Hamilelik ve Vücut Isısı

Hamilelik süreci boyunca anne adayının vücudunda gerek fiziksel gerek psikolojik çeşitli değişiklikler meydana
gelmektedir.  Hamile kişinin vücudunun düzeni , yeme içmesi , uyku düzeni , psikolojisi normal insana göre farklılıklar gösterir. Hamileliğin ilk anından itibaren her geçen ayda değişiklikler daha belirgin hale gelir.

Hamile kadının vücudu gösterdiği değişiklikler ile bebeğin sağlıklı ve rahat olabilmesi için biyolojik olarak hazırlanır. Çünkü anne vücudu bebeğin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek durumda olmalıdır. Hamile olan anne adayının yaşadığı çoğu değişimlerin nedenini hormonlarında meydana gelen değişiklikler oluşturmaktadır.

Hamileliğin ilerleyen zamanlarında anne adaylarının vücut ısısında artışlar gözlenebilir. Vücuttaki
ani hormon değişimleri bu duruma neden olmaktadır . Hamilelikte sık görülen bir durumdur . Vucüt ısısındaki artış aynı zamanda hamilelik belirtilerinden biridir. Yüzde yüz kesinlik göstermese de bebek bekleyenler  vucüt sıcaklığına göre de tahminde bulunabilirler.

hamilelik ve vucut isisi

Normal insanlarda hamileler de dahil olmak üzere vucüt ısısı 37 derecedir. Vücut ısısının 38 derecenin
üzerinde bulunması olayına yüksek ateş denilmektedir. Böyle durumlarda vücut ısısını ölçen cihazlar ile ağız içi, dil altı ya da koltuk altından ısı ölçümü yapılabilir.

Ateşin çok yükselmesi ve 38.9 derece üzerinde göstermesi ile bu durumun ne kadar sürdüğüne bağlı olarak bebekte birtakım olumsuzluklar görülebilir. Özellikle hamileliğin ilk 3 ayında bebeğin organları yeni oluştuğu için olumsuzluklar daha çok görülür.

Böyle durumlarda hemen doktorunuza görünmeniz gerekmektedir. Kendi başınıza ateş düşürücü ilaç kullanmak yanlıştır, çünkü aldığınız ilaç bebeğe zarar verebilir.Ateş yükselmesi;  sıcak duş , sauna , hamam , fazla egzersiz
yapmak  gibi nedenlere bağlı olarak gözlenebilir.

Bunlardan kaçınmalısınız. Hamilelikte ateş yükselmesinin en çok rastlanan nedenleri grip, ishal, idrar yolları enfeksiyonları  ve üst solunum yolları enfeksiyonlarıdır. Bunların görülmesini en aza indirgemek için anne adayları bol su tüketmeli, ellerini sık sık yıkamalı, çevresinde rahatsız olan biri varsa yakın temasa girmemeli , et ve yumurta gibi yiyecekleri iyi pişirmeden tüketmemelidir. Ayrıca anne adayı kalabalık yerlerde bulunurken maske takmalı  ve güneşte uzun süre durmamalıdır.

HAMİLELİĞE ÖZGÜ DEĞİŞİKLİKLER Konulu makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

HAMİLELİĞE ÖZGÜ DEĞİŞİKLİKLER https://www.bebek.com/hamilelige-ozgu-degisiklikler/

Post navigation

  • Belki saçma gelecek size ama beni endişelendirdi 15 haftalık hamileyim .geçenlerde patates kizartirken uzun süre Ocak başında kalmistim ve mutfak önlüğü takmıştım .ama kızartma işlemi bittiğinde karnımdaki sıcaklığın çok fazla olduğunu farkettim.hatta mutfak önlüğü un arkası naylon olduğu için oraya dokunulmayacak kadar sıcaktı.ve bebeğe zarar vermis olmasından ötürü korkuyorum.sizce doktora gitsem bir zarar verdi ise iyileştirme yapabilirmi .yada ne bileyim bir şey olmamıştır demi

Bir yanıt yazın

Gebelik Döneminde Emniyet Nasıl Sağlanmalı?

Kegel Egzersizleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bebeklerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?