hamilelikte-agirlik

Hamilelikte Kilo Alımı

Kilo alma sadece gebelikte değil, normal süreçte de kadınların büyük sorunu.. Kimisi çok yemek yiyip kilo almıyor, kimi kadınlarda su içse yarıyor.

Bazı kadınlar 2 3 doğumun ardından eski kilolarına dönerken, bazıları ne yazık ki aldıkları kilolardan kurtulamıyor. Vücut yapınız kilo almaya zaten müsaitse hamilelik sürecinde biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Hamilelik sonrası alınan kiloları verme derdini düşünmeden önce, hamilelik sürecinde ne kadar az kilo olsam diye düşünmek hamilelik sonrası o zorlu ve yorucu dönemi kurtarmanıza yardımcı olacaktır. “Vücut yapım böyle her halukarda çok kilo alırım” diye düşünmeyin. Kendinizi o kadar kilo almış şekilde görüp depresyona girmeyin.

Öncelikle doktorların önerdiği, aşırı kiloyken hamile kalmamanız yönünde…. Belki bir süre öncesinden diyet ve spora başlayarak kilonuzu biraz dengeleyebilirsiniz.

Bu dönemde herkes sizi yemeğe teşvik edecektir. “Artık içinde can taşıyorsun biraz ondan biraz bundan ye…” Şunu unutmayın; çok yemeniz değil, ne yediğiniz daha önemli.

Öğünleriniz sık, yedikleriniz küçük porsiyon  olsun mesela. 3 saatte bir ara öğün yaparsanız öğünlerinizde aşırı bir şekilde yemezsiniz. Bu şekilde kan şekerinizde belli bir düzeyde tutmuş olacaksınız.

Gebelik döneminde kendinizi sudan mahrum bırakmayın. öğünler arasında bol su içerseniz daha az acıkırsınız. Ayrıca tükettiğiniz sıvılar kabızlığı da önleyecektir.

Hamilelik sürecinizden önce spor hayatınız varsa, sporla yollarınızı ayırmayın. Kendinizi iyi hissettiğiniz sürece spor yapmaya devam edin. Fakat topla ve insanlarla temas halinde olacağınız sporlardan uzak durmalısınız.

Sporla birlikte yiyeceğiniz yemekte  çok önemli. Kendinizi kandırmayı denerseniz daha az yersiniz. Canınız dondurma mı çekti? Bir dondurmayı küçük bir kaba koyarsanız porsiyonu daha fazla gözükecektir ve öncelik olarak gözünüz¸ doyuracaksınız. Bunu her tatlı krizinde yaparsanız alacağınız kalorileri minimuma düşürebilirsiniz.

Kilonuzla ilgili kafanıza takılanları mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Hamileliğinizin başlangıcından itibaren aldığınız kiloları düzenli bir şekilde takip edin. Gebelikte aldığınız kiloların hepsi de sizin depoladığınız yağınız değil. Bunun 3-4 kilosu bebeğinize, 1 kilosu bebeğinizin suyu, 1 kg büyüyen göğüsler, 1.5 kg sizin artan kan miktarınızdan, 1-2 kg’da sizdeki su depolanmasından kaynaklanır.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Hamilelikte kilo alımı ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/hamilelikte-kilo-alimi/ 🤰[/box]

Post navigation

Bir yanıt yazın

Karın Kası Ayrılması (Diastasis Recti) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Hamilelikte Kanama Nedenleri

Hamileyken Sigara İçmenin Zararları Nelerdir?