erkek bebek belirtileri nelerdir

Erkek Bebek Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte en çok merak edilen konulardan biri, bebeğimin cinsiyetinin ne olduğudur. Her ne kadar “önemli olan sağlıklı olsun, hayırlısıyla dünyaya gelsin” deseniz de biliyoruz ki içten içe cinsiyetini merak ediyorsunuz. Erkek bebek belirtileri ya da kız bebek belirtileri nelerdir sorularının internet ortamında en çok aranan konuların başında gelmesi de bunu doğrular niteliktedir.

Cinsiyeti öğrenmenin kesin yolu doktorun ultrason muayenesi ve belli laboratuvar testleri olsa da bu konuda geçmişten gelen ve bebeğin erkek ya da kız olduğunu gösteren birçok belirti var. Bunlar şehir efsaneleri gibi dilden dile, kulaktan kulağa dolaşarak günümüze kadar gelmiştir ve çoğunun bilimsel bir dayanağı dahi yoktur. Büyüklerimize göre bir bebeğin erkek olduğunu gösteren belirtilerin neler olduğunu dilerseniz hep birlikte inceleyelim.

Erkek Bebek Nasıl Belli Olur?

Hamilelik, deyim yerindeyse tam bir kapalı kutu. Anne olacağınızı öğrendiğiniz ilk andan itibaren bebeğinizi merak etmeye başlarsınız. Anneye mi yoksa babaya mı benzeyecek? Erkek mi kız mı olacak? Bu ve daha fazlasının aklınızı kurcalaması bu sürecin doğal bir parçası. Elbette her anne ve babanın tek temennisi bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesidir. Fakat bebeğin cinsiyetini tahmin etmenin bazı ilginç ve eğlenceli yöntemleri de mevcut. Erkek bebek nasıl belli olur diye merak edenlere verilebilecek cevaplar aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

  1. Karnın Büyüme Şekli: Vücudunuzda meydana gelen değişiklikler çevrenizdeki insanlar tarafından fark edilir duruma geldiğinde tahminler de başlar. Halk arasındaki inanış eğer karnınız diğer gebelere göre daha aşağı bir pozisyonda ise erkek bebek taşıyor olabilirsiniz. Ayrıca karnınız sivri bir görüntüye sahipse yine erkek olduğu düşünülür.
  2. Mide Bulantısı: Halk arasında yaygın olan bir düşünce de mide bulantısı konusundadır. Eğer sabah bulantılarınız yok ise ya da çok azsa erkek bebek annesi olacağınızı söyleyebilirler. Bunun temelinde ise bebek ancak kız olursa saçı çok olur ve mide bulantısı fikri yatar. Bu fikrin hiçbir bilimsel kanıtı yoktur.
  3. İdrar Rengi: Hamilelik döneminde idrar renginde değişiklikler meydana gelmesi çok doğaldır. Ancak kimilerine göre eğer idrarınızın rengi açık sarı renkte ise bebeğiniz erkektir.
  4. Memelerde Boyut Farkı: Göğüsler daha doğum gerçekleşmeden önce, doğum sonrasında bebeğin beslenmesi için gerekli olan anne sütünü üretmek için hazırlıklara başlar. Bu hazırlıklar ise anne adayının göğüslerinde farklılaşmaya sebep olur. Söylentilere göre eğer erkek bebek taşıyorsanız sağ meme diğerinden daha büyük olurmuş. Oysa kız ya da erkek olmasına bakmaksızın çoğu kadında zaten sol meme, sağdakinden daha büyüktür.
  5. Soğuk Ayaklar: İşte size bilimsel gerçekliği olmayan bir belirti daha… Hamilelik döneminde ayaklarınız sürekli soğuk ve üşüyorsa bu, erkek bebek sahibi olacağınızın bir göstergesi olabilir.
  6. Kalp Atış Hızı: Düzenli olarak gittiğiniz doktor kontrollerinde bebeğin kalp atış hızı dakikada 140 vuruşun altında ise erkek bir bebek annesi olma ihtimaliniz yüksek.
  7. Davranışsal Farklılıklar: Gebelik süreci tamamen hormonların yönetiminde olan bir süreçtir. Hormonlar ise yalnızca bedeninizde değil, davranışlarınızda da birtakım farklılıklara sebep olur. Ancak inanışa göre; erkek bebeği olacak anne adayları bu süreçte daha baskın, cesur ve agresif davranışlar gösterir.
  8. Yatış Pozisyonu: Karnınız büyümeye başladığında daha çabuk yorulur ya da kendinizi çok bitkin hissedersiniz. Böyle zamanlarda yatmak ya da uzanmak istediğinizde, kimilerine göre hangi tarafa yattığınız bile bebeğin cinsiyeti konusunda fikir verir. Eğer sol tarafınıza yatma isteğiniz daha fazlaysa erkek bebek bekliyor olma ihtimaliniz yüksektir.
  9. Aşerme: Bu noktada fikir ayrılıkları var. Bazı kesimler ekşi ve tuzlu bazıları ise tatlı yeme isteğinin fazla olmasını artmasını erkek bebeğe yorumlar. Bu kriter de diğerleri gibi biraz muamma…
  10. Annenin Güzelliği: “Anneye bir güzellik geldi.” Bu lafı duyuyorsanız erkek bebek annesi olabilirsiniz. Halk arasındaki yaygın inanışa göre erkek bebek anneye bir güzellik verirken kız bebek annenin güzelliğini kendine alırmış.
  11. Kilo Alımı: Anne adaylarının gebelik süresi boyunca bebeğin sağlığından sonra en çok tedirgin oldukları konu fazla kilo almak kaygısıdır. Fazla kilolar hamilelik döneminde ve sonrasında sizi zorlayabilir. Ancak söylenene göre eğer erkek annesi olacaksanız kilo alımı daha çok karın bölgesinde olurmuş. Kız bebek anneleri vücudunun her yerinden kilo alırken erkek bebek anneleri en çok kiloyu karnına alırmış. Bu sebeple kilo almaya başladığınızda hangi bölgenin daha çok kilo aldığını kontrol ederek bilimsel olmayan ve hiçbir kanıta dayanmayan bir tahminde bulunabilirsiniz.
  12. Göbek Çizgisi: Karnınız büyüdükçe bir siyah çizgi oluşmaya başlar ve bu çizgi doğuma kadar ilerler. Kimine göre eğer erkek bebeğiniz olacaksa bu çizgi göbek deliğinizin üzerine doğru devam eder, kız bebekte ise çizgi göbek deliğinde durur.
  13. İpin Ucuna Yüzük Bağlamak: İşte eğlenceli bir tahmin yöntemi daha… Eğer uzun bir ipin ucuna bir yüzük bağlayıp karnınızın üzerine tutarsanız ve yüzük bir yandan diğer yana, tek bir doğrultuda sallanıyorsa bebeğiniz erkek demektir. Eğer daire çiziyorsa kız bebek anlamına gelir.
  14. Yeme Alışkanlığı: Gebelik döneminde vücudun ihtiyaçları değişir. Sİzin de yeme alışkanlıklarınızı daha sağlıklı olacak şekilde değiştirmeniz gerekir. Ama bir inanışa göre erkek bebek anneleri bu dönemde genellikle proteince zengin besinlere yönelir. Canınız daha çok kırmızı et, tavuk, yoğurt gibi gıdaları çekiyorsa bebeğiniz erkek olabilir.

Halk arasındaki kulaktan kulağa dolaşan şehir efsanesi diyebileceğimiz bu eğlenceli söylentiler sayesinde bebeğin cinsiyetini tahmin edebilirsiniz.

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Dilerseniz biraz da bilimsel yöntemlerden bahsedelim. Bebeklerin dış üreme organları 12. haftayla oluşmaya başlar. Ultrason kontrolünde 15-16. hafta itibariyle erkek bebeğin cinsiyeti anlaşılabilir. Bu haftada erkek bebeklerin üreme organı genellikle ultrasonda belli olacak kadar gelişmiş olur. Ancak hata payı en az olan sonuçlara 20. haftada ulaşabilirsiniz. Tabi bebeğiniz size küçük oyunlar yapmaz ve kendini saklamazsa… Ayrıca anne karnındaki gaz ya da göbek bağının genital bölgeyi saklaması gibi durumlar da cinsiyetin anlaşılmasını zorlaştırabilir. Bu durumda yapmanız gereken biraz sabırlı davranmak. Küçük bebeğiniz hazır olduğunda size cinsiyetini gösterecektir.

Anne Karnında Cinsiyet Belirleme Testleri

Ultrasonla görüntülemenin yanı sıra yapılan bazı testler de cinsiyetin belirlenmesine yardımcı olabilir.

  • Amniyosentez Tekniği: Bebeğin etkilenmeyeceği şekilde anne karnından özel bir iğne yardımıyla bir sıvının alınması ve laboratuvar ortamında incelenmesi işlemidir. Bu test, ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek kalıtsal problemlerin erken dönemde teşhis edilmesi için kullanılırken aynı zamanda cinsiyetin belirlenmesinde de kullanılabilir.
  • Kordosentez Tekniği: Kromozom incelemesinin yapıldığı bu test ile cinsiyet kolayca belirlenebilir.
  • İkili Tarama Testi: Bebekte Down Sendromu rahatsızlığının olup olmadığını belirlemek için kullanılan bu test ile iskelet sistemi incelenir. Test, cinsiyet ile ilgili de bilgi verir. Ancak bu bilgi kesin değildir.

Anne olacağınızı öğrendiğiniz andan itibaren çok heyecanlı bir hamilelik sürecinin sizleri beklediğini biliyoruz. Bu dönemde vücudunuzda ve davranışlarınızda değişikliklerin olması gayet doğal. Bebeğin cinsiyeti de bu dönemde en merak edilen konulardan biri. Ne de olsa hazırlıklarınızı bu bilgiler doğrultusunda yapacaksınız, haklısınız. Ancak öncelik daima hem anne adayı hem de bebeğin sağlıklı olmasıdır. Bu sebeple kız ya da erkek bebek belirtileri nelerdir diye düşünüyorsanız bu eğlenceli yöntemler ile tahminlerde bulunabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken en önemli şey bu belirtilerin bilimsel verilere dayanmadığıdır.

Kız Bebek Belirtileri Nelerdir? Konulu makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Kız Bebek Belirtileri Nelerdir? https://www.bebek.com/kiz-bebek-belirtileri-nelerdir/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Bebekler İçin Kahvaltı: Havuçlu Pankek Tarifi

Bebeğimi Abur Cuburdan Nasıl Uzak Tutarım?

1 Yaş Bebek Beslenmesi (12 Ay)