Hamilelikte Adet Görülür mü ?

Hamilelikte Adet Olunur Mu? Kaç Gün Sürer?

Hamilelikte Adet Olunur Mu?

Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil çünkü cevabı kadından kadına değişkenlik gösterir. Pek çok kadın, en son adetini görür ve ardından yumurtlaması ile birlikte hamile kalarak adet olmaya son verir.

Bazı kadınlarda ise bu durum tam aksi şekilde gerçekleşir. Yani özetle bir kadın yumurtlaması gerçekleşip hamile kaldıktan sonra da adet olmaya devam edebilir. Yine de hamileyken adet olmak istisnai bir durumdur.

Hamilelikte adet olmak dendiğinde, her ay düzenli olarak yaşanan regli düşünmeyin.
Dikkat! Bu, bir nevi kanama olarak kabul edilir!

Hamilelik döneminin bazı aylarında veya tüm hamilelik süresi boyunca bir iki defa yaşanmış olabilir. Hamilelik esnasında yaşanan kanamalar yüzünden pek çok kadın regl olduğunu düşünür ve hamile olduğu gerçeği ile geç yüzleşir.

Peki halk arasında “üstüne görme” olarak bilinen şey nedir?

YouTube video

Daha çok genetik olarak görülen bu durum, eğer ailenizde birilerinin başına gelmişse sizin de başınıza gelebilir. Bu yüzden istenmeyen hamilelikler için her durumda tedbirli olmayı, adet olsanız dahi korunmasız ilişkiler sonucunda hamile kalma ihtimalini göz ardı etmeyin.

Hamile kalmaktan korkan veya hamile olmayı isteyen kadınlar, yaşadıkları düzensiz adetlerde hamile kaldım endişesine kapıldıkları gibi bazen de hamile kalmış olmalarına rağmen yaşadıkları düzensiz kanamayı normal adet sanarak dikkate almayabilirler.

Ancak bu çok tehlikeli bir durumdur. Böyle bir durum yaşadığınızda en kısa sürede bir uzmana danışmalısınız.

Anne karnındaki bebeğinizin hafta hafta hangi meyveye benzediğini merak ediyorsanız tıklayın: https://www.bebek.com/anne-karnindaki-bebek-hangi-meyveye-benzer/ 

Hamile Kadınlar Düzenli Olarak Regl Görürler Mi ?

Elbette ki görmezler.

Birçok kadın, hamile oldukları halde hamilelik ile alakalı yaşadıkları kanamaları regl olarak algılayarak hamileliklerinin farkına varamayabilirler.

Sizler için uzmanımıza “Gebeyken adet görülür mü?” sorusunu sorduk:

YouTube video

 

Bu kanamalar implantasyon yani yerleşme kanaması, düşük tehlikesi kanaması, servikal enfeksiyon, yara-lezyon ile ilgili olan kanamalar, plasentanın yerleşimi ile ilgili olan kanamalar gibidir.

Bu tarz kanamalar yaşayan kadınlar, adet görmeye devam ettikleri ve dolayısıyla hamile olmadıklarını düşündükleri için gerçekleri ancak karınlarındaki büyümeyi ve bebeğin hareketlerini fark ettiklerinde anlayabiliyorlar.

Halk arasında “üstüne görme”veya “üste görme” olarak ifade edilen bu durumdaki kanamanın yapısı, düzenli görülen adet kanamasından farklıdır.

Hamilelik döneminde yaşanan kanama, beklenen günde ve her zamanki renginde olmayıp, önceki adetlere göre farklıdır. Bunun yanında hamile olunan dönemde yaşanan kanamalar, miktar olarak da geçmişteki kanamalara benzemez.

Dikkatli olan kadınlar iki kanama arasındaki farkı gözlerinden kaçırmazlar. Dolayısıyla da şüphelendiğiniz bir durum ile karşılaşır, normal zamankinden farklı şekilde adet gördüğünüzü düşünürseniz hamilelik testi yaptırmanız gerekir.

Test yaptırmayacaksanız da bir jinekoloğa muayene olmanızda fayda olacaktır.

Geciken her adet ve normalin dışındaki kanamalar hamilelik ihtimali taşıyor olabileceğinden ötürü, böyle bir durumla karşılaşmanız halinde test yapmak ya da bir jinekoloğa görünmek doğru olacaktır.

Kısacası yaşanan her kanama adet kanaması demek değildir. Hamilelikte de bazı nedenlerden ötürü kanamalar meydana gelebilir.

Tek farkla; hamilelikte görülen kanamalar adet kanaması değildir. Diğer yandan hamile olmayan kadınlarda görülen her kanamanın da adet kanaması olmadığını unutmamak gerekir.

Doğum sonrası ilk adet ne zaman görülür merak ediyorsanız, bu makalemizi okuyabilirsiniz: https://www.bebek.com/dogum-sonrasi-ne-zaman-adet-gorulur/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Hamilelikte Asitli İçecekler İçilir mi?

Çikolata Kistleri (Endometriozis)