hamilelikte-acilma

Hamilelikte Açılma

Hamilelikte açılma rahim ağzının açılarak doğuma hazırlanması demektir. Bazen rahim açılması kendiliğinden olmaz ve suni sancı ile sağlanır.
Kasılmalar yardımıyla rahim ağzı açılması bebeğin doğabilmesi için olur.
Bazı kadınların ağrı eşiği yüksek olduğu için sancı geç hissedilir ve bu kasılmalardan oluşan 8-10 saatlik doğumun en uzun evresi ancak sonlara doğru kendini belli eder.
Her sancım var dediğinizde bu doğum habercisi olmamakla beraber sancıların şekline dikkat etmeniz gerekir. Bu sancılar doğumun habercisi olabilir. 37. ve 42. Arasındaki hafta gebelik için doğum sinyallerinin başladığı dönemdir.
Vücutta su azalması ve diğer fizyolojik etkenler yalancı doğum sancılarına sebep olabilir. Bunlar gerçek doğum sancıları gibi düzenli değildir ve onlardan daha kısa sürerler. Herhangi bir rahim kasılması, açılmasına bağlı değildirler.
Erken doğum olup olmadığını anlamak için su kesesi ve rahim ağzındaki açılma kontrol edilir.
Rahim ağzı 10 cm açıldıktan sonra amniyon kesesi yırtılır. 37. Haftadan önce amniyon kesesi yırtılırsa buna erken memran ruptürü denir ve erken doğum başlar. Normal şartlar altında kesenin 37. Haftadan sonra yırtılması gerekir.
Doğumun gidişatını sadece rahim açılması belirlemez. Çatı olarak adlandırılan bebeğin geçtiği kanalın genişliği de doğumun seyrini etkiler. Çatı darlığı olduğunda bebeğin buradan geçişi zorlaşacağı için bazen normal doğum önerilmeyebilir.
Hamilelikte sağlık ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/hamilelikte-saglik/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Perine Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Doğum Çeşitleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bebeklerde Göbek Bağı Ne Zaman Düşer?