumluluğunu üstlenmesinden önceki çalışma saatlerini anlayın ve personeline her an ulaşabileceğiniz bir doğum hastanesi seçin.

Uzman Bir Ekip

Siz ve bebeğinizin uzman ellerde olduğundan emin olmak istersiniz. Hastane, doğum ve doğum sürecinizde size rehberlik edecek kurul onaylı uzmanlardan oluşan bir ekibe sahip olmalıdır. Bu uzman anestezistler, alanında uzman doktor, laborantlar ve uzman hemşire ekibinden oluşur. Doğumda yaşanabilecek her duruma müdahale edebilecek profesyonel bir ekip kendinizi her duruma hazırlıklı ve daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır.

Doğum Seçenekleri

Doğum yapmak, yaşayabileceğiniz en kutsal, yaşamı değiştiren olaylardan biridir. Doğum hastaneniz, ağrı kesici ilaçlardan aromaterapiye, özel ebeler ve doulalara ve sıcak küvete kadar, doğum sırasında istediğiniz destekleyici doğum teknikleri ve yaklaşımları da dahil olmak üzere, bebeğinizi nasıl doğurmak istediğinizi özetleyen bir doğum planı oluşturmanız için gerekli araçları sağlamalıdır.

Doğum için Ağrı Kesici Seçenekler

Ağrı kesici ilaçlar veya doğum ağrısını hafifletmek için daha doğal yollar kullanmak istiyorsanız, aşağıdakileri sunan bir hastane arayın: Bölgesel ve lokal anesteziler de dahil ağrı kesici ilaçlar Alternatif, daha doğal ağrı kesici yaklaşımlar, epidural ve spinal anestezi konusunda uzman ekipler.

Doğum Sonrası Sizin ve Bebeğinizin Bakımı

Zor işi yaptınız, şimdi rahatlamak ve bebeğiniz ve ailenizle bağ kurmak istiyorsunuz. Bu, doğum sonrası bakımın olmazsa olmazları anlamına gelir: Doğumdan ve doğumdan uzak, ev sıcaklığında, konforlu doğum sonrası odalar. Destek sunan, soruları yanıtlayan ve çocuk bakımı ve emzirme konusunda rehberlik sağlayan hemşirelerden oluşan bir ekip. Talebiniz doğrultusunda doğumdan önce yüz yüze önce size buluşup hemşirelik ekibi tanımak için bir şans vermelidir.

Emzirme Desteği

Emzirmek, bebeğiniz için yapabileceğiniz en sağlıklı şeylerden biridir, ancak zorluklarla gelebilir. Seçtiğiniz hastanenin şunları sunduğundan emin olun: Sertifikalı emzirme danışmanları, Doğumdan önce hazırlanmaya başlamak için emzirme dersleri, Doğum sonrası iyileşmeniz sırasında ve eve gittikten sonra özel emzirme danışmanlığı (herhangi bir sorun olması durumunda)

Doğum Öncesi ve Sonrası Bakım ve Sınıflar

Sağlıklı bir anne, sağlıklı bir bebek sağlamaya yardımcı olur. Seçtiğiniz hastanenin şunları sağlaması önemlidir: Aşılar, sigarayı bırakma, beslenme, kilo yönetimi, dikkatli hareket ve kronik hastalık yönetimi dahil olmak üzere hamilelik öncesi ve sırasında sağlığınızı ve esenliğinizi optimize etmenize yardımcı olacak hamilelik sağlığı konusunda yardım desteği. Sizin ve ailenizin hamileliğiniz ve doğumunuz için hazır olduğunuzdan emin olmak ve bebeğinize bakmak için doğum öncesi desteği doğum hazırlığından emzirmeye, bebek bakımına kadar doğum sonrası destek ve eğitim imkanları. Yüksek riskli bir hamilelik bekliyorsanız veya yaşıyorsanız, sağlıklı bir doğum için hazırlanmanıza yardımcı olacak deneyimli ve profesyonel bir ekip.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer bazı faktörler aşağıdaki gibidir.

  • Yeterli doğum sonrası bakım programları dışında bir nöbetçi çocuk doktoru olup olmadığını kontrol edin. Hastanede ayrıca emzirme danışmanı, beslenme uzmanı ve fizyoterapist bulunmalıdır.
  • Odaların, ameliyathanenin ve genel olarak hastanenin temizlik ve hijyeni.
  • Bunlar dikkate alınması gereken hususlardan sadece birkaçı olsa da, nihayetinde yardımcı olacak şey kişinin kendi içgüdüsü ve annenin doktorla nasıl kaynaştığıdır. Hamilelik sırasında ve sonrasında anne ve bebeğin sağlığı her şeyden önemlidir ve en iyi doğum hastanesini seçmek için en önemli kriter bu olmalıdır.

Bir bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, birçok sorunuz ve yapacak çok seçeneğiniz olacak: Normal doğum istiyor muyum? Doğuma hazırlık kursları almalıyım? Doğum sırasında kimi yanımda istiyorum? Hangi doğum hastanesine gideyim?

Her şey biraz bunaltıcı olabilir bu nedenle, ilk olarak kendi ve bebeğinizin sağlığını nereye teslim edeceğinize karar vermek, görünüşte sonsuz kararlar listenizden bir şeyi kontrol etmenin harika bir yoludur! Göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör olsa da, seçeceğiniz doğum hastanesinin sunması gereken şeyler listemizdeki gibidir. Unutmayın, bebeğinizi kimin doğurduğu kadar nerede doğurduğunuz da önemlidir. Araştırmanızı yapın ve seçtiğiniz doğum hastanesinin size uygun olduğundan emin olun.

“Hastane Çantasında Neler Olmalıdır?” Konulu yazımızı incelemek için bağlantıya tıklayın: https://www.bebek.com/hastane-cantasinda-neler-olmalidir/

Sağlıcakla Kalın.

Post navigation

Bir yanıt yazın

Yumurta Rezervi Azlığında Ne Yapılır?

Yumurtlama (Ovulasyon) Dönemi Belirtileri

Vajinismus Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?