Gebelik Döneminde Emniyet Nasıl Sağlanmalı?

Hamilelikte emniyet çok önemlidir. Sadece bebek için değil, annenin hayatı için de güvenlik tedbirlerini elden bırakmamak gerekir. Özellikle eklemesi riski olan hanımlara, gebelik süresi boyunca annenin bir iş yapmadan yatıp dinlenmesinin önerilmesinin nedeni düşük riskinin yüksek olmasıdır.

Hamilelik kavramı eskiden daha arka plana atılan bir kavramdı. Gebe bir kadın hem evde hem de dışarıda pek çok ağır işle uğraşabiliyor ve fazla sayıda doğum yapabiliyordu. Radyo, televizyon ve internetin yaygınlaşmaya başlamasıyla bilinçlenen toplumun yapması gerekenler konusunda Sağlık Bakanlığının çalışmaları ve destekleri olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Hem anne hem de bebek sağlığı için çok sayıda gebe kalınmasının yanlış olduğu, yıpratıcı ve yorucu işlerin kadınların rahim sağlığını olumsuz yönde etkilediği anlayışı topluma yerleşti. Günümüzde ne yazık ki çok sağlıklı beslenme ve yaşama koşullarımız bulunmamaktadır. Hava, sular ve yiyecekler kirli ve bir o kadar zehirlidir. Bu durum hamilelik için güvenlik tedbirlerinin alınmasının gereğini bir kere daha ortaya koyuyor.

Hamilelerde Güvenlik Tedbirleri

Annelik süreci sakin geçirilmeli, çok koşuşturmalı ve yorucu işlerden uzak durulmalıdır. Sürekli toplu taşıma araçlarını kullananlar ve kalabalık ortamlarda bulunmak zorunda bulunan gebeler için güvenlik amaçlı kemerlerinin kullanılmasıdır. Toplu taşıma araçlarında ayakta kalınmamalı, şahsi araçlarda mutlaka emniyet kemeri takılmalıdır.

Doktorun vermiş olduğu anne sağlığını koruyan ve bebeği rahme bağlayan güçlendirici ilaçlar ihtiyatla kullanılmalı ve güçlü bir hamilelik süreci için kaliteli beslenilmeli. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalı ve yoğun kafeinli içecekler kesilmelidir. Gebeliğin son zamanlarında düşme ve çarpmalara azami dikkat edilmeli. Ani kalkışlar, oturuşlar ya da zıplama gibi hareketlerden kaçınılmalıdır.

Hamillekte Dikkatli Olmak Neden Önemlidir?

Gebelikte emniyet kurallarına dikkat edilmezse; düşük, anne ve ya bebek ölümleri, eklemesi, sakat doğumlar ya da doğum sonrası annenin fiziksel ve ruhsal sağlığını kaybetmesi gibi çok büyük sıkıntılar yaşanabilir. Gebelikte emniyet tedbirlerine özen gösterilmesi sağlıklı nesillerin devamı için çok önemlidir.

 

Bebek güvenliği ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/bebek-guvenligi/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Fenilketonuri Nedir? Nasıl Teşhis Edilir?

Bebekler Hakkında İlginç Bilgiler

Bebeklerde Mizaç Türleri ve Özellikleri