Yağ Yakan Kahve Tarifi

Yağ Yakan Kahve Tarifi (Bulletproof)

Herkese merhabalar, nasılsınız? Umarım çook iyisinizdir. Başlık sizin de çok ilginizi çekti değil mi? Tamam tamam.. Sizi daha fazla meraklandırmadan hemen anlatmaya başlıyorum.

İlk olarak hamile ve emziren anneler kahve tüketebilir mi? Konusuna bir açıklık getirelim..

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kahve Tüketimi

Kahveyi hepimiz çok seviyoruz değil mi? Ben de öyle tahmin etmiştim.. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken kafein miktarı 400 mg olmalıdır. Gebe ve emziren annelerimizde biraz miktarı sınırlandırıyoruz ve 200 mg’a düşürüyoruz. 

Kafein anne sütünden bebeğe geçerek bebekte uykusuzluk ve huzursuzluk yapabilmektedir. Bu sebeple 200 mg’dan daha fazla kafein tüketmemeliyiz.

Peki 200 mg kafein ne demek?

  • 1 çay bardağı çay 25-75 mg,
  • 1 fincan türk kahvesi 50-55 mg,
  • 1 fincan filtre kahve 130- 200 mg,
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve 31 mg,

Günde 1-2 türk kahvesi veya 1 kupa filtre kahve tüketebiliyoruzz.

Peki kahvemiz bize cayır cayır yağ yaktırsın ister misiniz?

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kahve Tüketimi

Zayıflamaya Yardımcı Yağ Yakan Kahve

Bildiğiniz üzere hindistan cevizi yağı bu ara epey popüler. Saç bakımından, cilt bakımına, diş beyazlatmaya kadar epey alanda kullanılıyor. Peki ya kilo verme de?

Hindistan cevizi yağı anne sütü üretiminden sorumlu olan hormonların (prolaktin hormonu) salgılanmasına yardımcı olan omega-3 yağ asitleri içeriyor. Anne sütü hormonlarını besliyor.

Bu sebeple anneler emzirme döneminde hindistan cevizi yağı tüketilebiliyor.

Yağ Yakan Kahve (Bulletproof) Tarifi 

Evet evet yanlış duymadınız, yağ yakan kahve diyorum..

Yağ yakımınızı ve metabolizmanızı hızlandıracak bir kahveye ne dersiniz? Siz de kilo verme hızınızı artırmak, yağ yakmak istiyorsanız bu kahveyi mutlaka deneyin.

Malzemeler:

✨1 kupa filtre kahve

✨1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı: Filtre kahvenin içerisine hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırıyoruz. 2 dakika süt köpürtücüsü ile çırpıyoruz ve kahvemiz hazırr!

Yağ Yakan Türk Kahvesi Tarifi

Yağ yakan kahveyi türk kahvesi ile de yapmak mümkün.

✨1 tatlı kaşığı türk kahvesi

✨1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı

✨ Su

Yapılışı: Türk kahvesini pişirdikten sonra hindistan cevizi yağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz burada süt köpürtücüsü kullanmamıza gerek yok ve kahvemiz hazırr!

Doğum kilolarınızdan kurtulmak ve bel çevrenizi inceltmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve yazımızı hemen okuyup tüm detayları öğrenin!

Hindistan Cevizi Yağı ile Bel Çevreni İncelt: https://www.bebek.com/emziren-anne-detoksu-ve-kilo-verme-tuyolari/

Aklınıza takılan soruları yorum olarak bırakabilirsiniz.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın olur mu?

Aşağıdaki videomuzu da izleyebilirsiniz.

YouTube video

Sevgiler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı, Emzirme Danışmanı Beyza Uyan

Instagram: https://www.instagram.com/dytbeyzauyan/

Diyetisyen Beyza Uyan

Ben ebebek'in Beslenme ve Diyet Yöneticisi, Emzirme Danışmanı Beyza Uyan. Sizler için çeşitli konularda içerikler üretip aklınıza takılan soruları cevaplıyorum. En güvenilir kaynaklardan güncel bilgileri tarayıp sizinle buluşturuyorum. Ben Kimim? Haliç Üniversitesi - Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2018 senesinde mezun oldum. Çapa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Medistate Hastanesi, ve çeşitli Diyetisyen kliniklerinde stajlarımı tamamlayıp mesleki deneyim kazandım ve 5 senedir ebebek bünyesinde çalışıyorum. Sertifikalar: * 6. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 1. Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi-Acıbadem Üniversitesi * Beslenme AkademisiBeslenme Akademisi-Bahçeşehir Üniversitesi * İstanbul Beslenme ve Diyetetik III. Öğrenci Sempozyumuİstanbul Beslenme ve Diyetetik III. Öğrenci Sempozyumu-Haliç Üniversitesi * Diyetisyen Yolunda Öneriler ve Diyetlerde Ceviz KullanımıDiyetisyen Yolunda Öneriler ve Diyetlerde Ceviz Kullanımı-California Walnut Board & Commission * Obezite Diyetisyenliği KursuObezite Diyetisyenliği Kursu * Sporcu Diyetisyenliği Kursu

Post navigation

Bir yanıt yazın

Ağlayan Bebeği Sakinleştirmenin 10 Yolu

Bebeklerde Tırnak Sorunları Nelerdir?

Bebekler Ne Zaman Nasıl Oturmaya Başlar?