yurumeyi-destekleyen-oyun-ve-oyuncak-onerileri

YÜRÜMEYİ DESTEKLEYEN OYUN VE OYUNCAK ÖNERİLERİ

Dünyayı minik ayaklarıyla keşfetmeye hazırlanan bebeğiniz için onun bu sürecini kolaylaştıracak fikirler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz! Bebeğiniz ve sizin için oldukça özel ve önemli olan yürüme macerasını destekleyen oyun ve oyuncak önerilerimiz için okumaya devam edin!

Bebeğiniz muhtemelen ilk adımlarını 9 ila 18 ay arasında atmaya başlayacaktır. Yürümeye atılan ilk adımın zamanı her bebek birbirinden farklı olduğundan dolayı çeşitlilik gösterebilmektedir. Bazı bebekler 9. ayda ilk adımlarını atarken bazı bebeklerde bu süreç 18. ayı bulabilmektedir.

Yürüme; denge, koordinasyon, motor gibi becerilerin bir kombinasyonunu gerektirir. Bu kombinasyonun sağlanma süreci her bebekten bebeğe değişkenlik göstermektedir.

Bebeğinizin ilk adımlarını atma süreci, bebeveyn olarak sizi de çok heyecanlandıran bir zaman dilimidir. Bu zaman diliminde bebeveynlerimizin yararlanacağını düşündüğümüz 6 oyun önerisi ile karşınızdayız!

Haydi hemen bu 6 eğlenceli öneriye bakalım!

Yürümeyi Destekleyen Oyun Önerileri

1. Eğlenceli Aktivite Masası

Bebeğinizin boyuna uygun olan güvenli bir aktivite masasının üzerine bebeğinizin en sevdiği oyuncakları yerleştirebilirsiniz. Masanın üzerindeki oyuncaklar bebeğinizin ne kadar çok dikkatini çekerse, bebeğiniz o kadar çok ayakta kalmak için çaba harcayacaktır. Bu sayede bebeğinizin bacak kaslarını güçlendirebilir ve böylece yürümesini destekleyebilirsiniz.

Kullanacağınız masa ve oyuncakların sivri ve keskin kenarları olmamasına ve meydana gelebilecek düşme, kaza gibi durumların önüne geçmek için bebeğiniz bu oyunu oynarken yanında olmayı ihmal etmeyin!

2. Oyuncaklar Sepete

Çamaşır sepeti veya oyuncak kutusunu evin içinde uygun bir yere koyun. Renkli topları, çorapları veya pelüş oyuncakları sepete fırlatmayı deneyin. Sizden sonra bebeğinizi oyuncağı sepete atması için teşvik edin. Kutuya atılan ve dışarı çıkan oyuncakları yine bebeğinizin almasını isteyin.

Aktif hareket ve meydan okumanın yer aldığı bu oyun ile el-göz koordinasyonu ile denge ve koordinasyon becerilerini geliştirerek bebeğinizin yürüme sürecini bu oyun ile daha kolay hale getirebilirsiniz.

3. Baloncuk Partisi

Baloncuklar ve onlarla oynamak yaş fark etmeksizin herkesin ilgisini çeken ve mutluluk sağlayan bir aktivitedir. Bebeğinizi baloncukları yakalamak için cesaretlendirebilir, siz de baloncuklara dokunmayı deneyebilirsiniz. Baloncuk partisi oyununu kullanarak bebeğinizin yürüme sürecini eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Eminiz ki bebeğiniz baloncukların ardından bırakın yürümeyi koşmaya çalışacaktır. 🙂

4. Hayvan Kurtarma

Küçük oyuncakları pencereye veya duvara bant kullanarak dağınık bir şekilde yapıştırın. Bebeğinizi de pencerenin/duvarın karşısına geçirin. Aşağıdan başlayarak tüm yapıştırılan oyuncakları kurtarması için bebeğinizi yönlendirin. Bu sayede hem küçük kas becerilerini hem de kaba motor ve denge becerilerini destekleyerek bebeğinizi yürümeye hazırlayabilirsiniz.

Üstelik bebeğiniz hayvanları kurtarırken neden-sonuç ve problem çözme becerilerini de kazanır.

5. Acaba Nerede?

Odanın çeşitli yerlerine görülür vaziyette yerleştirdiğiniz oyuncakları veya eşyaları bebeğinizin bulması için cesaretlendirin. “Bir kamyon vardı, acaba nerede?”, “Ayıcık acaba nerede?” diyerek bebeğinizin oyuncaklarını bulması için odanın içinde hareketini destekleyebilirsiniz. Oyuncakları bulunca da size getirmesini isteyerek yürüme girişimlerinde bulunmasına katkı sunabilirsiniz.

Bu oyun bebeğinizi yürümeye ve hareket etmeye teşvik ederken aynı zamanda keşif ve dikkat becerilerini geliştirir. Verdiğiniz yönergeler bebeğinizin dil ve zeka gelişimine katkı sağlayabilir.

6. Eller Dolu!

Bazı aktiviteler bazen de farkında olmadan gerçekleşir. Yürümek de onlardan biri!

Bebeğiniz ayakta dururken, koltuğa veya size tutunurken iki eline de oyuncak verin. Ayakta dururken elinde bir şey tutmak dengeyi korumak için gövde ve bacakların daha fazla kullanılmasını teşvik eder. Aynı zamanda ellerinde tuttukları oyuncaklar bir şeye tutunuyormuş gibi hissetmelerine yardımcı olacak ve daha uzun süre ayakta kalmak için güven hissetmelerini sağlayacaktır.

Yürümeyi Destekleyen Oyuncak Önerileri

Bebeğinizin yürüme sürecini oldukça kolaylaştıran ve uzmanlar tarafından bebeklerin fizyolojik becerileri ve sağlıkları göz önüne alınarak tasarlanmış yürüme yardımcıları, ilk adım arabaları, ve daha fazla çeşit oyuncak bulunmaktadır.

Oyun ve oyuncaklarla bebeğinizin yürümesini desteklerken mutlaka yanında bir yetişkin olması gerektiğini hatırlatır, güven duygusu ile bebeğinizin yanında olmanın önemini vurgularız. 🙂

Biz de sizler için bebeğinizin yürümesini destekleyen oyuncakları derledik. Aşağıdaki bağlantılardan oyuncak önerilerimize kolayca ulaşabilirsiniz.

Bebeğiniz ilk adımlarını atarken onu oyunla desteklediğiniz için sizleri tebrik eder, oyun dolu günler dileriz. 🙂

#oyunbağkurar

Erken Çocukluk Eğitimcisi Gülen Şahin Öztürk

Herkese merhaba! Ben ebebek'in Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı Gülen Şahin Öztürk. 2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden onur derecesiyle mezun oldum. Mezuniyetimin ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde Erken Çocukluk Eğitimi bölümünde yüksek lisans eğitimine başladım. Yüksek lisans eğitimim devam ederken çeşitli özel okullarda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapmaya başladım. Erken çocukluk dönemindeki çeşitli yaş grupları ile birebir çalışma ve gözlem yapma şansı elde ettim. Öğretmenlik sürecimde çift dilli eğitim verme ve çocuklarda yabancı dil öğretimi konularında deneyim kazandım. Öğretmenliğe devam ederken 2022 yılında yüksek lisans tezimi tamamlayarak yüksek onur derecesiyle mezun oldum. Tezimde "Annelerin Yaşam Tatmini ile Çocukların İyi Olma Hali Arasındaki İlişkide Annelerin Oyun İnançlarının Etkisi" üzerine çalıştım. Tez sürecimde literatürü detaylı inceleme ve güncel araştırmaları takip etme şansı elde ettim. 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla ebebek'in Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı olarak çalışmaktayım. Hali hazırda Oyun Terapisi Eğitimine devam ediyorum. Aldığım eğitimler ve edindiğim deneyimler ışığında erken çocukluk döneminin önemine dair içerikler üretiyorum. Oyun, oyuncak, bebek gelişimi, gelişim alanları, materyal geliştirme, proje yönetimi gibi konularda deneyimimi siz değerli bebeveynlerimize aktarmak için sabırsızlanıyorum. Sevgilerimle,

Post navigation

Bir yanıt yazın

Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

En İyi Bebek Maması Markası

Yaz Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilir?