Hamilelikte Nasıl Seyahat Edilmeli

Hamilelikte Nasıl Seyahat Edilmeli?

Ailenin en güzel meyvesi olan çocukları dünyaya getirmek ve büyütmek büyük zahmet gerektiriyor. Annenin çocuğu 9 ay karnında taşıması hiç de kolay bir mesele değildir. Hamilelik sürecinde anne kendi sağlığını düşündüğü gibi çocuğunun da sağlığını düşünerek hareket etmelidir.

Bebek 3 aylık kadar olduğunda anne karnının büyümesi gözle görülür hale gelir ve annenin hareketleri kısıtlanır. Hamilelik evresinde anne, uykusuna, beslenmesine ve yaşantısına dikkat ederek stresten uzak durmaya çalışmalıdır. Hamilelik uzun bir süreç gerektirdiğinden aileler seyahat etme ihtiyacı duyabilirler. Bu durum eşler arasında tartışma konusu olabilmektedir.

Ama unutulmamalıdır ki moral ve psikolojik açıdan güçlenmesi için hamile bir kadının gezmeye ve tatil yapmaya ihtiyacı vardır. Seyahat etmek isteyen ailelerin dikkat etmesi gereken kurallar vardır.

Anne adayının 7 aydan sonra uzun seyahat etmemesi, tatil sırasında rahat, hava alan ince elbiseler ve topuksuz ayakkabılar giymesi, bol sıvı alması, yağlı, tuzlu ve aşırı şekerli yiyecekler tüketmemesi, aşırı sıcak ve yüksek rakımlı yerlere gidilmemesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Ailelerin yolculuk esnasında yanlarında hafif ve besleyici yemekler, meyve suları ve su bulundurmaları, otomobil ile seyahat ediliyor ise saatte bir mutlaka mola verilmesi, annenin sırtını ve boynunu yumuşak bir yastık ile desteklemesi, güvenlik için emniyet kemerin takılı olması yolculuğu daha kolay hale dönüştürecektir.

Emniyet kemeri takılırken annenin karnının tam üzerinden değil de büyüyen karnın altından geçirilmesi, ani durma veya çarpma hadisesinde emniyet kemerinin karna travma yapmasını önler. Eğer uçak ile yolculuk yapılacak ise 4 saatten uzun bir uçak yolculuğu yapılmaması, uçağın kanat hizasındaki bölümü ve koridor tarafın tercih edilmesi uygun olacaktır.

Tren yolculukları güvenlik ve rahatlık bakımından en uygun yolculuktur, eğer zaman açısından ve ekonomik açıdan olanak var ise yataklı vagonlar bebek ve annenin daha rahat yolculuk yapmasını sağlayacaktır. Güvenlik açısından en uygun yolculuk tipi seçilmeli ve anne ve bebeği için gerekli fedakarlıklar yapılmalıdır.

Düşük riski, kanaması ve ağrısı olan hamilelerin yolculuğa çıkması bebek ve anne için risklidir. Böyle bir durumda gebenin seyahat etmesi gebeliğin sonlanmasına sebep olabilir. Annenin seyahat etmeden önce doktoruna danışarak seyahat etmesi uygun olacaktır.

 

Bebek güvenliği ile ilgili içerikler için tıklayın! https://www.bebek.com/bebek-guvenligi/

Post navigation

Bir yanıt yazın

Anne Karnındaki Bebeğin Yaşamını Tehdit Eden 12 Problem

Hamilelikte Hangi Rüya Ne Anlama Geliyor?

Fenilketonuri Nedir? Nasıl Teşhis Edilir?