Kadınlar için hamilelik süreci, keyifli olduğu kadar zor ve meşakkatli geçiyor. Sebebi ise heyecanla beklenen ve kendi canından, kanından olan minik bir bebeği karnınızda taşıyor oluşunuz. Bununla birlikte hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren, vücudunuzda fark edeceğiniz değişiklikler ve bunları engelliyemiyor oluşunuz .
Gebelik sırasında fizyolojik olarak sizi hem zora sokacak hem de rahatlatacak olan hormonlar var. Bu hormonlar hamile olduğunuz süre boyunca vücudunuzdaki değişikliklerin olmasında büyük rol oynuyor. Hormonlar sebebiyle anne adaylarının canını sıkan durumlardan biri de, tüylenme sorunudur.
Bahsedilen tüylenme sorunu genellikle, karın bölgesinde, göğüs uçlarında, bikini bölgesinde, yüz bölgesinde, bacak ve kollarda daha sık görülür. Hatta genellikle daha önce tüy çıkmayan yerlerde bile, tüylenme olabilir. Anne adayları da, hamileliğin vermiş olduğu psikoloji ile bu durumdan oldukça şikayetçi olur. Ancak bu durum endişe edilmemesi gereken bir durumdur. Yapılması gereken ilk şey doktorunuza başvurmak olacaktır. Doktorunuzun vereceği tavsiyeler sayesinde aşılacak bir sorundur.
Hamilelikte Tüylenmenin Tedavisi Var mıdır?
Anne adayları hassas bir dönemden geçtiği için bu durumda, tüyleri yok edici yöntemler aramaya başlar. Akla ilk gelen yöntemlerden biri de lazer epilasyon uygulamalarıdır. Ancak gebelik süresince lazer epilasyon yönteminin, bebeğe herhangi bir zarar vermemesiyle birlikte tavsiye edilen ve tercih edilen bir yöntem değildir.
Gebelik sırasında tüylenmeden rahatsız olan anne adaylarının tercih etmesi gereken yöntem jilet, epilatör ya da ağda yöntemi olmalıdır. Bahsedilen şekillerde, anne karnında gelişmekte olan bebek açısından herhangi bir problem oluşturmaz. Ancak tüy dökücü kremler, bu konuda tercih edilmemelidir. Sebebi ise bu kremlerin içinde bulunan kimyasal maddelerin, cilt altından bebeğinize zarar verme ihtimali vardır.
Hamilelikte karın bölgesinde tüylenme, göbek bölgesinden başlamak üzere olup aşağıya doğru, ince bir çizgi halinde görülür. Bu tüylenmeler gebeliğin vermiş olduğu hormonel dengede yaşanan iniş ve çıkışlar sebebiyle meydana gelir.
Bazı anne adaylarında tüylenme çoğalırken, bazı anne adaylarında da tüylenmenin azalması da görülebilir. Sizi rahatsız eden bu tüylenmeler, hamilelik döneminin ilk üç ayında çıkar ve doğumdan sonra ilk altı ayda dökülecektir.
GEBELİKTE ENFEKSİYONLARIN BEBEĞE ZARARI VAR MI? Makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!
GEBELİKTE ENFEKSİYONLARIN BEBEĞE ZARARI VAR MI? https://www.bebek.com/gebelikte-enfeksiyonlarin-bebege-zarari-var-mi/