Hamilelik Dönemi İçin 5 Aktivite Önerisi!

Hamilelik Dönemi İçin 5 Aktivite Önerisi!

Hamilelik Dönemi İçin 5 Aktivite Önerisi!

Anne adayı olduğunuzu öğrendikten sonra yaşadığınız mutluluk duygusunu ikiye katlamaya ne dersiniz 

Bu yazımızda hamileyken yapabileceğiniz eğlenceli aktivitelerden bahsedeceğiz. Anne olduktan sonra bir süre sosyal hayatın eksikliğini hissetmeniz olasıdır. Hamilelikte yapılacak aktiviteler ile hem kendinizi şımartabilir hem de keşke şunu da yapsaydım demenizi önleyebilirsiniz.

Tavsiye niteliğinde olan bu aktivitelere karnınızdaki bebeğiniz dışında sevdiklerinizi de dahil edebilirsiniz 

Anne Olmadan Önce, Anne Olduktan Sonra

Anne olacağınızı öğrendiğinizden beri hayata bakış açınız değişir. Anne olmanın getirdiği sorumlulukla daha ilk andan itibaren bebeğiniz hayatınızın bir parçası olmuştur.

Yemek yerken, yürürken, alışverişte hatta oturup kalkarken bile hep o vardır. Bebeğinizi düşünüp kendi hayatınıza da öyle yön veririsiniz. Anne olduktan sonra ise bebeğiniz için birçok etkinlikten vazgeçmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Sizler için anne olmadan önce, yani hamileyken yapabileceğiniz ve anne olduktan sonra yapılması zor olan hamilelikte yapılacak etkinlikler listesi hazırladık.

Gelin birlikte inceleyelim 

hamilelik sinemaSinemaya Gidin!

Sosyal hayatın vazgeçilmez bir parçası olan sinema, anne olduktan sonra aranılan en büyük etkinlik olmaktadır. Anne olduktan sonra bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak adına ona ayıracağınız zaman o kadar fazla oluyor ki sinemaya gitmek artık lükse giriyor.

Bebeğiniz size o kadar muhtaç ki her anında siz yanında olun isteyecek ve belirli bir süre neredeyse tüm zamanınızı onunla vakit geçirmeye ayırmanız gerekecek. Durum böyleyken anne olduktan sonra yapması oldukça zor olan sinema etkinliğini hamileyken gerçekleştirebilirsiniz.

Hamilelikte sinema; bebeğinizle yapacağınız en keyifli aktiviteler arasında yer almakta olup eşinizi, arkadaşlarınızı da bu etkinliğe davet ederek birlikte vakit geçirebilirsiniz. Sinema filmi konusunda izleyebileceğiniz türler hakkında önerilerimiz ise şöyle;

  • Aşk ,dram ,romantik ,romantik-dram film türleri hamileliğinizdeki hormon değişikliği nedeni ile duygusal olarak etkilenebileceğiniz film türleridir. Eğer kendinizi yeterince üzgün hissediyorsanız bu filmlerden uzak durun deriz.
  • Aile, komedi, romantik komedi tarzındaki film türleri sinemaya giderken tercih edeceğiniz türler arasında mutlaka olmalıdır. Özellikle aile konulu film türlerinde çoğunlukla bebek, çocuk, ebeveyn ilişkileri, bebek yetiştirme, çocuk yetiştirme ve aile bireyleri arasındaki ilişkiler gibi konular işlendiğinden, bebeğiniz doğduktan sonra sizi nasıl bir hayat beklediğinin incelemesini yapabilirsiniz.
  • Bu tür filmler, ileride bebeğinizle yaşayacağınızı düşündüğünüz sıkıntıları biraz olsun dert etmenizi önleyecektir. Çünkü kaleme alınıp filmi çekilen bu filmler, aslında çoğu ailenin yaşadığı durumları bize sunmakta. Dolayısıyla bebeğinize bakmakla ilgili endişeleriniz hakkında, bu sadece benim başıma gelmiyor diye düşünüp kendinizi rahatlatabilirsiniz.
  • Müzikal, tarih, biyografi tarzındaki film türlerini izlemeyi de tercih edebilirsiniz. Bu tarzdaki filmler konusu nedeniyle izlenmesi daha sakin olmaktadır. Arka fondaki güzel müzik sesleri ile huzurlu ve keyifli bir seyir yakalayabilirsiniz. Eminim aldığınız bu keyfi bebeğiniz de hissedecektir.
  • Aksiyon, macera, polisiye, fantastik, gizem, savaş, korku ve gerilim tarzındaki film türleri için tavsiyemiz, çok tercih etmemeniz olacaktır. Çünkü sinema ortamındaki yüksek ses küçük bebeğimizi etkileyebilir.
Bu tarz filmlerde yüksek ses efektleri kullanımı ve bir anda sahnenin gerilim yaratması anne ve bebeği olumsuz etkileyebileceğinden bu tarz filmlerden uzak durmanızı öneririz!

Hamileyken sinemaya gitmek, sadece konusu ilginizi çektiği için gidilecek bir film olmamalı. Büyük ekrandaki görsel şölen, ses sistemi, bulunduğunuz ortam ve bir de arkadaşlarınız veya eşinizle beraber gitmeniz size ayrı bir keyif verecektir. O zaman güzel anne adayları ne bekliyorsunuz? Hemen vizyondaki filmlere bir göz atarak akşam sevdiklerinizle beraber sinemaya gitmeye ne dersiniz?

Hamilelik Dönemi İçin 5 Aktivite Önerisi!

Arkadaşlarınızla Vakit Geçirin!

Hamilelikte yapılacak etkinlikler için bir diğer önerimiz ise arkadaş toplantısı yapmanız. Anne olduktan sonra ister istemez bebekli bir hayatın beraberinde getirdiği bir takım farklılıklar olacaktır.

Dolayısıyla arkadaş toplanmaları da eskisi gibi sık olmayacaktır. Eskisi kadar vaktiniz olamayacağı için hamileyken mümkün olduğu kadar arkadaşlarınızla kafeye gidip, çayınızı kahvenizi  yudumlarken bir yandan da sohbetiniz edin. Ayrıca arkadaşlarınızla birlikte alışverişe de gidebilirsiniz.

Anne olduktan sonra arkadaşlarınızın sizsiz yapmış olduğu her buluşma size üzüntü verebilir; ama bebeğinizin bir gülümsemesi size tüm bunları unutturacaktır 

tatil planı

Hafta Sonu Tatil Planı!

Hamilelikte yapılacak etkinlikler arasında belki de en keyiflisi; eşinizle beraber yapacağınız hafta sonu tatil planı olacaktır. Anne olduktan sonra ilgi hem anne hem de baba olarak bebeğinize yoğunlaşacağından birbirinize eskisi kadar vakit ayıramayabilirsiniz.

Anne olarak kendinize bile zaman ayırmakta güçlük çekerken eşinizle geçirdiğiniz vakit de sınırlı olacaktır.

Hamilelik döneminizi fırsat bilerek eşinizle beraber daha da keyifli hale getirin. Küçük kaçamaklar hem size hem eşinize hem de siz mutlu ve huzurlu hissedeceğiniz için bebeğinize iyi gelecektir. Bu nedenle fırsatları değerlendirmenizde fayda var diyerek hafta sonu eşinizle kaçamak yapabileceğiniz yerleri araştırmanızı öneriyoruz.

tatil planı

Dışarda Yürüyüş Yapmak!

Hamilelikte yapılacak etkinlikler arasındaki en sağlıklısı dışarıda yürüyüş yapmanız olacaktır. Çünkü hamilelikte yürüyüş hem şimdi, hem de anne olduktan sonra size faydası olan bir aktivitedir.

Yürüyüş yapmak öncelikle sağlık açısından çok önemlidir.

Temiz hava eşliğinde yapacağınız yürüyüş, doğum sırasında da size yardımcı olacaktır. Yürüyüş yapmayı düzenli hale getirmeniz durumunda sağlıksız kilo alımını da engellemiş olursunuz. Peki yürüyüşü nasıl yapmanız gerekiyor? Bu konuda sizlere birkaç tavsiyede bulunalım:

  • Yürüyüş yapacağınız yerin fazla eğimli ve basamaklı olmaması gerekir.
  • Haftada en az üç gün orta tempoda (ne çok hızlı ne çok yavaş), rahat nefes alıp verebilecek şekilde olmalıdır.
  • Yapılan yürüyüş süresi asgari 30 dakika azami 60 dakika olmalıdır.
  • Yürüyüş yaparken rahat kıyafet tercih edilmelidir.
  • Yürüyüş yaparken karşı yöne bakılmalı ve dik pozisyonda kalınmalıdır. Kambur pozisyonda yürüyüş yapılmamalıdır.

yüzme

Yüzmek!

Hamilelikte yapabileceğiniz bir diğer sağlıklı etkinlik ise yüzmek olacaktır. Anne olduktan sonra denizde ve havuzda çoğunlukla bebeğinizle beraber olacağınızdan hamileliğinizde tek başına yüzmenin tadını çıkarın.

Anne olduktan sonra yüzmekten ziyade bebeğinizle beraber suda eğleneceksiniz. Ayrıca hamileyken yüzmenin size inanılmaz faydası olacaktır.

  • Yüzmek bel ağrılarınıza iyi gelecektir.
  • Kendinizi yorgun hissetmeyeceksiniz.
  • Yüzmek psikolojik açıdan kendinizi iyi hissettirecek ve stresinizi atmanıza yardımcı olacak.
  • Bacaklara yük binmeyecek ve bacaklarda ağırlık olmayacaktır.
  • Hamileliğin ilk aylarında yapılan yüzme aktivitesi bulantı ve kusma şikayetlerinin önüne geçecektir.

Yukarıda bahsettiğimiz hamilelikte yapılacak aktiviteler anne adayları için hem keyifli hem sağlıklı hem de eğlenceli aktiviteler olup hamilelik sürecinde keşke yapsaydım diyeceğiniz etkinliklerdir. Bu nedenle yazımızı okuduktan sonra siz güzel anne adaylarına; hepsi olmasa da tavsiyelerimizden en az birini kendiniz ve bebeğiniz için yapmanızı öneririz.

Özellikle hamilelikte sinemanın tadını mümkün olduğunca çok çıkarın. Ancak tabii ki yapacağınız bu aktiviteler bebeğinizden önemli olmayacaktır. Onun ağlaması da gülmesi de size olan ihtiyacının göstergesidir ve güzel bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak kadar dünyada daha anlamlı bir aktivite bulunmamaktadır 

Post navigation

Bir yanıt yazın

Hamile Pilatesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte İç Giyim Seçimi

Hamilelikte Kaçınmanız Gereken Zararlı Alışkanlıklar